در ادامه بجثها پیرامون بررسی توافق هستهای وین در مجلس شورای اسلامی، علاءالدین بروجردی از چهرههای اصولگرای مجلس ایران عنوان کرد که این نهاد قانونگذاری ممکن است درباره توافق هستهای صرفاً ابراز نظر کند.
خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، روز چهارشنبه، ۲۸ مرداد اظهارات رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی را بازتاب داده که البته گفته است، نظر مجلس ایران بر «تصویب» برجام یا همان توافق هستهای است.
با این حال آقای بروجردی اضافه کرده است: «باید در زمان کافی بررسیها [درباره برجام] انجام شود و در مرحله نهایی به صورت مصوبه قانونی دربیاید و یا این که مجلس نقطه نظرات خود را طی گزارشاتی به شورای عالی امنیت ملی انعکاس دهد.»
بیش از ۲۰۰ نماینده مجلس ایران از دولت حسن روحانی خواستهاند که توافق اتمی وین را در قالب لایحه به این نهاد قانونگذاری ارائه کند. این دیدگاه از حمایت برخی روحانیون ارشد اصولگرا از جمله احمد جنتی، دبیر شورای نگهبان، و محمد یزدی، رئیس مجلس خبرگان، برخوردار است، اما دولت آقای روحانی اصرار دارد که این توافق باید در شورای عالی امنیت ملی ایران به تصویب برسد.
ارزیابی مثبت مطهری از کمیسیون ویژه بررسی برجام
در همین حال مجلس ایران کمیسیون ویژهای را برای بررسی توافق وین تعیین کرده که برخی از اعضای آن به مخالفت با توافق هستهای برخاستهاند، از جمله مهرداد بذرپاش، محمود نبویان و علیرضا زاکانی.
با این وجود علی مطهری از چهرههای شاخص مجلس شورای اسلامی، با اشاره به ترکیب کلی این کمیسیون ۱۵ نفره، آن را مثبت ارزیابی میکند.
آقای مطهری در گفتوگو با وبسایت خبرآنلاین اظهار داشت: «ترکیب کمیسیون ویژه در مجموع، ترکیب خوبی است و به نظر میرسد گزارش معقولی از این کمیسیون خارج خواهد شد».
به گفته وی، فراکسیونهای اصولگرا رهروان و جبهه پایداری قبل از تشکیل این کمیسیون مذاکراتی با هم داشتند که در نتیجه آن لیست مشترکی با هم دادند، اما ترکیب کلی کمیسیون شبیه جبهه پایداری نیست.
در کمیسیون ویژه بررسی برجام نام دو چهره اصلاحطلب، مسعود پزشکیان و غلامرضا تاجگردون هم دیده میشود. همچنین علاءالدین بروجردی و محمدحسن ابوترابیفرد، نایب رئیس مجلس نیز از اعضای دیگر این کمیسیون هستند.
در عین حال مسعود پزشکیان، نماینده اصلاحطلب مجلس به خبرآنلاین گفته است که مجلس تنها میتواند در کلیات ورود کند و بله یا خیر بگوید، چرا که جزئیات کاری «کاملاً تکنیکال و کارشناسی» است.
آقای پزشکیان اضافه کرده که باید اولین جلسه کمیسیون تشکیل شود تا مشخص شود «بدون لايحه میشود متن را بررسی كرد يا خير».