لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۷:۰۱

امضای ده قرارداد و تفاهمنامه میان ایران و آلمان


زیگمار گابریل، معاون صدراعظم و وزیر اقتصاد آلمان در پنجمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاری‌های ایران و آلمان
زیگمار گابریل، معاون صدراعظم و وزیر اقتصاد آلمان در پنجمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاری‌های ایران و آلمان

روز دوشنبه و در جریان سفر زیگمار گابریل، معاون صدراعظم و وزیر اقتصاد آلمان، به تهران ۱۰ قرارداد و سند تفاهمنامه همکاری در حوزه‌های اقتصادی و بانکی بین دو کشور امضا شد.

در همین حال آقای گابریل هدف از سفر خود به تهران را کمک به دولت حسن روحانی برای هموارتر شدن روابط ایران با دنیا اعلام کرد و گفت که با گسترش همکاری‌های اقتصادی می‌توان برای مسایل پیچیده موجود میان دو کشور نیز راه‌حل پیدا کرد.

|برای دریافت تازه‌ترین خبرها به تلگــــرام رادیو فردا بپیوندید|

پنجمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاری‌های ایران و آلمان روز دوشنبه ۱۲ مهر با حضور وزیر اقتصادایران و وزیر اقتصاد و انرژی آلمان برگزار و ۱۰ یادداشت تفاهم و قرارداد همکاری بین دو کشور امضا شد.

براساس این گزارش در این کمیسیون مشترک قرارداد همکاری بین شرکت ایران اسپریال و گروه SMS آلمان، قرارداد همکاری بین شرکت موننکو ایران و شرکت میستوبیشی هیتاچی و قرارداد همکاری بین شرکت کلر آلمان و سه شرکت آجر ماشینی ایران امضا شد.

روز دوشنبه همچنین پنج یادداشت تفاهم بین ایران و آلمان در حوزه‌های سرمایه‌گذاری مالی بانکی، صنعت و تجارت،‌ نفت،‌ گاز و نیرو و ساخت سیستم‌های خنک‌کننده هوشمند جهت صنایع پتروشیمی، نفت و گاز امضا شد.

به گزارش خبرگزاری ایرنا، زیگمار گابریل روز دوشنبه در نشست اتاق بازرگانی و صنایع ایران گفت که ایران و آلمان درباره موضوعاتی چون اسرائیل، فلسطین و سوریه اختلاف نظرهایی دارند اما در کنار مسائلی که دو کشور را از هم جدا می‌کند، عناصری نیز برای اتصال وجود دارد.

آقای گابریل پیش از گفت‌و‌گو با مقامات ایرانی نیز اعلام کرد که آلمان کمک خواهد کرد تا مسیر دولت روحانی برای رابطه با دنیا هموارتر شود.

وی همچنین از ایرانی‌ها به عنوان «شریک معتبر قابل اعتماد» نام برد.

معاون صدراعظم آلمان و وزیر اقتصاد آلمان روز یکشنبه ،۱۱ مهر، وارد تهران شد و روز دوشنبه با حضور او نشست نمایندگان بیش از ۱۰۰ شرکت آلمانی و بازرگانان ایرانی در اتاق بازرگانی و صنایع ایران برگزار شد.

آقای گابریل دراین نشست گفت که بانک‌های ایرانی باید راهکارهای گسترش روابط با بانک‌های خارجی را پیدا کنند.

وی درعین حال اعلام کرد که «آمریکا نیز باید مسئولیت‌های خود را در قبال ایران انجام دهد تا پیامدهای توافق هسته‌ای به عینیت در ایران قابل مشاهده باشد».

وزیر اقتصاد آلمان برای نخستین بار در روزهای پایانی تیرماه ۹۴و تنها چند روز پس از توافق اتمی وین به ایران سفر کرده بود.

بنا برگزارش خبرگزاری ایرنا، از تابستان ۹۴ تاکنون نزدیک به ۲۰ هیات تجاری از آلمان به ایران سفر کرده‌اند و مطابق گفته مسئولان اتاق بازرگانی و صنایع ایران و آلمان، حدود ۱۰ هیات دیگر نیز تا پایان سال میلادی جاری به ایران سفر می‌کنند.

براساس آمار تجارت خارجی ایران در پنج ماهه منتهی به مردادماه، صادرات آلمان به ایران ۲۹ درصد افزایش داشته است.

آلمان پس از چین، امارات متحده عربی، کره جنوبی و ترکیه پنجمین صادرکننده بزرگ کالا به ایران به شمار می‌رود.

وزیر اقتصاد آلمان در آستانه سفر به ایران در گفت‌وگویی اعلام کرده بود که در سفر به تهران نگرانی‌های برلین درباره نقش تهران در جنگ سوریه و کارنامه حقوق بشر در جمهوری اسلامی را به اطلاعات مقام‌های ایران خواهد رساند.

وی تاکید کرده بود که «ایران تنها هنگامی می‌تواند روابطی عادی و دوستانه با آلمان داشته باشد که وجود اسرائیل را به رسمیت بشناسد».

در مقابل بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت خارجه ایران، اعلام کرده بود که جمهوری اسلامی «هیچ پیش‌شرطی» را در گسترش روابط با آلمان نخواهد پذیرفت.

پیش از این هفته‌نامه آلمانی «اشپیگل» نوشته بود که زیگمار گابریل خواهان دیدار هرچه زود‌تر حسن روحانی از آلمان است اما آنگلا مرکل صدراعظم این کشور تمایلی به دعوت از رییس جمهوری ایران ندارد.

در همین حال اما علی ماجدی، سفیر ایران در برلین، گفته‌ بود که رئیس جمهوری ایران سال ۹۵ و «احتمالاً» در دور سوم سفر به اروپا، به آلمان می‌رود.

XS
SM
MD
LG