لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۲۲:۵۰

موحدی کرمانی رییس موقت مجمع تشخیص شد


مجمع تشخیص مصلحت نظام از ۱۷ بهمن سال ۱۳۶۶ به دستور آیت‌الله خمینی رهبر انقلاب اسلامی تاسیس شد
مجمع تشخیص مصلحت نظام از ۱۷ بهمن سال ۱۳۶۶ به دستور آیت‌الله خمینی رهبر انقلاب اسلامی تاسیس شد

پس از حدود یک هفته گمانه‌زنی در مورد جایگزین هاشمی رفسنجانی برای تصدی سمت ریاست مجمع تشخیص مصلحت نظام سرانجام اعلام شد که به دستور آیت‌الله خامنه‌ای٬ محمدعلی موحدی کرمانی نمایندۀ سابق ولی فقیه در سپاه پاسداران، امام جمعۀ موقت تهران، دبیرکل جامعۀ روحانیت مبارز و نمایندۀ مردم تهران در مجلس خبرگان، از شنبه مسئولیت اداره جلسات مجمع تشخیص مصلحت نظام تا انتخاب اعضای جدید در اسفند ماه را عهده‌دار می‌شود.

این در حالی‌ست که طبق ماده ۳ آیین نامه داخلی مجمع تشخیص مصلحت نظام، مصوب دوم آبان ۱۳۶۸ ریاست مجمع با رییس جمهور است ولی اصل ۱۱۲ قانون اساسی حق انتخاب اعضای ثابت و متغیر مجمع را به رهبر جمهوری اسلامی داده است.

ز

please wait

No media source currently available

0:00 0:06:15 0:00
لینک مستقیم

خبرگزاری دانشجویان ایران می‌نویسد در این گمانه‎زنی‎ها نام شخصیت‎هایی چون محمود احمدی‌نژاد ، علی‎اکبر ناطق نوری، محمود هاشمی شاهرودی، محسن رضایی، غلامعلی حدادعادل و محمد هاشمی نیز به میان آمد اما شاید مهمترین گزینه در این بین حسن روحانی بود که عده‎ای چون مصطفی میرسلیم نیز با اشاره به این‌کهچهره‏‌ای حقوقی برای تصدی جایگاه ریاست مجمع معرفی خواهد شد، پیش‌بینی می‎کردند که روحانی جانشین هاشمی رفسنجانی باشد.

مجمع تشخیص مصلحت نظام از نهادهای اصلی نظام جمهوری اسلامی ایران است که مهم‌ترین مسئولیتش، حل اختلاف میان مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان است. شمار اعضای این مجمع ۴۴ تن ثابت و یک تن میهمان متناسب با موضوع جلسه است که اعضای ثابت هر ۵ سال یک بار و از طریق حکم رهبر جمهوری اسلامی انتخاب می‌شوند. ریاست این مجمع از ابتدای تأسیس رسمی، بر عهده هاشمی رفسنجانی بود و پس از درگذشت او در ۱۹ دی ماه تاکنون، رئیس جدید این نهاد تعیین نشده ‌بود.

احسان مهرابی٬ روزنامه‌نگار سابق پارلمانی ساکن آلمان در مورد تصدی این سمت تا اسفندماه که مدتی کوتاه تلقی می‌شود در مورد احتمال ابقای موحدی کرمانی در این سمت به رادیو فردا می‌گوید به هرحال موحدی کرمانی تمام شرایط مورد نظر آیت‌الله خامنه‌ای برای احراز این سمت را داراست و بعید نیست شاهد ابقای وی باشیم.

مجمع تشخیص مصلحت نظام که ۱۷ بهمن سال ۱۳۶۶ به دستور آیت‌الله خمینی رهبر انقلاب اسلامی تاسیس شد٬ در آغاز صرفاً به‌ تشخیص مصلحت در موارد اختلاف بین مجلس و شورای نگهبان می‌پرداخت، ولی هنگامی که قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران در سال ۱۳۶۸ مورد بازنگری قرار گرفت پس از بحث‌های مشروح دربارهٔ جایگاه مجمع تشخیص مصلحت، وظایف یازده‌گانه‌ای مستند به اصول ۱۱۲، ۱۱۱، ۱۱۰ و ۱۷۷ برعهده‌اش قرار گرفت، تا بعنوان حلقه تکمیلی در حاکمیت نظام جمهوری اسلامی و در شرایط مختلف ایفای نقش نماید.

رضا علیجانی٬ فعال سیاسی ساکن پاریس در تشریح این نکته که آیا موحدی کرمانی به عنوان جانشین هاشمی رفسنجانی از وزن و اعتبار وی برای ریاست این نهاد مهم جمهوری اسلامی برخوردار است به رادیو فردا می‌گوید که در نبود هاشمی رفسنجانی از جایگاه و اهمیت مجمع تشخیص مصلحت نظام کاسته می‌شود و در این میان موحدی کرمانی در مقایسه با سایر نامزدهای احتمالی از اعتباری بینابینی برخوردار است.

موحدی کرمانی پس از پیروزی انقلاب اسلامی و تأسیس حزب جمهوری اسلامی، مدتی به‎عنوان عضو شورای مرکزی و عضو شورای داوری این حزب مشغول فعالیت بود و با شکل‌گیری مجالس شورای اسلامی و خبرگان رهبری، وارد این دو نهاد شد. او در انتخابات اولین دوره مجلس شورای اسلامی به‎عنوان نماینده مردم کرمان برگزیده شد و سپس در ادوار دوم تا پنجم نماینده مردم تهران در قوۀ مقننه بود و تا پیش از برگزاری پنجمین دورۀ انتخابات مجلس خبرگان در تمامی چهار دورۀ گذشته در این مجلس نیز حاضر بود.

XS
SM
MD
LG