یک نماینده اصولگرای مجلس ایران با دفاع از بازداشت چند نفر از فعالان «حوزه کنترل جمعیت»، مدعی شده که این افراد، سیاستها و آمار جمعیتی را «دستکاری» کرده و به «شخصیتهای تراز اول نظام» ارائه میکردند.
نصرالله پژمانفر عضو فراکسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی این اظهارات را در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان بیان کرده است.
اظهارات وی پس از آن بیان میشود که خبرگزاری فارس، رسانه نزدیک به سپاه پاسداران، از بازداشت شماری از افراد در «حوزه کنترل جمعیت» از سوی یکی از «نهادهای امنیتی» خبر داد و آنها را «نفوذی» معرفی کرد.
حسامالدین آشنا، مشاور حسن روحانی، نیز در واکنش به این خبر، این خبرگزاری را متهم کرد که پس از «امنیتی» کردن حوزه محیط زیست که به بازداشت و حبس چندین نفر انجامید، اکنون به سراغ حوزه جمعیتشناسی رفته است.
نصرالله پژمانفر هم بدون ارائه منبع اخبار خود، بازداشتشدگان اخیر را افرادی معرفی کرده که در «پنج سال اخیر»، آمار جمعیتی ایران را «به شدت به صورت متمرکز تغییر دادند و با همکاری بعضی از افرادی که در بدنه دولت بودند توانستند آمارهای غلط را حتی به شخصیتهای تراز اول نظام ارائه کنند».
وی اشارهای به نام مقامهای تراز اول نظام نکرده، اما پیش از این علی خامنهای سیاست کنترل جمعیت در دهههای گذشته را اشتباه خوانده است.
پژمانفر همچنین مدعی شده که «شواهد و مستنداتی در خصوص ارتباط این افراد با شبکههای جاسوسی غربی» وجود دارد و «دستگاههای امنیتی در موقعیت مناسب آنها را منتشر خواهند کرد».
به گفته این نماینده، «این افراد کسانی بودند که آمارهای دروغی را در خصوص سیاستهای جمعیتی مطرح میکردند» و باعث شدند یک نوع «بیخیالی و بیتفاوتی» درباره جمعیت ایران در مقامهای کشور و مسئولان وزارت بهداشت ایجاد شود.
او بخشی از برنامه «تهاجم دشمن» به ایران را «کاهش جمعیت» به عنوان «یک جنگ تمام عیار» معرفی کرده و مدعی شده که به همین دلیل «دشمن برای آن برنامهریزی و کار منسجمی را اجرا میکند».
نصرالله پژمانفر مدعی شده که اقدامات افراد بازداشتشده در حوزه کنترل جمعیت که در «مراکز پژوهشی» فعالیت میکردند، ایران را از نظر جمعیتی وارد مرحله «بحرانی» کرده است.
وی همچنین افزوده با آن که سازمان ملل متحد در گزارشی، وضعیت ایران را از نظر جمعیتی «بحرانی» اعلام کرد، اما «افراد فعال در این مراکز پژوهشی با لابیهایی که در سازمان ملل انجام دادند تمامی گزارشات را از صفحههای گزارشی سازمان ملل پاک کردند و نگذاشتند انتشار این مسائل ادامه پیدا کند».
این نماینده همچنین گفته که اقدام این «عوامل نفوذی» وقتی «آشکار» شد و تحت «کنترل» قرار گرفت که رهبر جمهوری اسلامی در زمینه کاهش جمعیت ایران «هشدار» دارد و «بررسیهایی» پس از آن انجام شد که «دستکاری» در آمار را عیان ساخت.
وی برای اظهارات و ادعاهای خود هیچ مستندی ارائه نکرده است.
سیاست کنترل جمعیت در ایران با شعارهای «دو بچه کافی است» و «زندگی بهتر، فرزند کمتر» از سال ۱۳۶۸ تبلیغ میشد و حتی از سوی روحانیون نیز مورد تشویق قرار میگرفت.
با این حال آقای خامنهای در چرخشی ناگهانی تمایل به تعداد فرزندان کمتر را «عارضه» دانست و در سال ۹۲ برای نخستین بار موضعگیری سالهای قبل خود درباره کنترل جمعیت را اشتباه خواند و پس از آن فرمانی با عنوان «سیاستهای کلی جمعیت» را به سه قوه ابلاغ کرد.
در پی این ابلاغیه، تغییر رویکرد جمعیتی جمهوری اسلامی به جایی رسید که از همه تریبونهای دولتی فرزندآوری تشویق شد و شماری از چهرههای سیاسی تندرو نیز دولت حسن روحانی را به اهمال در زمینه اجرای صحیح سیاستهای کلی جمعیت متهم میکردند.