لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ تهران ۲۳:۱۸

نزار زکا به دونالد ترامپ: گروگان‌ها را از ایران برگردانید


نزار زکا در یک مصاحبه ۳۰ دقیقه‌ای که گاه‌گاهی اشک می‌ریخت، تاکید کرد که «هیچ کسی بر روی زمین شایسته چنین رنجی نیست».
نزار زکا در یک مصاحبه ۳۰ دقیقه‌ای که گاه‌گاهی اشک می‌ریخت، تاکید کرد که «هیچ کسی بر روی زمین شایسته چنین رنجی نیست».

نزار زکا، شهروند لبنانی که اقامت آمریکا را دارد، روز چهارشنبه ۲۲ خرداد از دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری ایالات متحده، و سایر کشورهای غربی خواست تا «گروگان‌هایشان را به خانه برگردانند».

آقای زکا در گفت‌وگوی اختصاصی با خبرگزاری آسوشیتدپرس تصریح کرد که او در دوران بازداشت چهار ساله‌اش در زندان مخوف اوین، «هدف انواع شکنجه قرار گرفت»، هم فیزیکی و هم روانی.

وی در این مصاحبه ۳۰ دقیقه‌ای که گاه‌گاهی اشک می‌ریخت، تاکید کرد که «هیچ کسی بر روی زمین شایسته چنین رنجی نیست».

این کارشناس فناوری اطلاعات روز ۲۴ شهریور ۱۳۹۴ از سوی معاونت امور زنان ریاست‌جمهوری برای شرکت در «همایش بین‌المللی نقش‌آفرینی زنان در توسعه پایدار» به تهران رفته بود. ولی سه روز بعد در حالی که قصد ترک تهران را داشت، ناپدید و ۴۵ روز بعد خبر بازداشتش تایید شد.

آقای زکا روز سه‌شنبه پس از چهار سال حبس در ایران، آزاد شد و به بیروت رفت و در نخستین اظهارنظرش، شدیدا از ایران انتقاد کرد و گفت که او «ربوده و خودسرانه بازداشت شده و محاکمه‌اش صوری بوده است».

وی در گفت‌وگوی خود با آسوشیتدپرس هدف ایران از آزادی او را «تنش‌زدایی با منطقه» عنوان کرد و گفت از آنجا که رئیس‌جمهوری لبنان نیز خواستار آزادی وی شده بود ایرانی‌ها از این «فرصت» استفاده کردند.

نزار زکا همچنین گفت هنگام بازداشت در ایران با چند زندانی غربی نیز ملاقات داشته و برای دو سال با یک چینی-آمریکایی به نام ژیو وانگ هم‌سلولی بوده است که وی دانش‌آموخته دانشگاه پرینستون آمریکا است و به اتهام «نفوذ» در کشور و فرستادن اطلاعات محرمانه به بیرون بازداشت شده.

وی همچنین درباره نازنین زاغری، شهروند ایرانی-بریتانیایی که به اتهام «جنگ نرم» بازداشت شده است، گفت که این خانم نیز در ساختمانی که وی نگهداری می‌شده، بوده، اما بعدا به بخش زنان زندان اوین منتقل شده است. خانم زاغری به پنج سال زندان محکوم شده است.

زکا سپس به سیامک نمازی و پدر وی، باقر نمازی اشاره کرد که شهروندی آمریکا را دارند و در زندان‌های ایران هستند. وی گفت که سلول سیامک دو متر با سلول وی فاصله داشته و پدرش باقر نمازی نیز در طبقه بالایی نگه‌داری می‌شود.

سیامک و باقر نمازی به اتهام همکاری با «کشور متخاصم»، آمریکا، به ده سال زندان محکوم شده‌اند.

نزار زکا در پاسخ به سوالی درباره رابرت لوینسون، مامور پیشین پلیس فدرال آمریکا که زمستان سال ۱۳۸۵ پس از سفر به جزیره کیش ناپدید شد، نیز گفت: «ما چیزهایی شنیدیم و بعضی می‌گفتند وی را دیده‌اند، اما اخبار مطمئنی وجود ندارد».

زکا از دولت و کنگره آمریکا و همچنین مقامات غربی درخواست کرد که این افراد را از ایران برگردانند: «خواهش می‌کنم این گروگان‌ها را از ایران برگردانید، آنها سزاوار برگشتن به خانه هستند».

روز سه‌شنبه سارا سندرز، سخنگوی کاخ سفید، ضمن استقبال از آزادی آقای زکا، از تهران خواست که دیگر شهروندان آمریکایی را نیز آزاد کند.

یک سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز ابراز امیدواری کرد که این اقدام جمهوری اسلامی، نشانه مثبتی از آزادی زندانیان آمریکایی در ایران باشد.‎

XS
SM
MD
LG