دفتر ریاست جمهوری اتریش روز سهشنبه ۱۰ فروردین اعلام کرد که سفر حسن روحانی به این کشور که بنا بود روز چهارشنبه انجام شود به «دلایل امنیتی» به تعویق افتاده است.
به گزارش خبرگزاریها، این دفتر در بیانیه خود گفته است که «سفر روزهای ۳۰ و ۳۱ مارس رییس جمهوری ایران و هیات همراه از سوی طرف ایرانی و به دلایل امنیتی به تعویق افتاده است».
رییس جمهوری ایران قرار بود روز چهارشنبه ۱۱ فروردین به دعوت رسمی هاینتس فیشر همتای اتریشی خود و در صدر یک هیات بلندپایه سیاسی و اقتصادی، به وین سفر کند.
یک مقام اتریشی هم به خبرگزاری آلمان گفته که دلیل این تصمیم آقای روحانی احتمالا به خاطر بمبگذاریهای سهشنبه گذشته در فرودگاه و یک ایستگاه مترو در بروکسل بوده است.
با این حال وی اشاره نکرد که چرا یک روز قبل از این سفر خبر به تعویق افتادن آن اعلام شده است.
این مقام اتریشی که نامش فاش نشده، افزوده است که درباره امنیت سفر حسن روحانی تضمین داده شده بود.
دو انفجار «مهیب» در فرودگاه بروکسل، پایتخت بلژیک، و همچنین یک انفجار در مترو این شهر، به مرگ دستکم ۳۵ نفر و زخمی شدن بیش از ۲۰۰ نفر منجر شد.
گروه حکومت اسلامی (داعش) مسئولیت این حملات را بر عهده گرفته است.
دفتر ریاست جمهوری اتریش همچنین خبر داده که رییس جمهوری ایران سفرش به بغداد، پایتخت عراق، را به دلایل مشابه به تعویق انداخته بود. حسن روحانی قرار بود که از یکشنبه تا سهشنبه این هفته به عراق سفر کند.
اعلام «دلایل امنیتی» برای به تعویق افتادن برنامه سفر حسن روحانی به وین در حالی است که خبرگزاری ایرنا در گزارش خود به این موضوع اشاره نکرده است.
خبرگزاری رسمی ایران نوشته است که «سفر رییس جمهوری اسلامی به اتریش، برای تامین شرایط مطلوبتر در خصوص برنامه و توافقات مورد نظر دو کشور، و با هماهنگی میزبان، در زمان مناسب انجام خواهد شد».
رییس جمهوری اتریش روز ۱۶ شهریور پارسال به عنوان نخستین رییسجمهوری یک کشور اروپایی پس از توافق اتمی وین به ایران سفر کرده بود.
علی ماجدی سفیر ایران در برلین پیش از این گفته بود که رییس جمهوری ایران در دور سوم سفر به اروپا، پس از دیدار از بلژیک و اتریش به آلمان میرود.
پیش از این نیز سفر آقای روحانی به ایتالیا، واتیکان و فرانسه که قرار بود آبان پارسال انجام شود به دنبال حملات و انفجارهای ۲۲ آبان در پاریس به تعویق افتاد و بهمن ماه انجام شد.
این سفرها به امضای چندین تفاهمنامه اقتصادی میان تهران با پاریس و تهران با رم منجر شد که از جمله آنها تفاهمنامه خرید ۱۱۸ فروند هواپیمای ایرباس از فرانسه است.