لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۲:۱۳

خامنه‌ای آمریکا را به تفرقه‌افکنی میان مسلمانان متهم کرد


رهبر جمهوری اسلامی مقامات ایالات متحده را به همچنین تلاش برای «ایجاد اختلاف میان مسلمانان» متهم کرده و گفت که «انگلیسی‌ها در ایجاد اختلاف و جنگ شیعه و سنی ماهر و سابقه‌ دارند، اما نقشه امروز آمریکایی‌ها خطرناک‌تر است».

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از وب‌سایت رسمی رهبر جمهوری اسلامی، آیت‌الله علی خامنه‌ای روز سه‌شنبه، ۸ دی، گفت: «از هنگامی که موضوع شیعه و سنی در ادبیات مقامات و سیاستمداران آمریکایی مطرح شد، اهل فهم و اهل نظر نگران شدند زیرا مشخص بود آنها به دنبال یک توطئه جدید و خطرناک‌تر از قبل هستند.»

وی همچنین گفت: «اینها دروغ می‌گویند اگر می‌گویند ما با شیعه مخالفیم، با سنّی موافقیم»، آمریکایی‌ها «با اصل اسلام مخالف هستند و نباید فریب اظهارات آنها را در حمایت از برخی فرقه‌ها خورد».

گزارش حسین قویمی درباره اتهام رهبر جمهوری اسلامی به آمریکا پیرامون مخالفت با شیعه
please wait

No media source currently available

0:00 0:04:35 0:00
لینک مستقیم

رهبر جمهوری اسلامی همچنین مقامات آمریکایی را متهم کرد که به دنبال «ایجاد اختلاف» میان مسلمانان هستند و «فرقه‌های تروریستی همچون داعش» با «پول و کمک‌های سیاسی وابستگان به آمریکا» ایجاد شده است.

این گفته‌های رهبر جمهوری اسلامی در حالی بیان شده است که پیش از این اظهار نظری از مقامات آمریکایی مبنی بر مخالفت آنان با شیعیان منتشر نشده است.

در همین حال آقای خامنه‌ای نیز در سخنان خود توضیح بیشتری درباره، به گفته او، «اظهارات مقامات آمریکایی مبنی بر موافقت با سنی و مخالفت با شیعه» نداده و نگفته است که کدام یک از مقامات آمریکایی یا سیاستمداران این کشور در این باره سخن گفته‌اند.

ايران و کشورهای عرب و سنی منطقه مدت‌هاست که بر سر جنگ داخلی در سوريه و يمن درگير رقابتی شديد هستند که عده‌ای از رسانه‌ها و تحليل‌گران از آن به عنوان «جنگ نيابتی» ياد می‌کنند.

در همین زمینه آقای خامنه‌ای در روز چهارشنبه، ۳۰ اردیبهشت، در سخنانی شدیداللحن با اشاره به ناآرامی‌های موجود در منطقه هشدار داده بود که اگر «دشمنان» جنگ نیابتی را «به مرزهای ایران بکشانند» واکنش تهران «بسیار سخت» خواهد بود.

از سوی دیگر باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا، روز پنج‌شنبه، ۳۰ بهمن‌ماه ۹۳، در این باره گفته بود: «جنگ شیعه و سنی زمانی به پایان خواهد رسید که دولت‌ها اختلافات خود را با گفت‌وگو حل کنند، نه با جنگ نیابتی.»

آقای اوباما به نام این کشورها اشاره نکرد، اما در همان زمان خبرگزاری فرانسه با اشاره به کشورهای عربستان سعودی و ایران نوشته بود که این کشورها متهم هستند که با حمایت از گروه‌های رقیب در کشورهای خاورمیانه، سعی در افزایش نفوذ خود در منطقه دارند.

رئیس جمهوری آمریکا در سخنرانی سالانه خود در مجمع عمومی سازمان ملل نیز با ذکر این ‌که «خشونت شیعه و سنی خاورمیانه را از هم گسیخته است» گفت که «بهتر است جوانان مسلمان راه سازندگی را پیش بگیرند و نه راه پیوستن به گروه‌های افراطی».

رهبر جمهوری اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این که تمدن غرب «از لحاظ اخلاقی فاسد و از لحاظ معنوی پوک» شده است، گفت که اکنون «نوبت دنیای اسلام است تا در جهت پایه‌ریزی شالوده تمدن نوین اسلامی گام بردارد».

او همچنین تاکید کرد که برای رسیدن به این هدف «امیدی به سیاستمداران دنیای اسلام نیست و باید علمای دین... اقدام به روشنگری در میان امت اسلامی کنند».

آقای خامنه‌ای برپایی «تمدن اسلامی» را «امکان‌پذیر» دانست و نظام جمهوری اسلامی ایران را یک نمونه از «امکان رسیدن به این اهداف بزرگ» خواند که «قابل تعمیم» به «همه دنیای اسلام» نیز هست.

پیش از این نیز محمدعلی جعفری، فرمانده سپاه پاسداران، در روز دوشنبه، ۷ اردیبهشت، «آرمان انقلاب اسلامی» را «حرکت به سوی تمدن بزرگ» دانسته بود.

وی یک هفته پس از آن نیز وضعیت صدور انقلاب اسلامی در خارج از ایران را «بسیار مطلوب» دانسته و گفت که انقلاب «احتیاج به پیشرفت سریع‌تر» در داخل ایران دارد.

این سخنان مقامات جمهوری اسلامی در حالی بیان می‌شود که در سال‌های اخیر برخی کشورهای منطقه از جمله ترکیه و عربستان از گسترش نفوذ ایران در منطقه ابراز نگرانی کرده‌اند.

در مقابل حسن روحانی، رئیس جمهور ایران، چندین بار طرح اندیشه «هلال شیعی» را عامل «تفرقه» در منطقه نامیده و تأکید کرده است که «هلال شیعی» وجود ندارد.

«هلال شیعی» اصطلاحی است که ملک عبدالله، پادشاه اردن، نخستین بار به کار برد و برای ابراز نگرانی از تلاش ایران برای گسترش نفوذ شیعیان در گستره سرزمین‌های لبنان، سوریه، عراق، ایران و بحرین مطرح می‌شود.

XS
SM
MD
LG