(rm) صدا | [ 24:59 mins ]
در آغاز برنامه کیوان حسینی، تهیهکننده و مجری «موسیقی 21» به بررسی آخرین اخبار موسیقی ایران و جهان میپردازد و از جمله در باره فیلم جدیدی که جنیفر لوپز با همسرش مارک انتونی ایفا کرده است میگوید و همچنین مجموعه جدید مدی که خانم لوپز در هفته مد نیویورک عرضه کرد. آنگاه فرین عاصمی مروری دارد بر آثار چندین هنرمند ایرانی موسیقی راک و پاپ تلفیقی که در خارج از کشور آلبوم منتشر میکنند. در بخش دیگری از برنامه گزارشی پخش میشود از کنسرت گروه راک نیویورکی «مت پاند» و سپس اردوان نیکنام به بررسی ویژگی های هنر ابر گروه Bee Gees می پردازد که طی 40 دهه بیش از 147 میلیون آلبوم از موسیقی آنها در سراسر جهان به فروش رفت. کیوان حسینی، بخش اخبار و رویدادهای برنامه «موسیقی 21» را با خبر انتشار «غریبانه 2» از غلام کویتیپور شروع میکند که آقای کویتیپور را به یک خواننده جدی موسیقی پاپ تبدیل کرده است. در این آلبوم آقای کویتیپور تنظیمهای متفاوت با تکیه به امکانات موسیقی الکترونیک ارائه میکند.
ستاره موسیقی غیرمتعارف کاونتری آمریکا نیکو کیس، 36 ساله، ماه آینده 16 اسفندماه آلبوم جدیدی با 12 ترانه به بازار میفرستد. وی ضمنا سه آلبوم با گروه راک نوپورناگرافرز New Pornographers بیرون داده است.
مایک اسکینر، سراینده و مجری بریتانیائی موسیقی رپ و هیپهاپ که با نام The Streets صفحه پر میکند، به زودی سومین آلبوم خود را بیرون میدهد، به نام سخت ترین راه برای امرار معاش آسان The Hardest Way to Make An Easy Living.
جنیفر لوپز، به زودی در فیلم جدیدی به نام خواننده در کنار همسرش مارک انتونی ظاهر میشود، که نقش هکتور لاووئه Héctor Lavoe و برای نخستین بار مجموعه مد خود را در هفته مد نیویورک به نمایش گذاشت. خانم لوپز به مجله رولینگ استون گفت مدهای راک دهه 50 میلادی و لباسهای وسوسه کننده خانمها در دهه 1960 الهام بخش مدهای جدید او بودند.
جان لجند John Legend، پیانیست و ترانهسرا و خواننده موسیقی ریتم اند بلوز در یکی از برنامه های خیریه بنیاد مبارزه با ایدز التون جان، در چهاردمین سالگرد تاسیس این بنیاد، در لس آنجلس به روی صحنه میرود.
مزدا شاهانی اعلام کرد سود مالی آلبوم جدید خود «رقص در آتش» را به انجمن توان خواهان اهدا میکند تا به نفع معلولان ذهنی و جسمی خرج بشود. این آلبوم دو روز پیش به همراه یک VCD متنشر شد.
***
فرین عاصمی در یک گزارش ویژه به مرور آثار جدید هنرمندان ایرانی موسیقی راک تلفیقی میپردازد که در ایران و خارج کار میکنند و آلبومهای خود را در خارج از ایران متنشر میکنند. از جمله اینها، سومین آلبوم راک خارج از ایران شرکت «بم آهنگ» است که خردادماه سال آینده منتشر خواهد شد. این شرکت قبلا آلبومهائی از گروه کیوسک و اوهام بیرون داده و گروه تابو سومین گروهی است که از دل فعالیتهای موسیقی زیرزمینی تهران یک آلبوم کامل در خارج از ایران به بازار خواهد فرستاد. حامد نیکپی، نوازنده تار، سهتار، عود و تنبور، در حال کار است روی دو آلبوم جدید موسیقی تلفیقی، یا fusion. حامد در کنسرتی با مهرداد امام شرکت خواهد کرد. فرین عاصمی آنگاه به بررسی مفهوم موسیقی fusion میپردازد و انواع آن را تشریح میکند. وی میگوید برای وقتی چند سبک موسیقی در کنار هم قرار میگیرند به آن سبک تلفیقی میگویند و در مواردی هم سبکهای تلفیقی اسم خود را پیدا میکنند. نیما رضائی، هنرمند دیگری است که در سبک تلفیقی کار میکند. وی با گروه خود به نام نیما اند مرج Nima & Merge آلبوم جدیدی را آماده انتشار دارد که تلفیقی است از موسیقی جاز، World و progressive rock یا راک پیشتاز، که در آن علی شایسته هم باساز بوزوکی حضور دارد. آلبوم رانا فرهان خواننده سبک بلوز هم برای فروش در اینترنت عرضه شد. رانا که در ایران به دنیا آمده با گروه نیمهایرانی خود در این آلبوم شش قطعه عرضه میکند. داریو امینی، که نیمه ایرانی و نیمه ایتالیائی است نیز آلبوم تازهای منتشر کرده است که در آن 13 ترانه soft rock به زبان انگلیسی گنجانده شده است. داریو تحت تاثیر Pink Floyd U2 و Coldplay و Foo Fighters قرار دارد.
***
کیوان حسینی یک گزارش پخش میکند از نیویورک در باره کنسرت گروه راک مجلسی و مستقل «مت پاوند» در «باوری بالروم» .
***
در آخرین بخش برنامه «موسیقی 21» اردوان نیکنام به بررسی تاریخچه و هنر ابرگروه Bee Gees میپردازد که طی چهار دهه بیش از 147 میلیون نسخه از دهها آلبوم آنها در سبکهای مختلف از راک و پاپ گرفته تا دیسکو، به فروش رفت. این گروه متشکل از براداران Gibb با صدای ویژه و نوآوری در سبکهای مختلفی که به آن پرداخت، از نظر بدعت و خلاقیت همطراز گروه افسانهای بیتلها قرار دارد. اردوان نیکنام در بررسی خود نمونههائی از بهترین ترانههای مراحل مختلف کار «بیجیز» را که برای جوانان قدیم و جدید خاطره انگیز است، پخش میکند و ویژگیهائی موسیقی آنها را که عامل محبوبیت جهانی این گروه بود، بر میشمرد.