لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ تهران ۲۰:۱۴

دی‌میستورا: داعش و جبهه‌النصره تروریست هستند، نه گروه‌های دیگر


گروهی از افراد «جبهه‌النصره»
گروهی از افراد «جبهه‌النصره»

نماینده سازمان ملل در امور سوریه می‌گوید از نظر این سازمان، گروه «حکومت اسلامی» و «جبهه‌النصره» به عنوان سازمان‌های تروریستی شناخته می‌شوند، نه گروه‌های دیگر؛ و آتش‌بس سوریه شامل این دو گروه نمی‌شود.

به گزارش آسوشیتدپرس، استفان دی‌میستورا، شامگاه سوم اسفند ماه، در پی توافق آمریکا و روسیه برای ایجاد آتش‌بس در سوریه، از تلاش برای تشکیل «یگانی» که بر ترک مخاصمه نظارت کند، خبر داده‌است.

آقای دی‌میستورا می‌گوید در پی آتش‌بس توافق شده، آمریکا و روسیه دست به تشکیل واحدی می‌زنند که بر آن نظارت کند.

پیش‌تر در بیستم فوریه، جلسه‌ای که هدف از آن تشکیل این یگان نظارتی بود، به تعویق افتاده بود. خبرگزاری روسی «تاس» در آن زمان به نقل از ماریا زاخاروا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه گفته بود زمان جلسه بعدی در آینده مشخص می‌شود.

قائم‌مقام وزیر خارجه روسیه نیز به همین خبرگزاری گفته بود علاوه بر آمریکا و روسیه، برخی دیگر کشورها نیز در این جلسه شرکت می‌کنند.

واشینگتن و مسکو توافق کرده‌اند که از روز شنبه آینده، در سوریه آتش‌بس برقرار شود. [بیشتر بخوانید]

نماینده سازمان ملل متحد در امور سوریه گفته است آتش‌بس شامل دو گروه حکومت اسلامی و جبهه‌النصره نمی‌شود؛ به گفته دی‌میستورا از منظر سازمان ملل این دو گروه «تروریستی» شناخته می‌شوند «و نه هیچ گروه دیگری».

ایالات متحده و پیمان آتلانتیک شمال تاکید کرده‌اند که حملات هوایی روسیه در سوریه، گروه‌های مخالف حکومت بشار اسد که مورد حمایت غرب هستند، را نیز هدف قرار داده‌است.

روسیه می‌گوید به دعوت «حکومت مشروع سوریه» در آن کشور «تروریست‌ها را هدف قرار داده است».

بشار اسد، رئیس‌جمهوری سوریه، پیشتر در مصاحبه‌ای گفته بود هر گروهی که علیه دولت مرکزی اسلحه دست گرفته، از منظر دمشق «گروه تروریستی» است.

ظریف: هنوز بر سر جزئیات توافق نشده

محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران، روز دوشنبه در جریان کنفرانسی خبری گفته است «آتش‌بس که با اسم توقف مخاصمات به روند آن اشاره شده، ضرورت دارد چارچوب‌های مشخص و روشنی داشته باشد».

آقای ظریف افزوده است «هنوز جزئیات مربوط به نحوه اجرای آتش‌بس در سوریه مورد توافق قرار نگرفته است.»

ایران از حامیان اصلی حکومت اسد به شمار می‌رود و مانند دولت مرکزی آن کشور شورشیان را به طور عمومی «تروریست» خطاب می‌کند.

پیش از این، آسوشیتدپرس گزارش‌ داده بود با وجود توافقات صورت‌گرفته، همچنان پرسش‌های عمده‌ای درباره نحوه اجرا و واکنش به نقض آن، بدون پاسخ مانده‌اند.

استقبال ترکیه از توافق

معاون نخست‌وزیر ترکیه سوم اسفند ماه گفت کشورش از توافق صورت‌گرفته برای ایجاد آتش‌بس استقبال می‌کند.

نعمان کورتولموش در پی دیدار اعضای کابینه ترکیه به خبرنگاران گفت آنکارا «امیدوار است که روسیه حملات هوایی خود را در شمال سوریه متوقف کند».

به گفته این مقام ارشد دولت ترکیه، حملات روسیه «با این ادعا که علیه گروه حکومت اسلامی انجام شده، به کشته شدن غیرنظامیان انجامیده‌است».

ترکیه از جمله مهم‌ترین مخالفان اسد است و مانند دیگر مخالفان، خواستار کناره‌گیری او از قدرت است.

معاون نخست‌وزیر ترکیه می‌گوید آنکارا «امیدوار است کسانی که دست به جنایت علیه مردم خود زده‌اند، در آینده سوریه حرفی برای گفتن نداشته باشند».

دبیر کل سازمان ملل از دیگر چهره‌های شاخص است که از توافق برای ایجاد آتش‌بس استقبال کرده و گفته این توافق می‌تواند بنای برداشتن گامی مهم رو به جلو باشد.

جنگ داخلی سوریه در پنجمین سال خود بین ۲۵۰ تا تقریبا ۵۰۰ هزار کشته برجای گذاشته و میلیون‌ها نفر را نیز آواره کرده است.

XS
SM
MD
LG