معاون امنیتی وزارت کشور ایران هشدار داد که با انتشار هر گونه «گمانهزنی» درباره پیروز انتخابات روز جمعه برخورد خواهد شد. ستاد حسن روحانی نیز از هوادارانش خواست که از برگزاری جشن پیروزی پیش از اعلام رسمی نتایج خودداری کنند.
در همین حال ابراهیم رئیسی، رقیب اصلی آقای روحانی، نیز در بیانیهای از دولت حسن روحانی خواست که در مقابل نتیجه انتخابات «تسلیم» باشد.
به گزارش خبرگزاری دولتی ایرنا، حسین ذوالفقاری، معاون وزیر کشور، روز پنجشنبه، ۲۸ اردیبهشت، تهدید کرد که اگر رسانه یا فردی درباره پیروز انتخابات «پیشگویی و گمانهزنی» کند، به قوه قضائیه معرفی خواهد شد.
خلاصهای از واکنشها به حمله موشکی، در آمریکا، و دیگر کشورها:
پل رایان، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا: این حمله بهجا و مناسب بود. حل مشکل سوریه پیچیده است. اما بشار اسد باید پاسخگو باشد و حامیانش باید مسیر خود را تغییر دهند. من منتظرم تا دولت، در ادامه تلاشهای خود، کنگره را بیشتر سهیم کند.
رهبر اقلیت دمکرات در سنا، چاک شومر: در عین اطمینان یافتن از اینکه بشار اسد بداند وقتی دست به چنین کار وحشیانهای میزند، بهای آن را نیز پرداخت خواهد کرد، لازم است دولت ترامپ استراتژی خود را ارائه کرده و از کنگره، پیش از اجرای آن، مشورت بگیرد.
وزارت خارجه ایران حمله آمریکا به پایگاه هوایی ارتش سوریه را «شدیدا محکوم» کردهاست.
رئیس کمیته امور دفاعی و امنیتی شورای فدراسیون روسیه گفته «روابط تیره فعلی بین روسیه و آمریکا، پس از این حمله، تا حدودی، بدتر خواهد شد».
عربستان سعودی گفته این کشور از عملیات نظامی ایالات متحده و حمله موشکی به پایگاه دولت سوریه در حمص «کاملا حمایت» میکند.
دولت بریتانیا «کاملا» از حمله هوایی به حمص حمایت کرده و گفته «واکنشی مناسب به حمله شیمیایی وحشیانه توسط حکومت سوریه بود».
شورای ملی سوریه، ائتلافی عمده از مخالفان بشار اسد، ضمن استقبال از حمله موشکی انجام شده به پایگاه هوایی دولت سوریه، خواستار ادامه آن تا توقف حملات هوایی دولتی و توقف «استفاده از سلاحهای منعشده از سوی جامعه جهانی» شدهاست.
رئیس کمیته امور دفاعی و امنیتی شورای فدراسیون روسیه بامداد جمعه به خبرگزاری دولتی آن کشور گفته است حمله هوایی به سوریه از طرف آمریکا، توافق ژنو را با خطر روبهرو کرده و «روابط تیره فعلی بین روسیه و آمریکا، پس از این حمله، تا حدودی، بدتر خواهد شد».
گزارش رادیویی بکتاش خمسه پور از حمله موشکی آمریکا به پایگاه نظامی سوریه
واکنشهای بینالمللی: وزارت خارجه فرانسه گفته از طریق رکس تیلرسون، وزیر خارجه آمریکا، در جریان حمله به سوریه قرار گرفتهاست. فرانسه میگوید آینده سوریه با بشار اسد ممکن نیست، و آمریکا در حال روشن کردن موضع خود است.
واکنشهای بینالمللی: دولت بریتانیا «کاملا» از حمله هوایی به حمص حمایت کرده و گفته «واکنشی مناسب به حمله شیمیایی وحشیانه توسط حکومت سوریه بود».
واکنشهای بینالمللی: عربستان سعودی گفته این کشور از عملیات نظامی ایالات متحده و حمله موشکی به پایگاه دولت سوریه در حمص «کاملا حمایت» میکند. بیانیهای که خبرگزاری دولتی این کشور به نقل از «یک مقام مسئول» در وزارت خارجه عربستان منتشر کرده میگوید این حمله «تصمیم شجاعانهای» بود که «در واکنش به استفاده رژیم سوریه از سلاحهای شیمیایی علیه مردمش صورت گرفته است».
واکنشهای بینالمللی: نخستوزیر استرالیا حمله آمریکا را «بهجا و سنجیده» نامیدهاست.
وزارت خارجه ایران، حمله آمریکا به پایگاه هوایی ارتش سوریه را «شدیدا محکوم» کردهاست. به گزارش ایسنا سخنگوی این وزارتخانه گفته است ایران «به عنوان بزرگترین قربانی سلاح های شیمیایی در تاریخ معاصر، هرگونه استفاده از سلاح شیمیایی را فارغ از عاملین و قربانیان آن محکوم میکند و همزمان استفاده از این بهانه برای اقدامات یک جانبه را خطرناک، مخرب و نقض اصول آمره حقوق بینالملل میداند».
سازمان دیدبان حقوق بشر سوریه میگوید پایگاه هدف قرار گرفتهی ارتش سوریه در حمص «تقریبا بهطور کامل ویران شدهاست».