بر اساس پژوهشی که گروهی از پژوهشگران آمريکايی روز چهارشنبه ۱۵ نوامبر در مجله پزشکی نيو انگلند منتشر کرده اند، تجويز آنتی بيوتيک برای درمان بيماری عفونی برنشيت حاد کاری غير ضروری است.
اين پژوهش نشان می دهد که تاکنون هيچ نشانه ای درمورد درمان بيماری برنشيت حاد توسط آنتی بيوتيک ها ديده نشده و از همين رو پژوهشگران به پزشکان توصيه می کنند که از تجويز آنتی بيوتيک به بيماران خودداری کنند.
دادن آنتی بيوتيک به بيمارانِ مبتلا به برنشيت حاد بی حاصل است زيرا تقريبا عامل همه انواع اين بيماری ويروس است و آنتی بيوتيک برآن اثری ندارد.
ريچارد ونزل، استاد دانشگاه ويرجينيا کامن ولث و رهبر اين پژوهش می نويسد از ديرباز رسم بوده است که پزشکان به بيماران مبتلا به برنشيت حاد آنتی بيوتيک بدهند. بيماران نيز از پزشکان همين انتظار را دارند.
او پزشکان را از دادن آنتی بيوتيک به بيماران برحذر می دارد و از آنان می خواهد با اين کار آنان را هم از عوارض جانبی اين دارو و هم از هزينه نالازم آن در امان بدارند.
برنشيت حاد نوعی التهاب برنش های ريه است که سالانه ۵ درصداز بزرگسالان را مبتلا می کند.
تنها در موارد بسيار اندکی–مانند سياه سرفه - باکتری عامل اين بيماری ست. که در اين صورت پزشکان می توانند با تجويز آنتی بيوتيک آنرا درمان کنند.
ريچارد ونزل و همکارانش که برای انجام اين پژوهش نتايج بررسيهای بالينی و پژوهش هايی از سراسر جهان را موردبررسی قرار داده اند ، می گويند :" پزشکان بايد به بيماران خود حالی کنند که هيچ دليلی برای درمان برنشيت از طريق آنتی بيوتيک وجود ندارد."
به گفته او برای درمان حدود ۷۰ تا ۸۰ درصداز بيمارانی که به برونشيت مبتلا می شوند از ۵ تا ۱۰ روز آنتی بيوتيک تجويز می شود.
اين پژوهشگران همچنين دريافته اند که داروهايی که تقريبا برای ۱۰۰ درصد از انواع برنشيت حاد به کار ميرود تقريبا هيچ نتيجه ای ندارد.