لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۳:۴۷

باراک اوباما: رهبران جهان به درستی در مورد دونالد ترامپ نگرانند


باراک اوباما، رییس جمهوری آمریکا، روز پنجشنبه ششم خرداد گفت رهبران کشورهای خارجی به دلایل درستی در مورد دونالد ترامپ نگرانند. او نامزد احتمالی حزب جمهوریخواه برای مقام ریاست جمهوری را به بی‌اطلاعی از امور جهان متهم کرد.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، آقای اوباما با اظهار نظر مثبت در مورد نامزدهای حزب دمکرات نگرانی از تشدید حملات لفظی بین هیلاری کلینتون و برنی سندرز را کم اهمیت توصیف کرد و افزود همه اینها بخشی از «بدخلقی‌های» ویژه دور مقدماتی کارزار انتخاباتی است.

باراک اوباما این سخنان را در حاشیه اجلاس رهبران کشورهای گروه هفت در ژاپن ایراد کرد که تازه‌ترین مورد از اظهار نگرانی در خصوص دونالد ترامپ در یک اجلاس بین‌المللی است.

آقای اوباما گفت رهبران حاضر در این اجلاس واقعا نمی‌دانند اظهار نظرهای دونالد ترامپ را تا چه حد باید جدی گرفت.

او افزود: «آنها حق دارند در مورد سخنان ترامپ نگران باشند چون اکثر اظهار نظرهای او نشان دهنده بی‌اطلاعی از امور جهانی و یا با هدف جلب توجه و مطرح شدن در تیترهای خبری است».

به گفته آقای اوباما، سخنان دونالد ترامپ با امنیت و پیشرفت آمریکا و «حفظ آرامش در جهان» در تضاد است.

پرسش و اظهار نگرانی در مورد سخنان و مواضع دونالد ترامپ در تمامی سفرهای خارجی باراک اوباما مطرح می‌شود. به گفته وی، رهبران کشورهای دیگر همواره به این موضوع اشاره می‌کنند و او به آنها تضمین می‌دهد که بعید است دونالد ترامپ به ریاست جمهوری آمریکا انتخاب شود.

با وجودی که آقای اوباما معمولا از اظهار نظر در مورد مبارزات انتخاباتی پرهیز می‌کند ولی مخالفتش با دونالد ترامپ را پنهان نکرده است.

آقای ترامپ وعده داده که در صورت پیروزی در انتخابات، معاهده تجارت آزاد آسیا- پاسیفیک، توافق هسته‌ای با ایران و معاهده جهانی در مورد گرمایش زمین مصوب اجلاس پاریس را لغو کند.

باراک اوباما روز قبل از سفر تاریخی خود به شهر هیروشیما گفت کشورهای خارجی حتی بیشتر از خود مردم آمریکا به انتخابات ریاست جمهوری این کشور توجه دارند چون می‌خواهند آمریکا به نقش پیشرو خود در ایجاد ثبات جهانی و حل چالش‌های بین‌المللی ادامه دهد.

آقای اوباما با اشاره به دونالد ترامپ گفت: «می‌توان با قاطعیت گفت که مردم جهان از نامزد جمهوریخواه متعجب هستند».

خبرگزاری آسوشیتدپرس می‌افزاید سخنان آقای باراک اوباما در شرایطی ایراد می‌شود که حزب دمکرات به شدت تلاش می‌کند صفوف این حزب را در حمایت از هیلاری کلینتون متحد کند.

با وجودی که خانم کلینتون به کسب آرای لازم نمایندگان حزبی برای احراز نامزدی حزب دمکرات بسیار نزدیک شده است ولی برنی سندرز هنوز حاضر نیست از این رقابت خارج شود. در روزهای اخیر تعداد زیادی از سناتورهای دمکرات بی‌صبری و نارضایتی خود را از این وضعیت علنا اعلام کرده‌اند.

برنی سندرز هشدار داده که کنوانسیون ملی حزب دمکرات در ماه ژوییه برای انتخاب نامزد قطعی حزب ممکن است «پر دردسر» شود. با وجودی‌که آقای سندرز بعید است حمایت لازم را به دست بیاورد ولی حاضر نیست صحنه رقابت را ترک کند.

رهبران حزب دمکرات به این خاطر نگرانند و معتقدند در شرایط فعلی به جای رقابت درونی اين حزب باید روی مقابله با دونالد ترامپ و جلب حمایت کافی رای دهندگان برای پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری تمرکز کرد.

آقای اوباما تاکنون حاضر نشده در این مورد دخالت کند و تاکید دارد که رقابت درونی نامزدهای حزب دمکرات باید روند طبیعی خود را طی کند. او مبارزه انتخاباتی سرسختانه بین برنی سندرز و هیلاری کلینتون را با رقابت خودش با خانم کلینتون در سال ۲۰۰۸ مقایسه کرد.

او افزود: «در رقابت‌های مقدماتی ممکن است نامزدها با یکدیگر بدخلقی کنند. ممکن است حدی از تنش هم بوجود بیاید و اظهار نظرهای نامزدها علیه رقیب خود تشدید شود».

او از هر دو نامزد حزب دمکرات خواست که به مسائل اصلی بپردازند و از صحبت و اظهار نظر در مورد شخصیت و مسائل فردی طرف مقابل پرهیز کنند.

او در مورد کشته شدن رهبر طالبان درحمله بهپادهای آمریکایی گفت بعید می‌داند وضعیت افغانستان تحت تاثیر این رویداد به سرعت بهبود پیدا کند.

او افزود: «ارزیابی ما این نبود که یک فرد "لیبرال و دمکرات" جای رهبر قبلی طالبان را بگیرد و طالبان به احتمال زیاد سیاست خشونت‌آمیز خود را در کوتاه مدت ادامه خواهد داد. ولی در نهایت کسانی که پيرامون طالبان هستند به این نتیجه خواهند رسید که از طریق مذاکره به اهداف خود خواهند رسيد».

XS
SM
MD
LG