لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ تهران ۰۹:۲۰

پومپئو: متحدان آمریکا از اقدام آلمان در لغو مجوز هواپیمایی ماهان پیروی کنند


آمریکا در سال ۲۰۱۱ شرکت ماهان ایر را در فهرست تحریمی خود قرار داد. (عکس از آرشیو)
آمریکا در سال ۲۰۱۱ شرکت ماهان ایر را در فهرست تحریمی خود قرار داد. (عکس از آرشیو)

مایک پومپئو، وزیر امور خارجه آمریکا روز دوشنبه از تصمیم آلمان در لغو مجوز هواپیمایی ماهان استقبال کرده و از کشورهای متحد آمریکا خواسته است تا از این اقدام برلین پیروی کنند.

مایک پومپئو در توییتر خود نوشته است: ایالات متحده از تصمیم آلمان برای عدم اعطای حق فرود به خط هوایی ماهان استقبال میکند. این خط هوایی تسلیحات و جنگجویان را در سراسر خاورمیانه انتقال می‌دهد و از جاه طلبی های مخرب رژیم ایران در سراسر منطقه حمایت می‌کند. ما همه متحدانمان را به انجام اینکار ترغیب می‌کنیم.

روز دوشنبه یک مقام ارشد دولت آلمان اعلام کرده بود برلین مجوز شرکت هواپیمایی ماهان را برای فعالیت در آلمان لغو کرده‌است.

به گفته این مقام آلمانی که نامش فاش نشده، این تصمیم، هم به دلیل مسائل امنیتی و هم به خاطر تردید نسبت به استفاده از این شرکت هواپیمایی ایرانی برای مقاصد نظامی گرفته شده‌است.

در همین زمینه، سفیر آمریکا در برلین نیز از اقدام دولت آلمان استقبال کرده است.

ریچارد گرنل، سفیر آمریکا در آلمان توئیتر خود نوشت: به صورت فوری اجازه فعالیت شرکت هواپیمایی ماهان در آلمان لغو شد. از دولت آلمان به خاطر رهبری اش در این خصوص تشکر می‌کنم.

آقای گرنل پیش از این بارها خواستار لغو مجوز ماهان‌ایر در آلمان شده بود.

ماهان ایر، بعد از ایران‌ایر بزرگترین خط هواپیمایی ایران است که در طول هفته چهار پرواز به دو شهر دوسلدورف و مونیخ انجام می‌داد.

روزنامه بیلد روز جمعه ۳۰ آذر گزارش داد که دولت آلمان پرواز هواپیماهای ماهان به مبدأ و مقصد آلمان را از آغاز سال جدید میلادی ممنوع می‌کند. برپایه این گزارش دولت آلمان به دنبال مذاکرات فشرده با مقام‌های آمریکایی تصمیم گرفته تا پروازهای هواپیمایی ماهان به مونیخ و دوسلدورف را ممنوع کند.

در واکنش به این گزارش رضا جعفرزاده، سخنگوی هواپیمایی کشوری، به ایسنا گفته بود: «هیچ‌گونه گزارشی از سوی مراجع رسمی دولت آلمان در رابطه با تحریم شرکت هواپیمایی ماهان دریافت نشده‌است و هیچ‌یک از مسئولان ذی‌ربط این کشور نیز در این خصوص اظهار نظر رسمی نداشته‌اند.»

آمریکا در سال ۲۰۱۱ شرکت ماهان ایر را اتهام ارائه خدمات به نیروی قدس سپاه پاسداران و انتقال نیرو و سلاح به لبنان و سوریه در فهرست تحریمی خود قرار داد.

بر این اساس، اموال و دارايی‌های شرکت هواپيمايی ماهان‌اير در قلمرو آمريکا توقيف و مسدود شده و هرگونه ارتباط و همکاری شهروندان امريکايی با اين شرکت هواپيمايی ممنوع اعلام شده است.

پیش از آن مقام‌های جمهوری اسلامی ایران اتهام انتقال سلاح برای حزب‌الله لبنان با هواپیماهای مسافربری را رد کرده بودند.آمریکا همچنین تاکنون تعدادی از شرکت‌های مرتبط با ماهان‌ایر را تحریم کرده است.

با استفاده از توییتر و گزارشهای رادیو فردا؛ خ
XS
SM
MD
LG