لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۵:۲۶

دو فیلم از سینمای عرب در جشنواره کن


ایلیا سلیمان سازنده فیلم‌هایی چون «دست الهی» و «زمان باقیمانده» پس از پنج سال با فیلم جدید خود به نام «حتماً بهشتی هست» بازگشته است.
ایلیا سلیمان سازنده فیلم‌هایی چون «دست الهی» و «زمان باقیمانده» پس از پنج سال با فیلم جدید خود به نام «حتماً بهشتی هست» بازگشته است.

آغاز جشنواره سینمایی کن در رسانه‌های دنیای عرب بازتابی نسبتاً گسترده داشت و حضور سینمای عرب در این جشنواره محور گزارش بیشتر این رسانه‌ها بوده است.

جشنواره سینمایی کن از ۱۴ تا ۲۵ ماه مه جریان دارد. الشرق الاوسط می‌نویسد در بخش مسابقه کن دو فیلم از سینمای عرب، ساخته ایلیا سلیمان فیلمساز فلسطینی و عبداللطیف قشیش فیلمساز تونسی عرضه می‌شوند.

ایلیا سلیمان سازنده فیلم‌هایی چون «دست الهی» و «زمان باقیمانده» پس از پنج سال با فیلم جدید خود به نام «حتماً بهشتی هست» بازگشته است. در تهیه این فیلم چند شرکت فرانسوی و کانادایی سهیم بوده‌اند.

فیلم عبداللطیف قشیش با نام «نامه عشق من» فیلمی است چهار ساعته که گزارشگر الشرق الاوسط در کن پیش‌بینی می‌کند، همچون فیلم سه ساعته پیشین این فیلمساز برخوردهای متضادی را از منتقدان به خود جلب کند.

روزنامه الحیات نیز در گزارش خود درباره جشنواره کن می‌نویسد «نادین لبکی» فیلسماز لبنانی رئیس کمیته داوران بخش مسابقه کن با عنون «نوعی نگاه» را برعهده دارد. فیلم «کفر ناحوم» ساخته نادین لبکی برنده جایزه هیئت داوران جشنواره ۲۰۱۸ کن شد.

الازهر: دانشگاهی با بیش از هزار سال سابقه

دانشگاه اسلامی الازهر در مصر ۱۰۷۹ سالگی تأسیس خود را جشن گرفت. این دانشگاه که قدیمی‌ترین دانشگاه اسلامی جهان به شمار می‌رود، در زمان حکومت فاطمیون در مصر بنا نهاده شد.

روزنامه مصری الاهرام می‌نویسد، به همین مناسب در هفتم ماه رمضان ۱۴۴۰ هجری (قمری) مطابق با ۱۲ ماه مه ۲۰۱۹، این دانشگاه میزبان بیش از سه هزار نفر از طبقه‌های اجتماعی گوناگون بود.

عبدالمنعم فواد از مسئولان دانشگاه الازهر در سخنرانی خود دراین مراسم گفت، در حال حاضر الازهر حدود ۴۰ هزار دانشجو دارد که برخی از آنها از کشورهای دیگر به مصر آمده‌اند.

دانشگاه الازهر علاوه بر تدریس دروس دینی، دارای رشته‌های دیگر از جمله رشته‌های فنی نیز هست.

افزایش فقر و گرسنگی در سوریه

روزنامه الشرق الاوسط گزارشی درباره گسترش روند فقر و گرسنگی در سوریه منتشر کرده که در آن آمده است بیش از ۹۰ درصد مردم سوریه عملاً با گرسنگی دست به گریبانند و نزدیک به ۶۰ درصد آن‌ها در فقر مطلق زندگی می‌کنند.

به نوشته این روزنامه، سوریه بر اثر جنگ داخلی تا آخر سال ۲۰۱۷ نزدیک به ۳۸۰ میلیارد دلار زیان دیده است.

این روزنامه می‌افزاید، از سال ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۷ قیمت‌ها بیش از ۸ برابر افزایش یافت و بیکاری نیز به طور بی‌سابقه‌ای رو به گسترش گذاشت و به ۵۲ درصد رسید.

در این گزارش آمده است که دستمزدهای امروز معادل ۲۴ درصد دستمزدها در ۲۰۱۰ است و تورم در سوریه روز به روز افزایش می‌یابد.

به نوشته الشرق الاوسط، برای بازسازی سوریه آنگونه که منابع روسی می‌گویند، به بیش از ۴۰۰ میلیارد دلار نیاز است. بر اساس این گزارش ۵.۳ میلیون نفر از جمعیت ۱۹.۴ میلیون نفری سوریه در حال حاضر در کشورهای دیگر به سر می‌برند.

رشد اقتصادی سوریه از ۱۹۷۰ تا ۲۰۱۷ به طور متوسط ۳.۹ درصد بوده اما این نرخ در حال حاضر منفی است و در حوزه کشاورزی که زیربنای تولید مواد غذایی است، حدود ۵۸ درصد کشاورزان در فقر مطلق به سر می‌برند.

الشرق الاوسط به نقل از منابع سازمان ملل می‌نویسد، علاوه بر میلیون‌ها سوری درگیر با گرسنگی شدید، حدود چهار میلیون نفر دیگر در آستانه محروم شدن از امنیت غذایی برای ادامه زندگی هستند.

XS
SM
MD
LG