رییس جمهوری ایران روز چهارشنبه هفتم بهمن وارد پاریس شد و گفت که فصل تازهای در روابط ایران و اروپا از جمله با فرانسه آغاز شده است. همزمان اعلام شد که شرکت پژو به ایران بازمیگردد و خودروهای آن از سال ۲۰۱۷ وارد بازار کشور میشود.
سفر حسن روحانی به فرانسه دو روز به طول خواهد انجامید و انتظار میرود که در جریان آن ۲۰ سند همکاری در زمینههای مختلف امضاء شود. به گزارش خبرگزاری صداوسیما، این اسناد پنجشنبه ظهر با حضور روسای جمهوری ایران و فرانسه در کاخ الیزه امضاء خواهد شد.
یکی از این قراردادها، مربوط به بازگشت شرکت پژو به بازار خودرو ایران است که محصولات آن را شرکت «ایران خودرو» و با وارد کردن قطعات از فرانسه تولید خواهد کرد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، یک منبع دولت فرانسوا اولاند گفته است که با اجرای این قرارداد سالانه ۲۰۰ هزار دستگاه خودروی پژو در ایران تولید میشود.
طبق این گزارش، نخستین خودروهای تولیدی در سال ۲۰۱۷ – ۱۳۹۶ خورشیدی- وارد بازار ایران خواهد شد.
شرکت پژو در سال ۲۰۱۲ و پس از تشدید تحریمهای جمهوری اسلامی ایران از سوی غرب به همکاری خود با «ایران خودرو» پایان داد. ایران تا آن زمان پس از فرانسه بزرگترین بازار خودروهای تولیدی پژو بود.
تهران امیدوار است که با لغو تحریمهای بینالمللی و عادیسازی روابط خود با دنیای خارج بویژه اروپا، راه برای سرمایهگذاری خارجی در ایران باز شده و اقتصاد کشور رونق بگیرد.
یکی از مهمترین قراردادهایی که انتظار میرود در جریان سفر رییس جمهوری ایران به فرانسه امضاء شود، خرید دهها فروند هواپیمای مسافربری از شرکت ایرباس است.
حسن روحانی روز چهارشنبه و پیش از ترک ایتالیا در گفتوگو با خبرنگاران گفت که اتحادیه اروپا «بیشترین ضرر» را از تحریمهای ایران متحمل شد چون «همکاری اقتصادی با دیگر شرکا از جمله چین و روسیه در دوره تحریم هرگز قطع نشد».
وی اظهار داشت: «روابط اقتصادی سنتی و خوب ایران با کشورهای اروپایی، با اعمال تحریمها دچار مشکل شد و عملا این تحریمها باعث شد تا اروپاییها از فعالیت در بازار ایران محروم شوند اما اکنون شرایط برای یک همکاری اقتصادی پرسود و بر پایه شرایط برد – برد میان ایران و کشورهای اروپایی مهیا است».
اظهارات روحانی در مورد مسائل داخلی ایران
رییس جمهوری ایران روز چهارشنبه همچنین در پاسخ به پرسشی درباره رد صلاحیتهای دو نامزد انتخابات مجلس خبرگان و مجلس شورای اسلامی گفت که «علاقهمندم درباره مسائل داخلی کشورمان بیشتر در داخل کشور صحبت کنم».
با این حال وی اظهار داشت: «پیشبینی من این است که انتخابات هفتم اسفند مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان آنچنان که در ذهن شما بود، بد نخواهد بود».
آقای روحانی افزود: «اگرچه اختلاف نظرهایی در مسائل جزئی وجود دارد اما امید زیادی دارم که شورای نگهبان به عنوان نهادی بسیار مهم در کشور در آخرین مرحله بررسی صلاحیتها نگرانیها را برطرف کند و انتخابات هفتم اسفند با حضور گسترده مردم باعث تقویت بیش از پیش نظام جمهوری اسلامی شود».
انتخابات مجلس خبرگان در حالی قرار است اسفندماه امسال برگزار شود که بیش از ۷۰ درصد نامزدها رد صلاحیت شده یا صلاحیت آنها به گفته شورای نگهبان، «احراز» نشده است. در انتخابات مجلس شورای اسلامی نیز که ۱۲ هزار نفر ثبتنام کرده بودند، بیش از ۶۰ درصد رد صلاحیت شدهاند.
این رد صلاحیت اعتراضهای زیادی برانگیخته است ولی به نظر میرسد که به رغم شکایت بیش از پنج هزار نامزد که وزیر کشور ایران خبر آن را اعلام کرده است، تنها تعداد معدودی از آنها تایید صلاحیت شوند.