لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ تهران ۰۷:۱۴

فرمانده ناوگان پنجم آمریکا: در صورت لزوم ناو هواپیمابر به تنگه هرمز اعزام می‌شود


ناو هواپیمابر آبراهام لینکلن در مسیر خود به سوی خلیج فارس روز پنج‌شنبه از کانال سوئز عبور کرد.
ناو هواپیمابر آبراهام لینکلن در مسیر خود به سوی خلیج فارس روز پنج‌شنبه از کانال سوئز عبور کرد.

دریادار جیم مالوی، فرمانده ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا که در بحرین مستقر است روز پنجشنبه به خبرگزاری رویترز گفت، با توجه به اطلاعات امنیتی که آمریکا در مورد تهدیدهای ایران در اختیار دارد، در صورت لزوم ناو هواپیمابر یو اس اس آبراهام لینکلن به تنگه هرمز اعزام می‌شود.

رویترز می‌گوید، البته دریادار مالوی مشخصا نگفت که ناو هواپیمابر یو اس اس آبراهام لینکلن را به تنگه هرمز خواهد فرستاد یا نه. اعزام این ناو هواپیمابر و ناو گروه آن به خاورمیانه با هدف هشدار به ایران تسریع شده است.

این واحد نیروی دریایی آمریکا روز پنجشنبه از کانال سوئز عبور کرد و به زودی به نیروهای تحت فرمان ناوگان پنجم در منطقه خواهد پیوست. همچنین گزارش‌های در روز جمعه حاکی از آن بود که بمب‌افکن‌های استراتژیک بی-۵۲ آمریکا در پایگاه هوایی ایالات متحده در قطر به زمین نشستند.

دریادار مالوی در بخشی از این مصاحبه تلفنی با خبرگزاری رویترز گفت:«اگر لازم باشد این ناو گروه از تنگه هرمز عبور خواهد کرد. تصمیمات من برای اعزام آن به هر نقطه‌ای در خاورمیانه هیچ محدودیتی ندارد و با هیچ چالشی روبرو نیست.»

ایران اقدامات اخیر آمریکا برای مقابله با تهديد در منطقه را تحت عنوان «اطلاعات امنیتی جعلی» رد کرده است.

وزارت دفاع آمریکا گفت پس از دریافت اطلاعاتی در مورد احتمال حمله ایران علیه منافع و نیروهای آن کشور اعزام ناو هواپیمابر یو اس اس لینکلن و بمب افکن‌های بی-۵۲ به منطقه را تسریع کرده است.

دریادار مالوی گفت:«این اطلاعات مربوط به فعالیت های فعلی ایران است که آنرا مشاهده کرده ایم. و از نظر من بدون تردید برای تلقی کردن آن به عنوان تهدید کافی است.»

مقامات آمریکایی که حاضر نشدند نامشان در گزارش فاش شود، گفتند: یک مورد از این اطلاعات انتقال موشک به قایق‌های ایرانی است. یکی از این مقامات گفت موشک هایی که مشاهده شده اند احتمالا قابلیت شلیک از عرشه شناورهای کوچک را دارند.

مقامات آمریکایی در عین حال به خطر شبه نظامیان شیعه عراقی مورد حمایت ایران اشاره کردند. این نيروهها در سالهای اخیر و همزمان با نبرد مشترک با گروه «خلافت اسلامی» حملات به نیروهای آمریکایی را متوقف کرده اند.

خبرگزاری رویترز می افزاید دریادار مالوی در این مصاحبه به جزییات اطلاعات امنیتی آمریکا وارد نشد ولی تایید کرد که بخشی از نگرانی های آمریکا موشک‌های ایرانی است.

او گفت:«ممکن است بخشی از عملیاتی کردن فناوری های جدید ایران باشد. در هر صورت از جمله تسلیحات تهاجمی و بی ثبات کننده تلقی می شوند.»

از زمان خروج آمریکا از برجام در اردیبهشت سال گذشته تنش بین تهران و واشنگتن افزایش یافته است. دولت آمریکا در ماههای گذشته تحریم های هسته ای علیه ایران را از سر گرفته و یکی از اهداف اصلی آن متوقف کردن کامل صادرات نفت است.

چند هفته پیش نیز واشنگتن سپاه پاسداران را در فهرست گروههای تروریستی قرار داد.

آمریکا علاوه بر اعزام ناو گروه یو اس اس لینکلن تعدادی از بمب افکن های بی-۵۲ را به پایگاه‌های خود در خلیج فارس اعزام کرده است.

به گفته مقامات آمریکایی این کشور در عین حال احتمال استقرار مجدد موشک های پاتریوت که سال گذشته تعدادی از آنها را از منطقه خارج کرده بود، بررسی می‌کند.

منتقدان دونالد ترامپ می گویند دولت آمریکا با این اقدامات آگاهانه ایران را تحریک می کند. هر چند نیروهای مسلح آمریکا خواهان اعزام نیروهای جدید به منطقه شد ولی خبر آن را هفته گذشته جان بولتون، مشاور امنیت ملی آمریکا اعلام کرد.

با استفاده از گزارش رویترز؛ ش.ر
XS
SM
MD
LG