لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ تهران ۲۳:۲۴

مقام ارشد پلیس «فتا»: شبکه‌های اجتماعی ابزار جاسوسی دشمن است


گروهی از شهروندان ایرانی در حال استفاده از اینترنت در یک کافی‌نت
گروهی از شهروندان ایرانی در حال استفاده از اینترنت در یک کافی‌نت

حسین حسین‌زاده، رئیس پلیس فتا در استان اصفهان، گفته است در حال حاضر «دشمن» از شبکه‌های اجتماعی به عنوان «ابزار جاسوسی» استفاده می‌کند.

به گزارش روز سه‌شنبه (سوم آذرماه) خبرگزاری دانشجو، این اظهارات در نشست تحلیل شبکه‌های اجتماعی با محتوای فضای مجازی، فرصت‌ها و چالش‌ها در دانشگاه اصفهان مطرح شده است.

آقای حسین‌زاده افزوده از آنجا که شبکه‌های مجازی روزانه میلیون‌ها اطلاعات کاربران را ذخیره و پردازش می‌‌کنند، دستیابی به این داده‌ها از سوی سرویس‌‌های جاسوسی «دشمن» می‌تواند علیه منافع ملی کشور به کار گرفته شود.

جانشین فرمانده انتظامی استان اصفهان در عین حال مدعی شده در حال حاضر «۱۸ هزار شبکه تلویزیونی و ۹۰۰۰ شبکه رادیویی فارسی‌ زبان برای مردم ما برنامه تولید می‌کنند.»

وی که اشاره‌ای نکرده این آمار را از چه منبعی به‌دست آورده، در ادامه افزوده طرح پرسش درباره هزینه تولید این برنامه‌ها و منابع مالی آنها ضروری است.

حسین‌زاده همچنین «گوشه‌‌نشینی» نوجوانان در مهمانی‌‌ها و سرگرم شدن با موبایل و یا تبلت را «اتفاقی وحشتناک» عنوان کرده است.

پیش‌تر به نقل از محمدحسن انتظاری، دبیر شورای عالی فضای مجازی نقل شده بود که علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، گفته است باید مقابل «سونامی»‌ای که در فضای مجازی رخ داده، «سد» زده شود.

به‌دنبال طرح موضوع تلاش آمریکا برای «نفوذ» در ایران، شماری از هواداران رهبر جمهوری اسلامی شبکه‌های مجازی را مجرای نفوذ «دشمن» به کشور معرفی می‌کنند و خواستار «مصون سازی» فضای مجازی هستند.

در هفته‌های اخیر چند وب‌نگار ایرانی از جمله آرش زاد، محسن صادقی‌نیا، محمود موسوی‌فر و شایان اکبرپور بازداشت شده‌اند.

آرش زاد سردبیر وب‌سایت «وبلاگینا» و از چهره‌های شناخته‌شده در عرصه فناوری است که به گفته «گزارشگران بدون مرز» نهم شهریور ماه، هنگام خروج از ایران در فرودگاه «امام خمینی» تهران، «به‌دست نیروهای اطلاعات سپاه پاسداران» بازداشت شده است.

به گفته سازمان گزارشگران بدون مرز او کمی پس از آنکه «کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه» که زیر نظر دادستان کل جمهوری اسلامی فعالیت می‌کند، وبلاگش را مسدود کرد، بازداشت شده است.

همزمان سازمان «گزارشگران بدون مرز» نیز با انتشار بیانیه‌ای بازداشت و سرکوب وب‌نگاران و فعالان شبکه‌های اجتماعی را محکوم کرده است.

رضا معینی، مسئول بخش ایران سازمان گزارشگران بدون‌مرز به رادیو فردا می‌گوید بنا بر آمارهای موجود از مردادماه سال ۹۲ و آغاز دوره ریاست جمهوری حسن روحانی، نزدیک به ۱۰۰ شهروند وب‌نگار بازداشت شده‌اند.

به گفته معینی این بازداشت‌ها از سوی سازمان اطلاعات سپاه و به علت «جنگ قدرتی که در جمهوری اسلامی و در میان جناح‌های مختلف وجود دارد» صورت می‌گیرد.

ابراهیم رئیسی، دادستان کل کشور نیز از پیگیری طرحی در قوه قضائیه برای مدیریت فضای مجازی خبر داده و گفته این مطلب را در قالب گزارشی از فعالیت‌ها و عملکرد قوه قضائیه با اعضای مجلس خبرگان رهبری در میان گذاشته است.

سخنان رئیسی پس از آن مطرح شد که قوه قضائیه موفق به مسدود کردن برخی شبکه‌های اجتماعی تلفن همراه از جمله تلگرام در ایران نشد و بر سر این موضوع با دولت حسن روحانی به توافق نرسید.

برخی مقام‌های جمهوری اسلامی پس از همه‌گیر شدن استفاده از اینترنت و شبکه‌های مجازی، بسیاری از پدیده‌های اجتماعی چون «افزایش طلاق» را به استفاده از اینترنت نسبت داده‌اند.

برای نمونه جلال غفاری، رئيس پژوهشکده مطالعات توسعه جهاد دانشگاهی، گفته است ۸۹ درصد اينترنت را محتوای «غيراخلاقی» تشکيل داده که در ۶۸ درصد طلاق‌ها در ايران تاثير‌گذار بوده است.

وی افزوده «ابعاد تهديدات تلفن همراه، شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی، مخاطرات و تهديدات شبکه‌های ماهواره‌ای را به حاشيه برده است.»

محمدحسين نامی، جانشين رئيس سازمان «حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس» هم گفته شبکه‌های اجتماعی توييتر و فيس‌بوک در اختيار «سازمان امنیت ملی» آمريکاست.

او نیز مانند گروهی دیگر از مقام‌های ایرانی که شبیه این گفته‌ها را بیان می‌کنند، اشاره‌ای به منبع اطلاعات خود نکرده است.

XS
SM
MD
LG