لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۴:۱۲

آیا هواپیمایی آسمان به اروپا پرواز دارد؟


در حالی که شرکت آسمان هیچ پروازی به مقصد اروپا ندارد، پرواز های این شرکت به مقصد اروپا ممنوع شده است. این در حالی است که برنامه خرید هواپیماهای این شرکت نشان می‌دهد این شرکت تنها به دنبال گسترش پروازهایش در ایران و کشور های اطراف است و چه پرواز این شرکت به اروپا ممنوع باشد یا نه این شرکت به اروپا در آینده پروازی نخواهد داشت.

↵​آسمان اروپا برای شرکت هواپیمایی «آسمان» ممنوع شد

پرواز های خارجی شرکت هواپیمایی آسمان هم اکنون شامل مسقط، ایروان، ازمیر، استانبول، دبی و کویت است.

رضا جعفر زاده مدیر روابط عمومی سازمان هواپیمایی کشوری گفته است «ایرلاین آسمان اصلا تقاضای پرواز به اروپا را نداشته است. به دنبال انتشار خبری توسط یکی از خبر گزاریهای خارجی مبنی بر ممنوعیت پرواز شرکت هواپیمایی آسمان به اروپا، لازم است اذعان شود که این شرکت در حال حاضر نه پروازی در آن مسیر دارد و نه تقاضایی از سازمان هواپیمایی کشوری داشته است. چنانچه این کشور تقاضای بر قراری پرواز به فضای اتحادیه اروپا را بگیرد یقینا الزامات آن را رعایت خواهد کرد.»

این در حالی است که خبرگزاری رویترز به نقل از کمیسیون اروپایی در بیانیه‌ای اعلام کرده که هواپیماهای شرکت هواپیمایی آسمان فاقد استانداردهای ایمنی بین‌المللی هستند و به دلیل مسائل ایمنی پرواز هواپیماهای این شرکت بر فراز اروپا ممنوع است.

به گزارش ایسنا، خطوط هوایی آسمان که یک شرکت خصوصی است سومین شرکت هوایی بزرگ ایران به شمار می‌رود و اخیرا اقدام به خرید ۲۰ هواپیمای مسافربری از صنایع سنگین میتسوبیشی ژاپن کرده است.

شرکت خدمات هوایی آسمان یکی از شرکت‌های هواپیمایی ایران است که در سال ۱۳۵۹ از ادغام چهار شرکت هوایی ایر تاکسی، پارس‌ایر، ایر سرویس و هور آسمان تشکیل شده بود. این شرکت از سال ۱۳۸۱ به صندوق بازنشستگی کشوری واگذار شده‌است.

سیاست این شرکت استفاده از هواپیماهای کوچک است و بیشتر ناوگان این شرکت را هواپیماهای فوکر ۱۰۰ که دارای ظرفیت ۱۰۵ نفر هستند تشکیل داده است. دفتر مرکزی این شرکت در تهران قرار دارد و دارای دو پایگاه فعال در شیراز و مشهد است.

طبق اعلام سازمان هواپیمایی کشوری، در سال ۱۳۹۳ این شرکت با میانگین زمان تأخیر ۴۵ دقیقه‌ای بیشترین تأخیرات پروازی را در میان شرکت‌های هواپیمایی دیگر ایران داشته است. از نظر سانحه هم در ۲۰ مهر ۱۳۷۳ هواپیمای فوکر ۲۸ آسمان که در مسیر اصفهان-تهران در حال حرکت بود به علت نقص فنی از کنترل خارج و به ارتفاعات کرکس برخورد کرد. در این حادثه ۵۹ مسافر و ۷ خدمه کشته شدند. این شرکت یکی از معدود شرکت های هوایی جهان است که همچنان از بوئینگ ۷۲۷ استفاده می کند.

این شرکت همچنین دارای یک فروند هواپیمای ایرباس ۳۴۰ سری ۳۰۰ است که قابلیت قاره‌پیمایی دارد ویک بار رئیس‌جمهوری ایران با این هواپیما به سازمان ملل در نیویورک رفته بود.

شرکت آسمان برای گسترش پرواز هایش فعلا هیچ برنامه‌ای برای بازار اروپا ندارد بلکه به‌دنبال توسعه پروازهایش در ایران و نوسازی ناوگان فرسوده‌اش است. از مجموعه ۳۴ فروند این شرکت فقط یک فروند پهن پیکر است.

فوکر ۱۰۰ بازوی اصلی شرکت آسمان در پروزاهای داخلی است و دو جت مسافربری میتسوبیشی گزینه اصلی برای جایگزین شدن با هواپیماهای فوکر این شرکت است.

فوکر یک شرکت هواپیماسازی هلندی بود که در پی ورشکستگی در سال ۱۹۹۶ منحل شد. به همین دلیل یکی از بزرگ‌ترین مشکلات فعلی فوکرها در ایران به دلیل انحلال شرکت مادر، بحث تعمیراتی و تامین قطعه است.

فوکر ۱۰۰ در سال ۱۹۸۸ وارد بازار شد. در مجموع ۲۸۳ فروند از این هواپیما ساخته شد.

آسمان برای نوسازی و توسعه ناوگانش هم اکنون احتیاج به حدود ۵۰ فروند هواپیمای باریک‌پیکر دارد. فعلا این شرکت برای بر طرف شدن این نیاز قصد خرید ۲۰ فروند از شرکت میتسوبیشی دارد و احتمالا قصد دارد برای خرید هواپیمای دیگر با شرکت های امبرائر برزیل ، بمباردیر کانادا، سوخو از روسیه و ای تی آر ایتالیا-فرانسه مذاکره کند.

جت ژاپنی که آسمان قصد خرید آن را دارد از پیشرفته‌ترین گزینه‌های حال حاضر جهان در کلاس هواپیماهای مسافربری زیر ۱۰۰ نفره است. جت ام آر جی در نوامبر سال گذشته نخستین پرواز خود را با موفقیت انجام داده و دومین پیش‌نمونه نیز به تازگی به پرواز درآمده است. این جت مسافربری در دو سری ام آر جی ۷۰ وام آر جی ۹۰ تولید خواهد شد.

ام آر جی ۹۰ ظرفیت ۹۰ سرنشین و ام آر جی ۷۰ ظرفیت ۷۰ سرنشین را دارد. برد مدل ۹۰ نفره ۳۷۰۰ کیلومتر و برد مدل ۷۰ نفره سه هزار کیلومتر است. با این برد این هواپیما علاوه بر پوشش شهرهای مهم داخلی ایران می‌تواند کشورهای همسایه ایران مانند امارات، ترکیه و عراق، که بیشترین بار مسافری را برای ایرلاین‌های ایرانی دارد، را نیز به راحتی پوشش دهد.

XS
SM
MD
LG