برگزاری آخرین جلسه محاکمه امیرسالار داوودی، وکیل زندانی
آخرین جلسه دادگاه امیرسالار داوودی، وکیل زندانی در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی صلواتی برگزار شد.
این وکیل دادگستری که از ۲۹ آبانماه ۹۷ در بازداشت به سر میبرد، به گفته وکیل مدافعش با هشت اتهام روبهروست، از جمله «تشکیل گروه برای براندازی نظام»، «همکاری با دول متخاصم»، «تبلیغ علیه نظام»، «نشر اکاذیب» و «توهین به رهبری».
احضار نادر فتورهچی به دادگاه
نادر فتورهچی، نویسنده و روزنامهنگار به دادیاری دادسرای ناحیه ۳۱ تهران احضار شد.
او در صفحه توئیترش نوشته است که دلیل احضارش شکایت محمد امامی، به اتهام «نشر اکاذیب» و «توهین و افترا» است.
اجرای حکم زندان یک فعال مدنی در رشت
روزبه علیپور، فعال مدنی ساکن رشت، برای گذراندن حکم زندانش روانه زندان لاکان این شهر شد.
او به اتهام «توهین به رهبری» به یک سال و نیم زندان محکوم شده است.
این فعال مدنی پیشتر در آبان ماه ۹۷ به همراه برادر خود بابک علیپور بازداشت و پس از چهار ماه با وثیقه آزاد شده بودند.
تایید حکم زندان هنگامه شهیدی، روزنامهنگار زندانی
حکم ۱۲ سال و ۹ ماه زندان هنگامه شهیدی، روزنامهنگار زندانی، در شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر به ریاست قاضی زرگر، عینا تایید شد.
به گفته مصطفی ترک همدانی وکیل مدافع هنگامه شهیدی، براساس ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، از این مدت ۷ سال و نیم حبس قابل اجرا خواهد بود.
هنگامه شهیدی که از تیرماه ۹۷ در بازداشت و در سلول انفرادی به سر میبرد، به «اقدام علیه امنیت ملی»، «توهین به مسئولان قضایی»، «تبلیغ علیه نظام» و «توهین به رهبری» متهم شده است.
صدور حکم ۱۰ سال زندان برای ارس امیری
گزارشها از ایران حاکی است که ارس امیری، فعال فرهنگی و دانشجوی دانشگاه کینگستون بریتانیا، که پارسال بازداشت و آزاد شده بود، به ۱۰ سال زندان محکوم شده است.
وزارت خارجه بریتانیا نیز اعلام کرد که ما درباره این گزارش بسیار نگران هستیم و سفارت بریتانیا در تهران نیز در تماس با مقامات ایرانی است تا در این زمینه اطلاعات کسب کند.
سخنگوی قوه قضائیه ایران روز دوشنبه ۲۳ اردیبهشت از صدور حکم ۱۰ سال حبس برای فردی خبر داد که به گفته او، مسئول میز ایران در شورای فرهنگی بریتانیا (بریتیش کانسل) بوده است.
غلامحسین اسماعیلی گفت که این فرد به «طراحی، مدیریت و برنامهریزی پروژههای نفوذ فرهنگی» متهم شده است.
بازداشت چند ساعته علی ملیحی، روزنامهنگار
علی ملیحی، روزنامهنگار ایرانی صبح روز یکشنبه ۲۲ اردیبهشتماه توسط ماموران امنیتی در منزلش در تهران بازداشت و پس از ساعاتی آزاد شد.
دلیل بازداشت موقت آقای ملیحی هنوز مشخص نیست، با این حال یک روز پیش از بازداشت او، هفتهنامه "صدا" که مطالبی دربارهٔ احتمال بروز جنگ میان و آمریکا منتشر کرده بود، توقیف شده بود. علی ملیحی از روزنامهنگاران شاغل در این هفتهنامه است.
علی ملیحی پیشتر هم در سال ۱۳۸۸ در جریان بازداشتهای گسترده فعالان سیاسی و مطبوعاتی بعد از انتخابات پرمناقشه ریاست جمهوری در منزلش بازداشت و به چهار سال زندان محکوم شده بود.
آزادی آریاسب باوند با وثیقه
آریاسب باوند، فعال سیاسی که بهمنماه سال ۹۶ پس از ورود به ایران بازداشت شده بود، با وثیقه آزاد شد.
او به اتهام «تشکیل و اداره گروه»، «فعالیت تبلیغی علیه نظام»، «توهین به رهبری» و «ورود و خروج غیرقانونی به کشور» جمعا به ۲۲ سال و شش ماه زندان محکوم شده است.
محمدحسین آقاسی وکیل مدافع آریاسب باوند به خبرگزاری ایرنا گفت که پرونده موکلش برای بررسی به شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر ارسال شده است.
این پرونده متهم دیگری هم به نام مهیزاد پشتپناه دارد که او نیز به اتهامهایی مشابه به هفت سال زندان محکوم شده است.
آزادی دو فعال محیط زیست در سنندج به قید وثیقه
سیروان قربانی و هادی کمانگر، دو فعال محیط زیست و از اعضای حزب «وحدت ملی» شاخه کردستان، که از دیماه ۹۷ در بازداشت بودند، با وثیقههایی ۷۰۰ میلیون تومانی آزاد شدند.
به گزارش شبکه حقوق بشر کردستان، هفت فعال کُرد ديگر به نامهای حسین کمانگر، فرهاد محمدی، راشد منتظری، عیسی فیضی، فرزاد حسینی، ادریس محمدی و جلال رستمی همچنان در بازداشت به سر میبرند.
بازداشت مجدد یک فعال سیاسی در سنندج
شبکه حقوق بشر کردستان از بازداشت مجدد پوریا احمدی، عضو شورای مرکزی حزب «وحدت ملی» شاخه کردستان خبر داد.
او که اسفندماه ۹۷ بازداشت و پس از دوهفته آزاد شده بود، باردیگر روز یکشنبه ۲۲ اردیبهشتماه توسط ماموران امنیتی بازداشت و به بازداشتگاه اطلاعات سنندج منتقل شد.
از علت بازداشت و وضعیت پوریا احمدی خبری در دست نیست.
نرگس محمدی، فعال حقوق بشر زندانی، در بیمارستان بستری شد
تقی رحمانی، همسر نرگس محمدی از بستریشدن همسرش در بیمارستان به صورت «تحتالحفظ» خبر داد.
نرگس محمدی، نایب رئیس و سخنگوی کانون مدافعان حقوق بشر که از اردیبهشتماه سال ۹۴ در زندان به سر میبرد، به اتهامهایی از جمله «اجتماع و تبانی علیه نظام»، «تبلیغ علیه نظام»، «راهاندازی و عضویت در کمپین لگام، کارزاری برای لغو مجازات اعدام» به ۱۶ سال زندان محکوم شده که براساس ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی ۱۰ سال آن قابل اجراست.