جرمی هانت، وزیر خارجه بریتانیا، روز دوشنبه ۲۸ آبان گفته است، اگر سیاست ایران این باشد که از بازداشت دوتابعیتیها به عنوان اهرم فشار دیپلماتیک استفاده کند، چنین رویکردی برای ایران هزینه خواهد داشت.
به گزارش گاردین، جرمی هانت که به تهران سفر کرده است پس از دیدار با محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران ، به طور خصوصی بادختر نازنین زاغری رتکلیف، شهروند ایرانی بریتانیایی زندانی در ایران، و همچنین برادر وی دیدار کرد.
طبق این گزارش با درخواست وزیر خارجه بریتانیا برای دیدار با نازنین زاغری در زندان مخالفت شده است.
نازنین زاغری-رتکلیف روز ۱۵ فروردین ۱۳۹۵ هنگام خروج از ایران در فرودگاه توسط سپاه پاسداران بازداشت شد. خانم زاغری از سوی سپاه پاسداران به همکاری با موسسات مخالف جمهوری اسلامی و مشارکت در فعالیتهای «براندازی نرم» متهم شد و دادگاه او را به پنج سال حبس محکوم کرد.
وزیر امور خارجه بریتانیا در مصاحبه با گاردین در تهران گفته است: نازنین یک زن فوق العاده شجاع است که به اندازه نیمی از عمر دخترش را در زندان سپری کرده است. او به شدت در رنج است و من فکر می کنم اگر ایران می خواهد یک کشور پذیرفته شده در جهان باشد، نمیتواند افراد را مانند نازنین زندانی کند. این نادرست است.
جرمی هانت با انتقاد تداوم حبس نازنین زاغری طی بیش از دو سال و نیم اخیر، خواستار آزادی و بازگشت او در کنار دختر و خانوادهاش شده است.
وزیر امور خارجه بریتانیا تصریح کرد: اگر سیاست ایران این است که از بازداشت شهروندان دوتابعیتی به عنوان اهرم فشار دیپلماتیک استفاده کند، این برای ایران پیامدهایی خواهد داشت. ما اجازه نخواهیم داد که چنین رفتاری بدون مجازات و هزینه باقی بماند . آنها باید این را بدانند که چنین وضعیتی، وضعیت پایداری نیست.
جرمی هانت با این حال اذعان کرده است همتای او محمد جواد ظریف و دیگر مقامهای دولت حسن روحانی نفوذی در پرونده نازنین زاغری ندارند و تلاشهای او برای دیدار با مقام های قضایی نتیجه ای نداشته است.
او گفته است: کسانی که من با آنها صحبت کردم به رهبر ایران گزارش میدهند اما قوه قضاییه و نظامیها (سپاه) جداگانه به رهبر گزارش میدهند. بنابراین (موضوع نازنین زاغری) خارج از کنترل کسانی است که من با آنها صحبت کردم.
انتقاد از وعدههای برجام اتحادیه اروپا
جرمی هانت همچنین روز دوشنبه با علی شمخانی، دبیر شواری عالی امنیت ملی دیدار کرد.
به گزارش ایسنا، آقای شمخانی در این دیدار به وزیر خارجه بریتانیا گفت: «مذاکرات هستهای و توافق برجام به میزبانی و تلاش اتحادیه اروپا صورت گرفت و نقض آن نیز به معنای زیر پاگذاردن حیثیت، اعتبار و جایگاه سیاسی اتحادیه اروپا از سوی آمریکاست».
بریتانیا هم در قالب سه کشور اروپایی در دوران ریاستجمهوری محمد خاتمی و هم به عنوان عضوی از گروه ۱+۵ از آغاز در گفتوگوهای هستهای حضور داشت.
وزیر امور خارجه بریتانیا نخستین مقام بلندپایه اروپایی است که پس از بازگشت تحریمهای نفتی آمریکا علیه ایران به تهران سفر کرده است.