یک مقام وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران روز چهارشنبه از اتصال بانک مرکزی و ۱۵ بانک دیگر ایران به شبکه سوئیفت خبر داد.
حمید بعیدینژاد، مدیرکل امور سیاسی و امنیت بینالمللی وزارت خارجه و رییس هیات کارشناسی تیم مذاکره کننده هستهای ایران، خبر اتصال بانک مرکزی و چند بانک دیگر را روز چهارشنبه ۲۸ بهمن ماه اعلام کرد.
آقای بعیدینژاد با انتشار یادداشتی در صفحه اینستاگرام خود نوشت: «حتما برخی از دوستان محدودی که بیش از یک ماه است مرتب و به طور پیوسته در جدیت نهایی شدن رویه اجرایی بانک مرکزی و دیگر بانکهای ایران برای وصل شدن به شبکه پیامرسانی سوئیفت تردید و تشکیک میکردند، امروز متعجب هستند».
این مقام وزارت امور خارجه ایران افزوده است: «ما در چندین مرحله به این دوستان عزیز توضیح دادیم که تحریم سوئیفت از همان روز اول اجرایی شدن برجام برداشته شده و تنها موضوعی که باقیمانده این است که بانکهای ایرانی ملزومات سختافزاری و نرمافزاری لازم برای وصل شدن به سوئیفت را فراهم کنند».
این عضو تیم مذاکره کننده هستهای ایران همچنین با اشاره به اینکه «وصل شدن بانکهای ایرانی به سوئیفت فقط یک موضوع فنی بوده»، اعلام کرد: «امروز خوشحالیم که بانک مرکزی و ۱۵ بانک دیگر ایرانی با موفقیت این مراحل فنی را طی کردند و تمامی آنها به سوئیفت وصل شدند».
به نوشته آقای بعیدینژاد، «وصل شدن به سوئیفت کار تبادل بانکهای ایرانی با بانکهای خارجی را تسهیل خواهد کرد و موفقیت بزرگی برای عادی شدن روابط بانکی کشور است».
روز سهشنبه اعلام شده بود که بانک ملی ایران نیز پس از چند سال تحریم به شبکه جهانی «ارتباطات مالیِ میان - بانکی» یا سوئیفت متصل شده است.
سوئیفت نهادی است که ارتباطات مالیِ میان- بانکی در سراسر جهان را بهشکلی امن، سریع و کم هزینه امکان پذیر میکند.
بانکهای ایران تا سال ۹۰ به این سیستم وصل بودند اما پس از تشدید تحریمهای بانکی و نفتی تهران، ارتباط بانکهای تحریم شده ایرانی با این سیستم از ۲۷ اسفندماه آن سال قطع شد.
مسئولان بانک مرکزی ایران پس از اجرایی شدن برجام اعلام کرده بودند که این بانک، به همراه بانکهای ملی، تجارت، ملت، صنعت و معدن، پست بانک، سپه، بانک توسعه صادرات، بانک رفاه کارگران از فهرست تحریمها خارج شدهاند و بهزودی به سیستم سوئیفت متصل میشوند.