دادگاه حقوق بشر اروپا از عملکرد روسیه در ماجرای گروگانگیری سال ۲۰۰۴ در مدرسه بسلان انتقاد کرده و این کشور را به پرداخت دو میلیون و ۹۵۵ هزار یورو غرامت محکوم کرد.
دادگاه حقوق بشر اروپا روز پنجشنبه، ۲۴ فروردین، اعلام کرد که روسیه در آن ماجرا «ناکارآمدیهای جدی» داشت و از تسلیحات سنگین مانند «تانک، نارنجک انداز و پخشکننده آتش» برای مقابله با گروگانگیران استفاده کرد.
بر اساس این حکم، روسیه به «نقض قوانین اروپا درباره حقوق بشر» محکوم شده است.
دادگاه حقوق بشر اروپا تاکید کرد که روسیه در ماجرای این گروگانگیری که به مرگ ۳۳۰ تن انجامید «ناکارآمدیها و نقائص جدی» داشت.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، در حکم دادگاه حقوق بشر اروپا تصریح شده که اگرچه مقامهای امنیتی روسیه اطلاعاتی درباره یک عملیات «تروریستی» دریافت کرده بودند، اقدامات مناسبی برای پیشگیری و جلوگیری از وقوع آن از جمله افزایش امنیت مدرسه بسلان انجام ندادند.
در اولین روز از ماه سپتامبر سال ۲۰۰۴ تعدادی از شبهنظامیان چچنی به مدرسهای در شهر بسلان واقع در اوستیای شمالی حمله کرده و دهها نفر شامل کودکان مدرسه را گروگان گرفتند.
شبهنظامیان خواستار خروج نیروهای نظامی روسیه از چچن بودند.
این گروگانگیری در نهایت پس از سه روز، با حمله نیروهای نظامی روسیه به مدرسه خاتمه یافت.
نیروهای نظامی روسیه برای پایان دادن به گروگانگیری از تسلیحات سنگین و سبک استفاده کردند.
در جریان این حمله ۳۳۰ نفر کشته شدند که بیش از ۱۸۰ نفر آنها کودک بودند.
بیش از ۴۰۰ شهروند روسیه مرتبط با حادثه، با طرح دادخواستی در دادگاه حقوق بشر اروپا خواستار رسیدگی به این پرونده بودند.
خانوادههای قربانیان و بازماندگان حادثه بسلان، عملکرد دولت وقت روسیه به ریاست ولادیمیر پوتین و نیروهای امنیتی این کشور در مواجهه با گروگانگیری را «بینظم و آشفته» توصیف کردهاند.
دادگاه حقوق بشر اروپا از نحوه رسیدگی به حادثه بسلان در روسیه انتقاد کرده است.
این دادگاه بخشی از شورای اروپا است که روسیه نیز از اعضای آن محسوب میشود.