(rm) صدا | [ 4:37 mins ]
گروهی از دست اندکاران فعلی حکومت ایران به شکل های گوناگون کوشیدند که کشته شدگان جنگ ایران و عراق را در اماکن عمومی مانند میدانهای شهر، اماکن تفریحی و اخیرا نیز در دانشگاه ها دفن کنند. اقدام این گروه از هیات حاکمه ایران برای به خاک سپاری سه تن از قربانیان جنگ ایران و عراق در دانشگاه صنعتی شریف اواخر اسفندماه سال گذشته به ضرب و شتم و بازداشت شماری از دانشجویان منجر شد. از سوی دیگر در آخرین روز سال گذشته استاندار تهران در دیدار با رئیس دانشگاه صنعتی شریف مبلغ 35 میلیون تومان برای مقبره سه شهید گمنام دفن شده در صحن دانشگاه اختصاص داد. دکتر محمد ملکی نخستین رئیس دانشگاه تهران پس از انقلاب اسلامی در مصاحبه با رادیو فردا می گوید: در شرایطی که هزینه کردن برای تحقیقات علمی به دشواری ممکن است از بیت المال برای چنین برنامه هایی استفاده می شود. B>علیرضا نوری زاده می گوید آقای محمود احمدی نژاد جزو آندسته از مسئولان جمهوری اسلامی است که بر این باور است که راز بقای جمهوری اسلامی در اعتبار بخشیدن و اعتلای فرهنگ مرگ است. دانشجویان معترض و صاحبنظران دفن کشته شدگان جنگ در دانشگاه ها را تجدید نوعی انقلاب فرهنگی سالهای نخست روی کار آمدن حکومت اسلامی می شمارند. سعیده حاتمی (رادیو فردا): در آخرین روز سال 1384 استاندار تهران دکتر کامران دانشجو در دیدار با رئیس دانشگاه صنعتی شریف مبلغ 35 میلیون تومان برای مقبره سه شهید گمنام دفن شده در صحن دانشگاه اختصاص داد. دانشجویان معترض و صاحبنظران دفن کشته شدگان جنگ در دانشگاه ها را تجدید نوعی انقلاب فرهنگی سالهای نخست روی کار آمدن حکومت اسلامی می شمارند که به گفته آنها هم منزلت شهید را پائین می آورد هم جایگاه دانشگاه به عنوان یک محیط علمی را تنزل می دهد. دکتر محمد ملکی نخستین رئیس دانشگاه تهران پس از انقلاب اسلامی در مصاحبه با رادیو فردا می گوید:
دکتر محمد ملکی: ما در شرایطی هستیم که وضع مدارس، بیمارستانها و زندگی مردم را می بینیم از بیت المال برای چنین برنامه هایی استفاده می شود. در مملکتی که برای یک قران خرج کردن در زمینه های تحقیقاتی وامانده، این قبیل کارها دهن کجی به علم و دانش و فضیلت است. وقتی موضوع هسته ای پیش می آید می گویند دنبال دانش و علم هستند و از اینطرف هم به علم هم به دانش و هم به اسلام و پیامبر اسلام توهین می کنند.
س.ح: علیرضا نوری زاده مفسر سیاسی نظر خود را در اینباره اینگونه می گوید:
علیرضا نوری زاده: آقای محمود احمدی نژاد جزو آندسته از مسئولان جمهوری اسلامی است که بر این باور است که راز بقای جمهوری اسلامی در اعتبار بخشیدن و اعتلای فرهنگ مرگ است. واژه شهادت بهانه ای است برای اینکه جامعه همیشه سیاهپوش بماند. هرگاه که مردم از مفهوم مرگ و شهادت دور می شوند جمهوری اسلامی احساس خطر می کند. وقتی چنان بارگاهی برای آقای خمینی می سازند که از بارگاه امام هشتم به مراتب باشکوه تر و عظیم تر می شود، اینها جنبه های سیاسی اش بمراتب بالاتر از جنبه های مذهبی آنست.
س.ح: در بهار سال 1381 نیروهای بسیج پیکر چند تن از کشته شدگان جنگ ایران و عراق را در منطقه کلک چال تهران محل تفریح دختران و پسران جوان و خانواده ها دفن کردند. در آنزمان نیز مردم این اقدام را نامعقول خواندند و به نیروهای بسیج اعتراض کردند. در سال 1382 محمود احمدی نژاد که در آن سال شهردار تهران بود اعلام کرد شهدای گمنام در 72 میدان شهر دفن خواهند شد اما اصلاح طلبان که در آنزمان هنوز پست هایی در حکومت داشتند با این اقدام مخالفت کردند.