معاون اول و سخنگوی قوه قضائیه ایران ضمن انتقاد از دست دادن وزیر خارجه ایران با رئیس جمهوری آمریکا، گفت که کسانی که «بستری برای حضور دشمن در کشور» فراهم میکنند، اقدام به «جاسوسی» کردهاند.
در همین حال حسین شریعتمداری نماینده رهبر جمهوری اسلامی در روزنامه کیهان در سرمقاله روز چهارشنبه این روزنامه تلویحا نطق حسن روحانی رئیس جمهوری ایران در مجمع عمومی سازمان ملل را «اهانت به ملت ایران و متهم کردن آنان به جنگافروزی و تنشآفرینی» خواند و نوشت که این نطق «در شأن و تراز نظام اسلامی» نبود.
به گزارش خبرگزاری مهر، غلامحسین محسنی اژهای معاون اول قوه قضائیه روز چهارشنبه ۸ مهر با اشاره به دو روش برای به گفته او «نفوذ دشمن در کشور»، روش اول را جاسوسی برای آمریکا، اسرائیل و بریتانیا خواند.
وی اضافه کرد: «همه جاسوسیها به این طریق نیست، ما جاسوسی دیگری هم داریم که... زمینه و بستر را برای دشمن فراهم میکند».
آقای اژهای تاکید کرد: «این افراد دشمنی دشمن را کمتر میکنند، مثلاً میگویند شیطان بزرگ دیگر وجود ندارد و آمریکا سر عقل آمده است و آمریکا آنگونه که ما فکر میکردیم با اسلام و انقلاب و نظام دشمنی ندارد».
معاون اول قوه قضائیه گفت: «میگویند چرا اجازه نمیدهید با دشمن دست دوستی داده شود؟ چه ایرادی دارد که با اوباما دست داده شود؟ چه اشکالی دارد که انسان با آنها بنشیند گپی بزند و هم پیاله شود؟»
آقای اژهای گفت که «این افراد این حرفها را به الفاظ مختلف در جامعه القا میکنند تا دشمن را از دشمنی خود کم رنگتر و کمخطرتر نشان دهند».
ساعاتی پیش از گفتههای آقای محسنی اژهای تعدادی از نمایندگان مجلس ایران در جلسه علنی مجلس در اعتراض به دست دادن وزیر خارجه ایران با رئیس جمهوری آمریکا، «شعار مرگ برآمریکا» سر داده بودند.
با این حال علی مطهری نماینده تهران در مجلس روز چهارشنبه گفت که دست دادن محمد جواد ظریف با باراک اوباما «نمیتواند اهمیت داشته باشد و مهم این است که ما از آرمانهای خود نظیر مسأله فلسطین کوتاه نیاییم».
همزمان با انتقادها از دست دادن محمد جواد ظریف با باراک اوباما برخی از چهرههای اصولگرا از نطق حسن روحانی در مجمع عمومی سازمان ملل انتقاد کردهاند اما غلامرضا مصباحی مقدم سخنگوی جامعه روحانیت مبارز این نطق را «متین، شفاف و موجب مباهات» خوانده است.
انتقاد شدید شریعتمداری از روحانی
با این حال حسین شریعتمداری نماینده رهبر جمهوری اسلامی در روزنامه کیهان در سرمقاله روز چهارشنبه این روزنامه نوشت که اگر بخش مربوط به توافق اتمی وین از سخنان حسن روحانی در مجمع عمومی سازمان ملل حذف میشد، سخنان او از سخنان سران کشورهایی چون پاکستان، عربستان، مصر و اردن «به سختی قابل تشخیص بود.»
وی با اشاره به این گفتههای آقای روحانی که ملت ایران با رای خود در انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۲ خواستار «تحکیم صلح» و «تعامل سازنده با جهان» بوده است، این پرسش را مطرح کرد که آیا این سخنان «اهانت به ملت ایران و متهم کردن آنان به جنگافروزی و تنشآفرینی نیست؟».
آقای شریعتمداری همچنین با اشاره به گفتههای رئیس جمهوری ایران درباره توافق اتمی وین خطاب به او نوشت که «با کدام مجوز قانونی و از کدام جایگاه تعریف شده در نظام اسلامی، توافقی را که هنوز به تصویب نرسیده - و دهها بند و ماده آن در صورت اجرا، فاجعهآفرین خواهد بود- را تصویب شده تلقی فرمودهاید؟»
حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران، روز دوشنبه در مجمع عمومی سازمان ملل گفته بود که توافق اتمی وین توانسته «سایه تخاصم و حتی جنگی دیگر و تنشی دامنهدار» را از سر خاورمیانه دور کند.
با این حال آقای شریعتمداری تاکید کرد که این توافق «نه فقط سایه جنگ را از سر ایران اسلامی دور نکرده است» بلکه «ایران را به کشوری ضعیف و ناتوان در عرصههای نظامی و اقتصادی تبدیل میکند به گونهای که در آن حالت حتی از تعرض کشورهای فکسنی مثل امارات و عربستان و... نیز در امان نخواهد بود.»
درحالیکه برخی از شخصیت های سیاسی اصولگرا در ایران از توافق اتمی وین حمایت کردهاند، برخی نزدیکان رهبر جمهوری اسلامی از جمله مدیر مسئول روزنامه کیهان از منتقدان جدی این توافق هستند.