لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۲۰:۳۲

کری: جایی برای بشار اسد در ائتلاف علیه «حکومت اسلامی» نیست


جان کری با سرگئی لاوروف (چپ) تلفنی گفت‌وگو کرده است
جان کری با سرگئی لاوروف (چپ) تلفنی گفت‌وگو کرده است

واشینگتن به روسیه گفته است که در ائتلاف بین‌المللی علیه گروه موسوم به حکومت اسلامی، نقشی برای بشار اسد، رئیس‌جمهوری سوریه، وجود ندارد.

جان کری، وزیر خارجه آمریکا، روز ۲۴ اردیبهشت ماه، در تماسی تلفنی با سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه، به بیان موضع ایالات متحده در مورد سوریه پرداخته است.

این گفت‌وگو خود پس از آن صورت می‌گیرد که ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه تاکید کرده است مسکو به حمایت نظامی از بشار اسد ادامه خواهد داد.

همزمان با این تحولات، گزارش‌هایی در مورد افزایش حضور مستقیم نظامی روسیه در خاک سوریه، و در حمایت از نیروهای مسلح هوادار اسد، منتشر شده و وزارت دفاع آمریکا نیز رویت برخی فعالیت‌ها را تائید کرده است.

مسکو و تهران از مهم‌ترین حامیان حکومت مرکزی سوریه به شمار می‌روند.

وزارت خارجه ایالات متحده می‌گوید آقای کری «به وضوح گفته است که ادامه حمایت از رئیس‌جمهور اسد، بر تنش و کشمکش می‌افزاید و هدف مشترک مبارزه علیه افراطیون را زیر سوال می‌برد».

ایالات متحده از مخالفان بشار اسد است و در موارد دیگر نیز تاکید کرده که آینده آن کشور با حضور مستقیم خود اسد، قابل تصور نیست.

کری در تماس خود با لاوروف گفته است که ایالات متحده همراه بیش از ۶۰ عضو ائتلاف علیه حکومت خودخوانده اسلامی، به نبرد با این گروه ادامه خواهد داد و اسد، «هرگز عضوی قابل اعتماد» در چنین ائتلافی نیست.

در عین حال او افزوده است واشینگتن از «نقش سازنده» روسیه در ائتلاف علیه گروه موسوم به «حکومت اسلامی» استقبال می‌کند.

آمریکا و ائتلافی که رهبری می‌کند طی ماه‌های گذشته به طور مکرر به مواضع گروه موسوم به حکومت اسلامی و برخی دیگر افراطیون در سوریه و نیز مشخصا علیه آن گروه در عراق، حملات هوایی کرده‌اند.

به گفته وزارت خارجه آمریکا، آقای کری می‌گوید در نهایت برای سوریه یک راه‌حل نظامی وجود نخواهد داشد، و تنها گذاری سیاسی به دور از بشار اسد، می‌تواند به حل بحران بیانجامد.

روسیه طی هفته‌های گذشته در تلاش بوده تا به عنوان بخشی از راه‌حل پیشنهادی خود، حضور بشار اسد در ائتلافی فراگیر را علیه افراطیون ممکن سازد.

اما این ایده پیشتر با مخالفت عربستان سعودی نیز روبه‌رو شده بود. کشوری که می‌تواند نقشی تعیین‌کننده در منطقه ایفا کند و از مخالفان بشار اسد محسوب می‌شود.

برخی گزارش‌ها حاکی از آن است که مسکو با افزایش حضور نظامی خود در سوریه، قصد دارد تا جلوی فروپاشی ارتش و دولت مرکزی به رهبری اسد را بگیرد، و حضور او را در یک حکومت انتقالی احتمالی ممکن سازد.

اما برخی مقام‌های آمریکایی پیشتر گفته بودند مشخص نیست هدف از اقدامات جدید روسیه در سوریه دقیقا چیست.

XS
SM
MD
LG