آیتالله علی خامنهای٬ رهبر جمهوری اسلامی، میگوید «چالش بزرگ اقتصادی» ایران٬ محصول «اظهار ضعف» برخی مقابل «دشمن» است و باعث شده که آنها فشارها به این حوزه را افزایش دهند.
وی روز دوشنبه ۱۶ اسفند در دیدار با دستاندرکاران اردوهای «راهیان نور» گفت: «احساس ضعف٬ موجب تشویق دشمن به حمله خواهد شد» و «باید از نشان دادن احساس ضعف پرهیز کرد».
آیتالله خامنه ای به طور معمول، آمریکا و اسرائیل را دشمن میداند و آنها را متهم به «توطئه» علیه ایران و «انقلاب اسلامی» میکند. این در حالی است که آمریکا و اسرائیل میگویند که با مردم ایران دشمنی ندارند.
رهبر جمهوری اسلامی با اشاره به اینکه خودداری از «اظهار ضعف»، به توصیف او، منجر به «انصراف دشمن از حمله خواهد شد» اضافه کرد: «اعتقاد به ایستادگی در مقابل زورگو» از «ثروتها و ارزشهای فرهنگی ملت ایران است».
آیتالله خامنهای تاکید کرد: اعتقاد به اینکه «اگر ایستادگی کنیم بدون تردید بر دشمن غلبه خواهیم کرد» از دیگر «ثروتهای» مردم ایران است که اگر «به میدان آورده شود، منشأ کارهای بزرگی خواهند بود».
پیش از این، برخی از شخصیتها و گروههای اصولگرا از سخنان و مواضع حسن روحانی، رییسجمهوری ایران، و گروه دیگری از مقامهای دولت او درباره وضعیت وخیم اقتصادی ایران پس از تحریمهای بینالمللی انتقاد کرده بودند.
در این ارتباط، حسن روحانی پس از امضای توافقنامه «برجام» بارها از آن حمایت کرده و آن را مقدمه برچیده شدن تحریمهای بینالمللی علیه ایران دانسته است.
او روز ۱۱ مرداد ماه امسال گفته بود که در دوران تحریم، دست ایران به سوی دیگران دراز بود و این تحریمها برای کشور عزت نیاورد.
محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران، هم روز ۱۶ آذر سال ۱۳۹۲ در دانشگاه تهران گفته بود: «آمريکا که با يک بمبش میتواند تمام سيستمهای نظامی ما را از کار بيندازد، از سيستم نظامی ما نمیترسد».
این اظهارات در آن زمان با واکنش تند محافظهکاران منتقد دولت حسن روحانی مواجه شد٬ به طوری که آقای ظریف در واکنش به این حملات و انتقادها توضیح داد که «جايگاه و توان بالای قدرت دفاعی جمهوری اسلامی ايران منبعث از مقاومت مردم شجاع و قهرمان ايران است».
حسن روحانی و آیتالله علی خامنهای در سه سال گذشته بارها بدون آنکه نامی از یکدیگر ببرند٬ از مواضع یکدیگر به ویژه در حوزه سیاست خارجی انتقاد کردهاند که سخنان روز دوشنبه رهبر جمهوری اسلامی میتواند از جمله تازهترین این انتقادها و پاسخها محسوب شود.
آقای روحانی روز هشتم اسفند امسال هم گفته بود که «وقتی از تعامل با جهان حرف میزنیم بعضیها بدشان میآید» و «بعضیها فکر میکنند هر چه دروازه کشور قفلهایش بیشتر باشد امنیت و سلامت بیشتر میشود».
این در حالی است که رهبر جمهوری اسلامی در سخنان روز دوشنبه خود گفت که «امروز یکی از مشکلات کشور، واردات فراوان و تا حدی بیحساب و کتاب در مقابل تولید ناقص داخلی است».
وی افزود: «اکنون واردات فرهنگی زیاد است و همه این موارد در چارچوب طراحی دشمنان برای تغییر دادن نسل جوان به یک عنصر وابسته به فرهنگ غرب و بیخاصیت برای کشور است».
سیاستهای فرهنگی دولت حسن روحانی از دیگر حوزههایی است که در سه سال گذشته همواره مورد انتقاد حامیان آیتالله خامنهای بوده و رهبر جمهوری اسلامی نیز در این سالها بارها به طور مستقیم و غیرمستقیم از این سیاستها انتقاد کرده است.