وزیر دفاع و پشتیبانی جمهوری اسلامی روز چهارشنبه ۱۳ بهمن با تایید آزمایش موشکی ایران در روزهای گذشته گفت: «تست اخیر در راستای برنامههایمان بوده و اجازه دخالت هیچ بیگانهای را در امور دفاعی مان را نمیدهیم».
آزمایش موشکی ایران در روز دهم بهمن، انتقاد شماری از کشورها مانند آمریکا، اسرائیل و فرانسه و نیز اتحادیه اروپا را به دنبال داشته است. در این میان، روسیه این آزمایش را ناقض قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد ندانسته است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، حسین دهقان در واکنش به جلسه شورای امنیت سازمان ملل درباره آزمایش موشکی ایران گفت که آزمایش های موشکی ایران با برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ این شورا هیچ مغایرتی ندارد.
وی افزود: «ما برنامههای خود را مطابق با دستوری که رییسجمهوری در اواخر سال گذشته ابلاغ کرد، با سرعت و دقت بیشتری ادامه میدهیم».
این مقام ایرانی با تاکید بر ادامه «توسعه و تقویت بنیه دفاعی» ایران گفت: «در این مسیر نیز نه تنها به اجازه کسی نیاز نداریم، بلکه اجازه دخالت به هیچکس را هم نخواهیم داد».
پیش از این، نیکی هیلی، نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد، روز ۱۲ بهمن پس از نشست پشت درهای بسته شورای امنیت این سازمان، آزمایش موشکی ایران را «کاملا غیر قابل قبول» خوانده بود.
به دنبال آزمایش موشکی یاد شده، آمریکا خواستار تشکیل جلسه اضطراری شورای امنیت سازمان ملل متحد در روز سهشنبه شده بود.
قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت که پس از حصول توافق هستهای وین و با هدف تأیید آن صادر شد، از ایران خواسته است از توسعه موشکهای بالستیکی که قابلیت حمل کلاهک هستهای داشته باشند، تا هشت سال خودداری کند.
نیکی هیلی به خبرنگاران گفت: «تایید می کنیم که ایران در روز یکشنبه ۲۹ ژانویه یک موشک با برد متوسط آزمایش کرده است. چنین اقدامی کاملا غیر قابل قبول است».
خانم هیلی همچنین اظهارات مقامهای ایرانی در خصوص این که آزمایشهای موشکی نقض قطعنامه شورای امنیت نیست و جنبه دفاعی دارد، را رد کرد.
نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد گفت: «آنها می دانند که نباید هرگونه موشک بالستیک با قابلیت حمل کلاهک را آزمایش کنند».
وی اضافه کرد: «موشکی که روز یکشنبه آزمایش شد قابلیت حمل کلاهکی به وزن ۵۰۰ کیلوگرم با برد تا ۳۰۰ کیلومتر داشته است».
خانم هیلی تاکید کرد که چنین موشکی به راحتی قابلیت حمل کلاهک هستهای دارد.
در همین زمینه، ماتیو ریکرافت، نماینده بریتانیا در سازمان ملل متحد، نیز روز سهشنبه آزمایش موشکی ایران را مغایر قطعنامه شورای امنیت دانست.
این در حالی است که محمد جواد ظریف، وزیر امورخارجه ایران، این آزمایش موشکی را «خارج از قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد دانسته» و گفته بود: «جمهوری اسلامی ایران دفاع از خود را به اجازه دیگران موکول نمیکند».
قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت که پس از حصول توافق هستهای وین و با هدف تأیید آن صادر شد، از ایران خواسته است از توسعه موشکهای بالستیک که قابلیت حمل کلاهک هستهای داشته باشند، تا هشت سال خودداری کند.
خبرگزاری رویترز روز ۱۱ بهمن به نقل از یک مقام آمریکایی که نامش فاش نشد، گزارش داده بود که ایران در روز یکشنبه، یک «موشک میانبرد» آزمایش کرده که «پس از پیمودن مسافتی منفجر شده است».
محل این آزمایش، نزدیکی سمنان عنوان شده بود.