لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۱:۲۹

پاسخ ایران به اطلاعات آمریکایی‌ها:‌ اگر اطلاعات موثقی دارند چرا به افکار عمومی ارائه نمی‌دهند؟


مجید تخت روانچی، سفیر دائم ایران در سازمان ملل متحد
مجید تخت روانچی، سفیر دائم ایران در سازمان ملل متحد

دو روز پس از گزارش نیویورک تایمز درباره «بارگیری موشک بر روی قایق‌های کوچک ایران»، خبرگزاری فرانسه به نقل از یک مقام آمریکایی گزارش داده که تصاویر این قایق‌ها یکی از دلایل نگرانی‌ آمریکا از «تهدیدات جدید ایران» بود؛ همزمان مجید تخت روانچی، نماینده جمهوری اسلامی در سازمان ملل، نیز گفته است اگر آمریکایی‌ها اطلاعات موثقی در اختیار دارند چرا به افکار عمومی ارائه نمی‌دهند.

خبرگزاری فرانسه روز پنج‌شنبه، ۲۶ اردیبهشت، به نقل از یک مقام آمریکایی گزارش داد که بارگیری موشک در قایق‌های کوچک ایرانی در خلیج فارس از جمله «تهدیداتی» بود که آمریکا به دلیل آن نیروهای نظامی به منطقه اعزام کرد و «گزارش نیویورک تایمز در این باره درست بوده است».

روزنامه نیویورک تایمز روز چهارشنبه به نقل از سه مقام آمریکایی گزارش داده بود که نهادهای اطلاعاتی این کشور تصاویری هوایی ارائه کرده‌اند که نشان می‌دهد موشک‌هایی بر روی قایق‌های کوچک ایران در خلیج فارس سوار شده است.

به گزارش نیویورک تایمز، این تصاویر از جمله دلایلی بود که مقام‌های آمریکایی را به وجود «تهدیدات جدید ایران» قانع کرد و دست به اقداماتی از جمله درباره نیروهای نظامی و غیرنظامی‌اش در منطقه زد.

اکنون یک مقام آمریکایی که خواسته نامش فاش نشود در گفت‌وگو با خبرگزاری فرانسه، ضمن تایید گزارش نیویورک تایمز گفته است: اصولا سوار کردن موشک بر روی قایق‌هایی که در اصل کارکرد غیرنظامی دارند «موجب نگرانی است» و به گفته او، «نگرانی اصلی نهادهای نظامی و اطلاعاتی، هدف پشت این کار است».

مقام‌های آمریکا هنوز واکنشی به این گزارش‌ها ابراز نکرده‌اند، اما دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، یک گزارش دیگر نیویورک تایمز در همین زمینه را «جعلی» خوانده است.

نیویورک تایمز روز دوشنبه به نقل از چند مقام نظامی گزارش داده بود که سرپرست پنتاگون بتازگی در جلسه‌ای با حضور مقام‌های ارشد نظامی و امنیتی آمریکا طرح اعزام ۱۲۰ هزار نیرو به خاورمیانه «برای مقابله با تهدیدات ایران» را تشریح کرده است.

آقای ترامپ روز پنج‌شنبه این گزارش را «جعلی» خواند و گفت حتی اگر چنین برنامه‌ای در کار بود «تعداد بسیار زیادتری» اعزام می‌شد.

از سوی دیگر مجید تخت روانچی، نماینده ایران در سازمان ملل، گفته که «اطلاعات جعلی ریشه مشکلات در خاورمیانه است».

تخت روانچی شامگاه پنج‌شنبه در مصاحبه با شبکه آمریکایی سی‌بی‌اس، در پاسخ به سوالی درباره «شواهد نهادهای اطلاعاتی آمریکا درباره بارگیری موشک بر روی قایق‌های کوچک» گفت: «من نظامی نیستم، اما می‌توانم بگویم که ما موشکی از قایق‌های کوچک شلیک نمی‌کنیم. همه می‌دانند که چنین کاری ممکن نیست و برای شلیک موشک نیاز به موشک‌انداز هست.»

این مقام جمهوری اسلامی همچنین از مقام‌های آمریکایی خواست که «اگر شواهد و اطلاعات معتبری دارند»، آنها را از طبقه‌بندی خارج و به مردم آمریکا و جهان ارائه کنند.

گاردین: جلسه قاسم سلیمانی با شبه‌نظامیان عراق

رسانه‌های بین‌المللی در روزهای اخیر با اشاره به فرمان خروج برخی از کارمندان سفارت آمریکا در بغداد و همچنین حمله پهپادی حوثی‌های یمن به خاک عربستان سعودی، گزارش‌هایی درباره نقش «گروه‌های نیابتی جمهوری اسلامی در منطقه در صورت بروز منازعه بین ایران و آمریکا» منتشر کردند.

در تازه‌ترین مورد، نشریه بریتانیایی «گاردین» شامگاه پنج‌شنبه در خبری اختصاصی گزارش داد که قاسم سلیمانی، فرمانده سپاه قدس، شاخه برون‌مرزی سپاه پاسداران، حدود سه هفته پیش در بغداد جلسه‌ای با گروه‌های شبه‌نظامی عراق داشته است.

گاردین با اشاره به اینکه قاسم سلیمانی در این جلسه از شبه‌نظامیان شیعه عراقی خواسته است که «برای جنگ آماده شوند»، به نقل از «دو منبع ارشد اطلاعاتی» که نام‌شان ذکر نشده نوشت که این اقدام سلیمانی به نگرانی آمریکا در مورد در خطر بودن منافعش در خاورمیانه دامن زده است.

سفارت آمریکا در بغداد روز چهارشنبه از خروج کارمندان «غیرضروری‌اش» از عراق خبر داده بود و شماری از رسانه‌ها، از جمله وال‌ استریت جورنال، این موضوع را به نگرانی آمریکا از «تهدید قریب‌الوقوع گروه‌های مورد حمایت ایران» علیه دیپلمات‌هایش نسبت دادند.

با این حال علیرضا میریوسفی، سخنگوی نمایندگی جمهوری اسلامی در سازمان ملل، گزارش وال‌ استریت جورنال را بشدت رد کرده و آن را در راستای «جنگ روانی و تبلیغاتی کاخ سفید» خواند.

به گزارش ایرنا، میریوسفی در بیانیه‌ای، تخلیه کارکنان غیرضروری سفارت آمریکا در بغداد را «پرده دیگری از جنگ تبلیغاتی آمریکا علیه ایران با استفاده از گزارش‌های اطلاعاتی تقلبی، و به منظور شروع یک درگیری احتمالی» خوانده است.

با افزایش تنش‌ها بین ایران و آمریکا، شماری از کشورها، از جمله ژاپن، پیشنهاد میانجیگری برای تنش‌زدایی در منطقه را مطرح کرده‌اند.

منابع: خبرگزاری فرانسه، نیویورک تایمز، آسوشیتدپرس، ایرنا، توئیتر و رادیوفردا/ج/ ف. دو.
XS
SM
MD
LG