یک دادگاه تجدیدنظر در بحرین روز دوشنبه ۱۰ خرداد مجازات زندان شیخ علی سلمان، رهبر ارشد مخالفان حکومت را از چهار سال به ۹ سال افزایش داد. صدور این حکم ممکن است تنشهای سیاسی در بحرین را تشدید کند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، دادستانی بحرین اعلام کرد دلیل صدور مجازات سنگینتر برای شیخ علی سلمان، «جرایم مربوط به تغییر نظام سیاسی کشور به شکل قهرآمیز است».
جمعیت وفاق ملی اسلامی که رهبر آن شیخ علی سلمان است، در بیانیهای این حکم را به عنوان «اقدامی تحریک آمیز» محکوم کرد و افزود احتمال حل بحران سیاسی در کشور را زیر سئوال می برد.
بحرین که یک خانوان سلطنتی سنی مذهب بر آن حکومت میکند، به خاطر اختلافات سیاسی شدید بین شیعیان و حکومت این کشور و تحت تاثیر رقابت قدرتهای منطقهای وضعیت ناآرامی دارد.
در بیانیه مشترک چهار گروه مخالف گفته شد: «حکم دادگاه فرجام وضعیت امنیتی و شرایط سیاسی بحرین را وخیمتر خواهد کرد».
شیخ علی سلمان که از روحانیون سرشناس شیعه بحرین است، ماه ژوئن پارسال به اتهام ایجاد ناآرامی به چهار سال زندان محکوم شده بود. وکلای مدافع او در ماه سپتامبر گفتند دادستانی بخشی از سخنان تحریف شده او را به عنوان مدرک به دادگاه تسلیم کرده و خواستار تجدید محاکمه او شدند.
در مقابل، دادستانی نیز تقاضای تجدید محاکمه جداگانهای را ارائه کرد و از دادگاه خواست تا حکم تبرئه او از اتهام قبلی را که مربوط به جرم جدیتر اقدام برای سرنگونی قهر آمیز نظام بود، لغو کند.
خبرگزاری دولتی بحرین به نقل از دادستانی این کشور گزارش داد: «او به کرات مرتکب چنین اقدامات تحریکآمیزی شده و در سخنرانیهای متعدد خود این اقدامات را ترویج و تشویق کرده است. او در سخنرانیهای تند خود اقدامات خشونتآمیز و خرابکاری را توجیه کرده، مردم را به اقدام برای تغییر رژیم تحریک کرده و جهاد را وظیفه شرعی توصیف کرده است».
دادگاه در نتیجه بررسی مجدد پرونده، حکم زندان او را از چهار سال به ۹ سال افزایش داد. وکلای شیخ علی سلمان گفتند برای اعتراض به رای دادگاه ۳۰ روز فرصت دارند.
جلیله السید یکی از وکلای این روحانی شیعه در نشستی خبری گفت: «حکم دادگاه بر اساس مطالبی استوار شده که شیخ سلمان در سخنرانیهای خود بیان کرده است. ولی هیچ موردی در سخنرانیهای او وجود ندارد که اتهامات وارد شده به او را ثابت کند».
بازداشت شیخ علی سلمان در ماه دسامبر باعث خشم پیروان او شد و در بحرین که اکثریت جمعیت آن شیعه هستند، به ناآرامیهای سیاسی دامن زد.
بحرین، محل استقرار ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکاست و از زمان قیام شیعیان در سال ۲۰۱۱ که خواستار اصلاحات سیاسی و مشارکت بیشتر در حکومت شدند، این کشور شاهد ناآرامیهای دورهای بوده است.
قیام شیعیان در سال ۲۰۱۱ با کمک نیروهای نظامی عربستان، که از گسترش نفوذ رقیب خود ایران در کشورهای عربی به شدت نگران است، سرکوب شد.