لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۶:۱۲

پیشنهاد نصرالله به لبنان برای استفاده از تسلیحات ضدهوایی ایران علیه اسرائیل


حسن نصرالله اعلام کرد که ایران در یک جنگ احتمالی آتی «تنها نخواهد ماند».
حسن نصرالله اعلام کرد که ایران در یک جنگ احتمالی آتی «تنها نخواهد ماند».

دبیرکل حزب‌الله لبنان روز چهارشنبه، ۱۷ بهمن‌ماه، خواهان موافقت دولت لبنان با درخواست وی از ایران برای دریافت تجهیزات دفاع هوایی با هدف مقابله با اسرائیل شد.

حسن نصرالله همچنین اعلام کرد که ایران در یک جنگ احتمالی آتی «تنها نخواهد ماند» و «محور مقاومت» را در کنار خود دارد.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس و پخش زنده سخنرانی دبیرکل حزب‌الله در شامگاه چهارشنبه، وی گفت که او «به عنوان دوست ایران، آماده است که از ایران سامانه‌های دفاعی قوی برای ارتش لبنان، برای مقابله با جنگنده‌های اسرائیلی تهیه کند».

دبیرکل حزب‌الله در جشن «چهل بهار» به مناسبت چهل ساله شدن انقلاب سال ۵۷ و جمهوری اسلامی ایران، از طریق ویدئو کنفرانس برای مقامات ارشد لبنان، سفیران کشورهای خارجی و حامیانش سخنرانی می‌کرد.

حسن نصرالله در همین حال تلویحا اشاره کرد که طرح تجهیز ارتش لبنان به سامانه‌های دفاعی ایرانی «پیشنهاد ایران» است.

به گزارش آسوشیتدپرس، وی پرسید: «آیا دولت لبنان شهامت پذیرش پیشنهادهای ایران را دارد؟ چرا لبنان از همکاری با ایران می‌ترسد؟»

گزارش رسانه‌های اسرائیل و منطقه حاکی است که جنگنده‌های اسرائیلی در طول حملات چهار سال گذشته علیه «اهداف ایرانی و هم‌پیمانان ایران در سوریه» عمدتا با ورود به حریم هوایی لبنان، اقدام به شلیک موشک به سوی هدف کرده‌اند.

لبنان بارها از اسرائیل به خاطر نقض حریم هوایی خود به شورای امنیت شکایت کرده است.

در دولت جدید لبنان به نخست وزیری سعد حریری، که هفته گذشته و هشت ماه پس از انتخابات این کشور تشکیل شد، حزب‌الله با داشتن سه وزیر، بخشی از ائتلاف است، اما با وجود این، بعید به نظر می‌رسد که دولت تازه بیروت پیشنهاد حسن نصرالله را در خصوص دریافت تجهیزات دفاع هوایی از ایران بپذیرد.

سال‌ها پیش، میشل عون، رئیس جمهوری لبنان که هم‌پیمان حزب‌الله است، پس از مذاکراتی با ایران، پیشنهاد مشابهی را برای دریافت تجهیزات نظامی از ایران برای ارتش لبنان مطرح کرد، اما سعد حریری که آن زمان نیز نخست وزیر لبنان بود، و سایر رقیبان حزب‌الله در این کشور، این پیشنهاد را رد کردند.

آمریکا با تاکید بر ماهیت تروریستی حزب‌الله، در سال‌های گذشته اصلی‌ترین یار ارتش لبنان بوده است؛ ژنرال جوزف عون، فرمانده ارتش لبنان، در سفر اوایل تابستان امسال به آمریکا، درباره ادامه همکاری آمریکا با ارتش لبنان، با سران پنتاگون گفت‌وگو کرده بود.

ارتش لبنان همچنین با کمک مالی عربستان در سال‌های گذشته از برخی تجهیزات نظامی فرانسه برخوردار شد اما این تجهیزات شامل سامانه دفاع هوایی نبوده است.

اسرائیل تهدید کرده که به تحرکات احتمالی حزب‌الله از خاک لبنان یا سوریه علیه خود، پاسخ داده و «لبنان را به عصر حجر برمی‌گرداند».

اما حسن نصرالله در سخنرانی «چهل بهار» انقلاب ایران، همچنین گفت: «اگر آمریکا علیه ایران جنگی را آغاز کند، ایران در این جنگ تنها نخواهد بود.»

دبیرکل حزب‌الله در همین حال گفت که «ایران و محور مقاومت در حال حاضر قوی‌تر از هر زمان دیگر در منطقه هستند» و «امکان جنگ اسرائیل علیه ایران از مدت‌ها قبل تمام شده است».

«محور مقاومت» عبارتی است که ایران و اقمار منطقه‌ای‌اش به حکومت‌های تهران و دمشق در کنار حزب‌الله و گروه‌های مسلح دیگری اطلاق می‌کنند، گروه‌هایی که از نظر آمریکا و برخی کشورها و نهادهای بین‌المللی، تروریستی هستند.

اما به ارزیابی حسن نصرالله، درگیری در منطقه در دوره پیش‌رو کماکان باقی خواهد ماند و «ممکن است شکل‌های دیگری نیز به خود بگیرد».

رد احتمال وقوع جنگ علیه ایران از سوی حسن نصرالله در حالی است که مایک پومپئو، وزیر خارجه آمریکا، در همین روز در مصاحبه با فاکس نیوز گفت آمریکا اتحادی مانند ناتو در خاورمیانه برای مقابله با جمهوری اسلامی ایران تشکیل می‌دهد.

وزیر خارجه آمریکا تشکیل ناتوی منطقه‌ای در برابر ایران را «کاری شدنی» نامید و گفت که «همه کشورها درک می‌کنند که داشتن چنین نهادی در راستای منافع آنهاست».

هرچند مایک پومپئو به نام کشور خاصی در منطقه اشاره نکرد، اما منظور او به احتمال زیاد، کشورهای عربی مانند عربستان است.

وزیر خارجه آمریکا در مصاحبه روز چهارشنبه خود با فاکس نیوز تاکید کرد که کشورش خطرات مربوط به حزب‌الله و از جمله رخنه این سازمان به آمریکای لاتین را در نشست دو روزه هفته آینده در ورشو، پایتخت لهستان، مطرح می‌کند.

اما حسن نصرالله در سخنان چهارشنبه شب خود، با رد احتمال جنگ آمریکا علیه ایران، اسرائیل و حکومت سعودی را نیز برای راه انداختن جنگ علیه ایران «ناچیز» شمرد.

وی عربستان را متهم کرد که مروج «الگوی داعش در منطقه و جهان» بوده، و با اشاره به نفوذ منطقه‌ای ایران گفت، تلاش‌های «حاج قاسم سلیمانی»، فرمانده شاخه قدس سپاه پاسداران ایران در عراق، سوریه، یمن، بحرین و دیگر نقاط، «دخالتی سریع» برای مبارزه با داعش بوده است.

دبیرکل حزب‌الله بار دیگر تاکید کرد که سازمان وی همه نیازهای خود را از ایران تهیه می‌کند، و نیز گفت ایران «سال‌ها به حزب‌الله که در سوریه می‌جنگید، کمک کرد».

او افزود، در حال حاضر هم که ایران در وضعیت «جنگ جهانی علیه خود است»، حتی اگر همه جهان هم از قضیه فلسطین چشم پوشی کند، ایران هرگز این کار را نخواهد کرد.

حسن نصرالله به «ملت‌های عرب» نیز گفت: «ایران از کشورهای شما هیچ چیز نمی‌خواهد و آماده است نفت، برق و صنعت خود را در اختیار شما قرار دهد.»

مردم ایران بارها در تجمع‌های اعتراضی سال‌های اخیر تاکید کرده‌اند که با کمک مالی به حزب‌الله و دیگر گروه‌های مورد حمایت جمهوری اسلامی مخالف هستند و به‌ویژه در شرایطی که تهیه اساسی‌ترین نیازهای زندگی برای ده‌ها میلیون ایرانی دشوار شده، اعطای کمک به خارجی‌ها برای جنگ نیابتی با اسرائیل را قبول ندارند.

آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، گفته است که حکومت او «با افتخار» به هر گروه و سازمانی که در برابر اسرائیل بایستد، کمک می‌کند.

منابع: خبرگزاری آسوشیدپرس، جروزالم پست، رادیوفردا/ ف. دو.
XS
SM
MD
LG