در پی بسته شدن صدها حساب کاربری در فیسبوک، توئیتر و یوتیوب که «ارتباط خود را با رادیو تلویزیون دولتی ایران مخفی کرده بودند»، سازمان صداوسیما این اقدام را محکوم کرد و از آن با عنوان «مسدودسازی رسانههای مستقل» و «افتضاح سیاسی و رسانهای» نام برد.
دو شرکت فیسبوک و توئیتر سهشنبه هفته گذشته از بستن صدها صفحه و حساب کاربری مرتبط با ایران خبر دادند؛ دو روز بعد نیز گوگل اعلام کرد که نزدیک به شصت حساب را در یوتیوب، بلاگر و گوگلپلاس مسدود کرده است.
این شرکتهای بینالمللی دلیل مسدود کردن این حسابها را «اقدامات گمراهکننده» آنها و ارتباطشان با موج «خبرها و اطلاعات جعلی» ذکر کردند.
همچنین به گفته گوگل، حسابهای یادشده ارتباط خود با رادیو تلویزیون دولتی ایران را پنهان کرده بودند.
«معاونت برونمرزی» سازمان صداوسیما در بیانیهای که روز شنبه،سوم شهریور، منتشر شد، اقدام این شرکتها را «مصداق بارز سانسور» و «خفه کردن صدای رسانههای مستقل» خوانده و گفت که شعار آزادی بیان «تنها زینتالمجالس سلطهگران جهان است».
بیانیه معاونت برونمرزی صداوسیما از شبکههای «پرس تیوی»، «هیسپان تیوی»، «العالم»، «سحر» و «الکوثر» با عنوان «رسانههای مستقل» یاد کرده و دلیل مسدود شدن حسابهای این شبکهها در فضای مجازی را «انتشار واقعیتهایی که دولت آمریکا و متحدانش علاقهای به انتشار آن ندارند» دانسته است.
به گفته شرکتهای فیسبوک و توئیتر، حسابهای مسدودشده عمدتا تبلیغات و محتوایی ضداسرائیلی و ضدعربستانی و در حمایت از فلسطینیان و همچنین توافق هستهای داشتند.
با این حال معاونت برونمرزی صدا و سیما در بیانیه خود گفته است این فشارها «نشان از تأثیرگذاری قابل توجه رسانههای مستقل» دارد و «رسانههای برونمرزی جمهوری اسلامی ایران» به این مسیر ادامه خواهند داد.
مسدود شدن صدها حساب کاربری مرتبط با ایران پس از انتشار گزارش شرکت امنیت سایبری «فایر آی» صورت گرفت.
هفته گذشته جان بولتون، مشاور امنیت ملی آمریکا، گفته بود که ایران، روسیه، چین و کره شمالی چهار کشوری هستند که برای نفوذ در انتخابات آمریکا تلاش میکنند، اتهامی که بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت خارجه ایران، رد کرد.