لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۶:۰۹

سازمان ملل: مبارزه جهانی با ایدز در  وضعیت خطرناکی است


سازمان ملل متحد روز چهارشنبه هشدار داد که رضایت از وضعیت موجود باعث توقف مبارزه جهانی با بیماری ایدز شده و پیشرفت‌هایی که تاکنون صورت گرفته در حد مطلوبی نیست.

دفتر برنامه مشترک ملل متحد در مبارزه با اچ‌آی‌وی و ایدز در گزارش جدید خود گفت مقابله با این بیماری در مقطع «خطرناکی» است. با وجودی که تعداد قربانیان در حال کاهش و تاثير روش‌های جديد درمان در حال افزایش است ضریب موارد جدید ابتلا به این بیماری در حدی است که اقدامات جهانی برای ریشه کن کردن ایدز را به خطر انداخته است.

در بخشی از این گزارش گفته می شود «جهان دارد از مسیر درست خارج می‌شود. به وعده‌هایی که به آسیب‌پذیرترین افراد جامعه داده شده عمل نمی‌شود. برای پایان دادن به شیوع بیماری ایدز راهی طولانی در پیش است و فرصت زیادی باقی نمانده.»

میشل سیدیبه، مدیر برنامه مشترک سازمان ملل متحد در مبارزه با اچ‌آی‌وی و ایدز در مقدمه این گزارش یادآوری می‌کند که در زمینه کاهش قربانیان ایدز و دسترسی تعداد هر چه بیشتری از مبتلایان به داروهای موثر، پیشرفت زیادی صورت گرفته است.

این گزارش می‌گوید از حدود ۳۷ میلیون نفری که در سراسر جهان به اچ‌آی‌وی مبتلا هستند حدود ۲۱.۷ میلیون نفر تحت مداوا قرار دارند که حدود پنج و نیم برابر یک دهه پیش است.

این اقدامات سریع و مداوم برای رساندن دارو به مبتلایان باعث شده که تعداد مرگ‌های ناشی از ابتلا به ایدز در فاصله سال‌های ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۷ حدود ۳۴ درصد کاهش یابد. تعداد قربانیان در سال ۲۰۱۷ پایین‌ترین رقم در قرن فعلی بوده و کمتر از یک میلیون نفر جان خود را از دست داده‌اند.

آقای سیدیبه اما در عین حال گفت در حال حاضر پیشگیری از شیوع ایدز ،بخصوص در میان افرادی که خطر ابتلا آنها بیشتر است، و نیز تضمین بودجه کافی برای ادامه اقدامات پیشگیرانه و درمانی در وضعیت «بحرانی » است.

او افزود: «موفقیت در کاهش موارد جدید آلودگی به اچ‌آی‌وی در حد موفقیت برای نجات جان مبتلایان نبوده است. موارد جدید آلودگی به اچ‌آی‌وی با سرعت مطلوب در حال کاهش نیست. اقدامات لازم برای پیشگیری از آلودگی به اچ‌آی‌وی در ابعادی که لازم است اجرا نمی‌شود و افرادی را که بیش از همه به آن محتاج هستند در برنمی‌گیرد.»

میشل سیدیبه گفت ناتوانی در مقابله با گسترش ویروس در میان کودکان یک نگرانی جدی است.

او افزود: «در سال ۲۰۱۷ بیش از ۱۸۰ هزار کودک به ویروس اچ‌آی‌وی آلوده شده‌اند که این امر نشان می‌دهد ما فاصله زیادی تا هدفمان داریم که ریشه کن کردن آلودگی‌های جدید تا سال ۲۰۱۸ است.»

آمارهای این گزارش نشان می‌دهند که در مجموع طی سال ۲۰۱۷ حدود ۱.۸ میلیون مورد جدید از آلودگی به اچ‌آی‌وی در میان کودکان و بزرگسالان ثبت شده است.

از شروع اپیدمی ایدز در دهه هشتاد میلادی بیش از ۷۷ میلیون نفر در سراسر جهان به ویروس اچ‌آی‌وی مبتلا شده و تقریبا نیمی از آنها يعنی حدود ۳۵ میلیون نفر جان خود را از دست داده‌اند.

لیندا گیل بکر رییس جامعه بین المللی ایدز گفت گزارش جدید سازمان ملل متحد نشان می‌دهد که بزرگترین مانع پایان دادن به این اپیدمی «ریشه‌های سیاسی و ایدئولوژیک» دارند.

او افزود: «هنوز با پایان اییدمی ایدز فاصله زیادی داریم. تا زمانی که پیشرفت‌ها شامل حال همه نشود از نتایج مبارزه جهانی با ایدز نمی‌توانیم راضی باشیم.»

طبق این گزارش، در پایان سال ۲۰۱۷ برای مقابله با ایدز در کشورهای با سطح درآمد کم و متوسط حدود ۲۱ میلیارد دلار بودجه موجود است. تامین کننده بیش از نیمی از این مبلغ منابع داخلی این کشورها بوده‌اند و نه اهداکنندگان بین المللی. برنامه مشترک سازمان ملل متحد در مبارزه با اچ‌آی‌وی و ایدز تخمین می‌زند که در سال ۲۰۲۰ به رقمی حدود ۲۶ میلیارد دلار نیاز خواهد بود.

میشل سیدیبه گفت: «در زمینه تامین بودجه بحران وجود دارد.» با وجود افزایش منابع مالی در سال ۲۰۱۷ هنوز این مبالغ ۲۰ درصد از نیاز فعلی کمتر است. به گفته آقای سیدیبه، این کمبود بودجه برای کشورهایی که به کمک‌های بین المللی اتکا دارند «فاجعه بار» خواهد بود.

منبع: خبرگزاری رویترز؛ ش.ر/س.ن
XS
SM
MD
LG