مدیرکل آموزش و پرورش استان کردستان خبر داد که در این استان، از سال آینده بخش کُردی به کتاب ادبیات فارسی دوره متوسطه دوم دبیرستان اضافه خواهد شد.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، رشید قربانی روز چهارشنبه، ۲۸ مرداد، گفت: «با مجوزی که از وزارتخانه آموزش و پرورش دریافت کردهایم حدود یک سوم از کتاب ادبیات فارسی پایه اول تا سوم دوره متوسطه دوم به مطالب کُردی اختصاص مییابد.»
وی خبر داد که مطالب این بخش درحال «تهیه و تدوین» است و پیش بینی کرد که از سال تحصیلی آینده در کتاب ادبیات فارسی دانشآموزان استان کردستان اضافه شود.
با مجوزی که از وزارتخانه آموزش و پرورش دریافت کردهایم حدود یک سوم از کتاب ادبیات فارسی پایه اول تا سوم دوره متوسطه دوم به مطالب کُردی اختصاص مییابد.رشید قربانی، مدیر کل آموزش و پرورش استان کردستان
پیش از این حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران، روز دوشنبه ۵ مرداد و در پایان سفر خود به استان کردستان خبر داده بود که تدریس زبان و ادبیات کردی از مهر ماه امسال در قالب ایجاد کرسی مربوطه در دانشگاههای استان کردستان آغاز میشود.
در همین حال رئیس دانشگاه کردستان نیز هفتم مرداد خبر داده بود که این دانشگاه امسال ۴۰ دانشجو برای تحصیل در رشته زبان و ادبیات کردی جذب میکند.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، فردین اخلاقیان گفته بود که انتخاب اساتید و منابع درسی برای این رشته توسط شورایی ۹ نفره متشکل از اساتید دانشکده ادبیات و زبان دانشگاه کردستان انجام میشود.
در همین رابطه محمد قربان کیانی، رئیس دانشگاه آزاد واحد سنندج، نیز پیش از این خبر داده بود که زبان کردی از سال آینده در قالب دو واحد اختیاری در این دانشگاه تدریس میشود.
بر اساس اصل ۱۵ قانون اساسی ایران، «زبان و خط رسمی و مشترک مردم ایران فارسی است. اسناد و مکاتبات و متون رسمی و کتب درسی باید با این زبان و خط باشد ولی استفاده از زبانهای محلی و قومی در مطبوعات و رسانههای گروهی و تدریس ادبیات آنها در مدارس، در کنار زبان فارسی آزاد است.»
حسن روحانی در ایام تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری، در بیانیهای ۱۰ مادهای بر رعایت حقوق اقوام، ادیان و مذاهب در ایران تأکید و وعدههایی را در این زمینه مطرح کرده بود.
تدریس زبان مادری اقوام به طور رسمی در مدارس و دانشگاهها و انتصاب نیروهای «شایسته محلی» در پستهای مدیریتی از جمله وعدههای آقای روحانی در این بیانیه بود.