وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اعلام کرد که این وزارتخانه تحت تأثیر «فشارها» و «تلاش عدهای خاص» برای فیلتر شدن تلگرام قرار نخواهد گرفت و این پیام رسان در ایام انتخابات ریاست جمهوری ۹۶ فیلتر نخواهد شد.
به گزارش وب سایت تابناک، محمود واعظی روز چهارشنبه ۱۸ اسفند سخنان پیشین وزیر اطلاعات مبنی بر اینکه «تنها نیم درصد کانالهای تلگرامی ضد دین هستند» را تایید کرد.
وی در عین حال با اشاره به «دیدگاههای مختلفِ» دستگاههای مسئول درباره تلگرام افزود که «با توجه به فضای انتخابات، مسائلی در حال وقوع است».
آقای واعظی گفت که عدهای از ابتدا با فضای مجازی مخالف بودند و فشارها برای جلوگیری از فعالیت شبکههای اجتماعی همواره وجود داشته است.
وی تاکید کرد که همه تلاش وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در جهت «سالمسازی فضای مجازی و فراهم آوردن زمینه استفاده مردم از ابزارهای نوین ارتباطی» است.
آقای واعظی اضافه کرد: «حتی در شرایط انتخابات تحت تأثیر تلاش عدهای خاص قرار نخواهیم گرفت».
پیش از انتخابات مجلس دهم در اسفند پارسال نیز گزارشهایی درباره احتمال فیلتر شدن تلگرام در ایام انتخابات منتشر شده بود اما مقامهای وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و قوه قضائیه این گزارشها را تکذیب کرده بودند.
مقامهای قضایی و امنیتی در سالهای اخیر تلاشهای بسیاری برای مسدود کردن «تلگرام» داشتند، اما دولت حسن روحانی میگوید که با این درخواستها مخالفت کرده است.
شبکه اجتماعی تلفن همراه «تلگرام» یکی از پرکاربردترین شبکهها در ایران است و به گفته مقامهای مسئول، میلیونها نفر از آن استفاده میکنند.
پیش از این، مرتضی موسویان رییس مرکز فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال در وزارت ارشاد گفته بود که برآورد این وزارتخانه از فعالیت ۱۱ هزار کانال «تلگرام» و شبکههای اجتماعی با دستکم پنج هزار عضو در کشور حکایت دارد.
شورای عالی فضای مجازی برای نظارت بر فعالیت کانالها و شبکههای اجتماعی با اعضای بالای پنج هزار نفر، آنها را موظف به ثبت رسمی کرده است.
در همین حال کمپین بینالمللی حقوق بشر در ایران روز ۱۸ آذر اعلام کرده بود که پلیس فتا، مدیران چندین کانال پرطرفدار تلگرامی را احضار و بازجویی، و این کانالها را «هک» و از دسترس خارج کرده است.
در روز ۲۹ دیماه امسال رضا صالحی امیری وزیر ارشاد، از بسته شدن بیش از ۱۶۰ هزار «کانال فساد» در فضای مجازی خبر داده بود، که به گفته وی فعالیت «الحادی» و «فاسد» داشتهاند.
از سوی دیگر مقامهای جمهوری اسلامی به منظور نظارت بیشتر بر فعالیت کاربران فضای مجازی در ایران «بسیج فضای مجازی» با همکاری «۱۸ هزار نفر» تشکیل دادهاند.