لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۹:۴۳

صدر اعظم اتریش: گروه‌های تندرو ترکیه مرا تهدید به مرگ می‌کنند


«کریستیان کِرن»، صدر اعظم اتریش
«کریستیان کِرن»، صدر اعظم اتریش

در ادامه بالا گرفتن تنش‌ها میان ترکیه و اتحادیه اروپا، صدر اعظم اتریش خبر داد که گروه‌های تندرو در ترکیه از طریق پیام‌های اینترنتی او را تهدید به مرگ کرده‌اند و افزود که تسلیم این «ارعاب‌ها» نخواهد شد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، «کریستیان کِرن»، صدر اعظم اتریش، روز سه‌شنبه ۱۲ مرداد در مصاحبه با رسانه‌های اتریش گفت: «نباید به هیچ صورتی اجازه بدهیم ترس و رعب بر ما غلبه کند. تهدید، و حتی تهدید به مرگ، از سوی جناح دست‌راستی و تندرو جامعه تُرک برای من تبدیل به یک واقعیت شده‌است.»

|برای دریافت تازه‌ترین خبرها به تلگــــرام رادیو فردا بپیوندید|

این «تهدیدها» پس از آن رخ می‌دهد که صدر اعظم اتریش در روزهای اخیر در مورد دو موضوع مربوط به ترکیه، یکی موضوع سفر بدون روادید شهروندان ترکیه به اروپا، و دیگری، مسئله تظاهرات هواداران رئیس‌جمهوری ترکیه در اتریش، دیدگاهی مغایر با نظرات دولت ترکیه ابراز کرده‌است.

ترکیه و اتحادیه اروپا اوایل سال جاری قراری امضا کردند که بر اساس آن ترکیه متعهد شد تعداد بیشتری از پناهجویان راهی اتحادیه اروپا را در خاک خود نگه دارد و در ازای آن، اتحادیه اروپا نیز متعهد شد پس از آن‌که ترکیه ۷۲ شرط مورد درخواست این اتحادیه را اجرا کند به شهروندان ترک اجازه ورود بدون روادید به منطقه شنگن بدهد.

اکنون، در حالی که مقامات اتحادیه اروپا می‌گویند ترکیه هنوز اجرای شروط مورد توافق، ازجمله شرط انجام اصلاحات در قوانین ضد تروریسم در ترکیه، را کامل نکرده‌است، ترکیه برای لغو ویزای شنگن به اتحادیه اروپا ضرب‌الاجل داده است.

مقام‌های ترکیه اعلام کرده‌اند که اگر قانون روادید شنگن برای شهروندان ترکیه طی چند ماه لغو نشود توافق خود با اتحادیه اروپا در مورد پناهجویان را «پاره می‌کنند.»

کریستیان کرن، صدر اعظم اتریش، در واکنش به این تهدید ترکیه گفته‌است که نباید به ترکیه اجازه بدهیم «به ما زور بگوید.»

او با ذکر این‌که «ما به ترکیه نیاز داریم اما از نظر اقتصادی، این ترکیه است که واقعاً به ما نیاز دارد» افزوده‌است که «در غیر این‌صورت ترکیه رو به ورشکستگی می‌رود.»

در پی کودتای نافرجام ترکیه، مسئله چگونگی برگزاری تظاهرات‌های گسترده هواداران رجب طیب اردوغان در آلمان و اتریش نیز باعث اختلاف نظرهایی میان ترکیه و این کشورها شده‌است.

آلمان و اتریش هر دو اقلیت بزرگی از شهروندان ترکیه را در خود جای داده‌اند و روز یک‌شنبه در حدود ۴۰ هزار نفر از هواداران اردوغان در شهر کلن آلمان دست به تظاهرات زدند.

یک دادگاه در آلمان اما، درخواست تظاهرکنندگان برای پخش مستقیم سخنرانی رجب طیب اردوغان در جریان تظاهرات کلن را رد کرد که این امر واکنش منفی رئیس‌جمهوری ترکیه را در پی داشت.

آقای اردوغان شامگاه جمعه گفت: «به اتریش نگاه کنید. به آلمان نگاه کنید. ای مردم، شهروندان ما می‌خواهند تجمع کنند و تظاهرات کنند اما جلویشان را می‌گیرند. حتی به جایی رسیده که نمی‌گذارند پرچم ترکیه در خانه‌ها به اهتزاز دربیاید.»

در اتریش، شهردار شهر کوچک «وینر نوی‌اشتاد» روز ۲۲ ژوئیه از اقلیت بزرگ ترک ساکن این شهر درخواست کرد تا پرچم‌های ترکیه را در بالکن‌های خود نصب نکنند اما در اتریش قانونی مبنی بر منع این کار تصویب نشده و اقدامی هم علیه آن صورت نگرفته است.

کریستیان کرن، صدر اعظم اتریش، در خصوص این موضوع نیز گفته‌است که «سیاست مماشات را باید متوقف کنیم. بدون شک اینجا هر کسی حق دارد تظاهرات کند اما عناصر تندروی داخل جامعه ترک باید یاد بگیرند که به سبک زندگی ما احترام بگذارند.»

XS
SM
MD
LG