لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۰:۴۸

دادستان فدرال نیویورک می‌گوید رئیس‌جمهوری آمریکا او را «برکنار کرده‌است»


دوره دادستانی پریت بارارا با شماری از پرونده‌های مربوط به ایران همراه شده‌است
دوره دادستانی پریت بارارا با شماری از پرونده‌های مربوط به ایران همراه شده‌است

پریت بارارا، دادستان فدرال نیویورک، که نامش یادآور پرونده‌های مختلفی از جمله در ارتباط با ایران، یا مبارزه با فساد در وال‌استریت است، می‌گوید پس از رد درخواست کناره‌گیری از مقامش، از طرف دونالد ترامپ برکنار شده‌است.

پریت بارارا، دادستان منتهن نیویورک، ۴۸ ساله، این خبر را روز ۲۱ اسفند در حساب کاربری‌اش در توئیتر منتشر کرده‌است.

آقای بارارا گفته است «من استعفا نکردم. چند لحظه پیش اخراج شدم». او افزوده است که کار در مقام دادستان نیویورک «بزرگ‌ترین افتخار زندگی‌ حرفه‌ای‌اش» بود.

وزارت دادگستری آمریکا نیز تائید کرده‌است که پریت بارارا دیگر در مقام پیشین خود نیست، هرچند توضیح بیشتری نیز در مورد موضوع نداده‌است.

پیش از این جف سشنز، دادستان کل ایالات متحده، از ۴۶ دادستان باقی‌مانده، که از سوی باراک اوباما، رئیس‌جمهوری پیشین انتخاب شده بودند، خواسته بود تا از مقام خود کناره‌گیری کنند.

به‌طور معمول هر رئیس‌جمهوری تازه‌ای که در ایالات متحده روی کار می‌آید، اقدام به جایگزین کردن ۹۳ دادستانی می‌کند که در سراسر آن کشور به فعالیت مشغول هستند. ولی این اقدام در بازه زمانی طولانی‌تری صورت می‌گیرد.

سه ماه پیش، آقای ترامپ، که هنوز رئیس‌جمهوری منتخب بود و هدایت دولت را به‌طور رسمی در دست نگرفته بود، از آقای بارارا خواسته بود در مقام خود باقی بماند که او نیز در آن زمان پذیرفته بود.

نام پریت بارارا با پرونده‌های مشهوری گره خورده است؛ زمانی به خاطر پرونده علیه فساد در وال‌استریت، تصویر او روی جلد مجله «تایم» منتشر شده بود.

بارارا به‌یادآورنده پرونده‌هایی در ارتباط با ایران و یا ترکیه نیز هست. از جمله پرونده رضا ضراب، و شماری از شهروندان ایرانی‌ترکیه‌ای که به دور زدن تحریم‌ها علیه تهران متهم شده‌اند.

پرونده ضراب نه تنها به تهران که به شماری از مقام‌های دولت آنکارا نیز ارتباط پیدا می‌کند؛ رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهوری ترکیه، زمانی، ریچارد برمن، قاضی و، بارارا، دادستان پرونده ضراب را متهم به ارتباط با فتح‌الله گولن کرده بود؛ چهره مخالف ساکن آمریکا، که ترکیه او را عامل کودتای تیر ماه می‌داند، اما دولت آمریکا با رد درخواست‌ها و به دلیل آنچه فقدان مدارک و شواهد قابل دفاع نامیده، از استردادش به ترکیه خودداری کرده‌است. دادگاه نیویورک درخواست‌ها برای آزادی به قید وثیقه ضراب را نیز رد کرده و می‌گوید اتهام‌ها علیه او «جدی هستند».

پریت بارارا در جریان پرونده منصور ارباب سیر، و اتهام‌های واردشده به جمهوری اسلامی در ارتباط با «برنامه‌ریزی برای ترور سفیر عربستان» در واشینگتن نیز دادستان پرونده بود.

XS
SM
MD
LG