چند روز پس از اذعان نخست وزیر اسرائیل به انجام حمله هوایی این کشور در سوریه، رسانههای منطقه خاورمیانه گزارش می دهند که نیروی هوایی اسرائیل شامگاه جمعه، ۱۳ آذر، به منطقه القلمون در خاک سوریه، رشته کوههای نزدیک به مرز این کشور با لبنان، حمله کرده است.
بر اساس گزارش وبسایت اسرائیلی واینت به نقل از رسانههای عربی، تیپ ۱۵۵ ارتش سوریه که در القطیفه و بزرگراه دمشق به سوی بیروت مستقر است، با موشک های شلیک شده از پهپادهای اسرائیلی هدف قرار گرفته است.
بر اساس این گزارش ها، اسرائیل با این حمله هوایی از انتقال موشک های اسکاد ساخت سوریه برای سازمان حزب الله در لبنان جلوگیری کرده است.
شبکه های الحدث و العربیه گفته اند که پهپادهای تهاجمی اسرائیل برای این حمله به پرواز درآمده بودند.
منابع اپوزیسیون سوری و نیز برخی از عوامل مرتبط با حکومت دمشق گفته اند که ذخایر سوخت نیز هدف بمباران اسرائیلی بوده است.
ارتش سوریه در برابر این حمله سکوت کرده است، اما سخنگوی ارتش اسرائیل در پاسخ به رسانه های این کشور گفته است: «در برابر گزارش های منتشره در رسانه های بیگانه موضع گیری نمی کند.»
اما رسانه های اسرائیل روز شنبه، ۱۴ آذر، گزارش حملات هوایی در سوریه را به نقل از منابع عربی بازتاب دادند.
بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، روز سه شنبه، ۱۰ آذر، برای نخستین بار اذعان کرد که کشورش «هر ازگاهی ناچار به عملیات نظامی در سوریه است».
تا پیش از این، تمامی گزارش های مربوطبه وقوع حملات هوایی اسرائیلی از سوی رسانه های غربی و عربی منتشر می شد و سوریه نیز در اکثر موارد سکوت را ترجیح داده است تا این حملات به ضعف ارتش سوریه در برابر اسرائیل تعبیر نشود.
نتانیاهو در سخنرانی روز سهشنبه در کنفرانس «گالیل» در شمال این کشور گفت، ایران میخواهد جبهه تازهای از طریق بلندیهای سوری جولان علیه اسرائیل بگشاید و انتقال جنگ افزار برای حزب الله از خاک سوریه تحمل نمی شود.
همزمان به گزارش رسانه های اسرائیل، موشه یعلون، وزیر دفاع اسرائیل، روز جمعه گذشته در سخنانی در کنفرانس مطالعات «سابان» در واشینگتن گفت ایران ترتیب دادن «کاروان های سلاح» برای حزب الله از خاک سوریه را متوقف نکرده است.
آقای یعلون روز پنجشنبه نیز در دیدار با سناتور جان مککین، رئیس کمیته نیروهای مسلح در سنای آمریکا، گفت: «ایران بعد از دستیابی به پول های آزاد شده از رفع تحریم ها، سلاح های با کیفیت تری خواهد ساخت و گروههای تروریستی در منطقه و بویژه حزب الله، حماس و جهاد اسلامی فلسطین را بیشتر تجهیز خواهد کرد.»
مقامات اسرائیل تایید می کنند، انتقال جنگ افزاری که توازن منطقه را به زیان اسرائیل مختل کند، «خط قرمز» اسرائیل محسوب می شود.
اما هم اسرائیل و هم حزب الله تایید می کنند که از آخرین جنگ طرفین در تابستان ۲۰۰۶ زرادخانه حزبالله بسیار قوی تر شده است.