(rm) صدا | [ 3:06 mins ]
یک ماه پیش در پی دستور عمل آیت الله سید علی خامنه ای در باره بند جیم اصل 44 قانون اساسی، شاخص ترین نمایندگان کانون های اصلی قدرت در حکومت ایران همراه با بخش گسترده ای از رسانه ها از اغاز خصوصی سازی بزرگ و پایان عصر تصدی گری دولت در عرصه اقتصادو چشم انداز واگذاری 80 درصد واحدهای دولتی به بخش خصوصی سخن گفتند. اما این موج با تردید شدید محافل کسب و کار کشور روبرو شد. نزدیک ترین بازاریان وابسته به هسته مرکزی قدرت بعید می دانند که دیوان سالاری دولتی حاضر شود از امتیازات خود صرفنظر کند. علینقی خاموشی رئیس اطاق بازرگانی و صنایع و معادن، دو روز پیش گفت صاحب منصبان دولتی اجازه حضور نمایندگان بخش خصوصی را در مراسم امضای موافقتنامه های تهران و کاراکاس ندادند. اسدالله بادامچیان، قائم مقام دبیرکل موتلفه اسلامی سازمان های شبه دولتی را متهم کرد با استفاده از ابلاغیه رهبر می خواهند کنترل بخش قابل ملاحظه ای از بنگاه های دولتی را در دست بگیرند. وی گفت آنها قدرت وسیع مالی در اختیار دارند و بعد از دولت بزرگترین رقیب بخش غیردولتی محسوب می شوند. فریدون خاوند (رادیو فردا، پاریس): یکماه پیش، در پی دستور العمل آیت الله خامنه ای رهبر انقلاب اسلامی درباره بند ج اصل 44 قانون اساسی، شاخص ترین نمایندگان کانون های اصلی قدرت در جمهوری اسلامی، همراه با بخش گسترده ای از رسانه های کشور، از آغاز «خصوصی سازی بزرگ»، پایان عصر تصدیگری دولت در عرصه اقتصادی و چشم انداز واگذاری 80 در صد واحدهای زیر تسلط دولت به بخش خصوصی سخن گفتند.
موج گستردهای از سخنرانی و همایش و تفسیرهای موافق که، در پیوند با بیانیه رهبر به راه افتاد، از همان آغاز با تردید شدید محافل کسب و کار ایران روبرو شد: بدون فراهم آوردن زمینههای لازم برای آزادسازی اقتصادی، چگونه میتوان به خصوصی سازی روی آورد؟ به علاوه در فضائی انباشته از تنشهای درونی و منطقهای، با به پرواز آمدن شبح تحریمهای احتمالی بینالمللی در رابطه با پرونده هستهای، زمانی که اعتماد از کشور رخت بر بسته و چرخ فعالیت از نفس افتاده، بخش واقعی خصوصی در چه سطحی از شور و شوق برای خرید واحد های دولتی پیشقدم خواهد شد؟
حتی نزدیکترین بازاریان وابسته به هسته مرکزی قدرت، بعید میدانند دیوانسالاری دولتی حاضر شود از امتیازات خود صرفنظر کند. علینقی خاموشی، رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن جمهوری اسلامی، دو روز پیش گفت در جریان سفر هوگو چاوز به ایران، صاحبمنصبان دولتی اجازه ندادند نمایندگان بخش خصوصی در مراسم امضای یازده موافقتامه میان تهران و کاراکاس شرکت کنند. به اعتقاد آقای خاموشی «دولتی ها سنگ را در تیر و کمان گذاشته و آماده شلیکند».
چند روز پیش نیز اسدالله بادامچیان، قائم مقام دبیر کل موتلفه اسلامی، سازمان های شبه دولتی را متهم کرد با استفاده از ابلاغیه رهبر، میخواهند کنترل بخش قابل ملاحظه ای از بنگاه های دولتی را در دست بگیرند. آقای بادامچیان از این سازمان ها نام نبرد، ولی افزود که آنها قدرت وسیع مالی در اختیار دارند و، بعد از دولت، بزرگ ترین رقیب بخش غیردولتی محسوب میشوند.