(rm) صدا | [ 3:37 mins ]
سازمان دیدبان حقوق بشر آزادی یوسف عزیزی بنی طرف روزنامه نگار عرب تبار را خواستار شد و از حکومت ایران خواست به خبرنگاران مستقل و ناظران بر حقوق بشر اجازه دهد به استان خوزستان سفر کرده، و در مورد تظاهراتی که توسط نیروهای دولتی سرکوب شد، گزارش دهند. بیانیه این سازمان که مقر آن در نیویورک است حاکی است که بنی طرف هنگامی دستگیرشد که در یک کنفرانس مطبوعاتی به سرکوبیهای خشونت آمیز دولت در خاموش ساختن اعتراضهای ایرانیان عرب تبار خوزستان انتقاد کرد. او از کشتار مردم محلی در جریان تظاهرات مردم اهواز سخن گفت، که یک ماه پیش در اعتراض به وضع زندگیشان به خیابانها ریختند. به گفته ساکنان اهواز در این تظاهرات یکهزار و 200 نفر بازداشت شدند. سازمان دیدبان حقوق بشر در گزارشی که امروز منتشر کرد، گفت: دولت ایران باید به فوریت یوسف عزیزی بنی طرف، روزنامه نگار عرب تبار را آزاد کند و به خبرنگاران مستقل و ناظران بر حقوق بشر اجازه دهد به استان خوزستان سفر کرده، و در مورد تظاهراتی که توسط نیروهای دولتی سرکوب شد، گزارش دهند.
شیرین فامیلی (رادیو فردا): در گزارش سازمان دیدبان حقوق بشر آمده است که لباس شخصیها، یوسف عزیزی بنی طرف را حدود سه هفته پیش، در یک کنفرانس مطبوعاتی در مورد دفاع از حقوق بشر بازداشت کردند. در جریان این کنفرانس آقای بنی طرف علنا از بگفته این گزارش، سرکوبیهای خشونت آمیز دولت در خاموش ساختن اعتراضهای ایرانیان عرب تبار خوزستان انتقاد کرد. او از کشتار مردم محلی در جریان تظاهرات مردم اهواز سخن گفت، که یک ماه پیش در اعتراض به وضع زندگیشان به خیابانها ریختند.
مسئول بخش خاورمیانه سازمان در واشنگتن گفت مقامات ایران بار دیگر آمادگی خود را برای خاموش ساختن کسانی که تجاوز به حقوق بشر را محکوم می کنند، نشان داده است. وی می افزاید: منابع بسیاری از توسل مامورین امنیتی ایران به نیروی قتاله، بازداشتهای خودسرانه و شکنجه در خوزستان خبر دادند. حدود یک ماه پیش به دنبال انتشار نامه ای که گفته می شد توسط محمد علی ابطحی نوشته شده، مردم اهواز در اعتراض به محتوای این نامه دست به اعتراض زدند. در این نامه آمده بود که دولت در نظر دارد سیاستهایی در خوزستان اعمال کند که از نسبت ایرانیان عرب تبار خوزستان در جمعیت خوزستان بکاهد. روز پس از خشونتها، آقای ابطحی و سایر مقامهای دولت وجود چنین نامه ای را ساختگی خوانده و آن را محکوم کردند. سه روز پس از آغاز ناآرامیها و به دنبال آن که شبکه تلویزیونی الجزیره در مورد برخوردهای اهواز گزارش داد، مقامهای ایران دفتر الجزیره را در تهران تعطیل کردند. دولت ایران هنوز از سفر خبرنگاران ایرانی و خارجی به خوزستان جلوگیری می کند.
در ادامه گزارش سازمان دیدبان حقوق بشر آمده است که آقای علی شمخانی وزیر دفاع ایران، پس از بازدید از خوزستان چهار روز پس از ناآرامیها گفت: تنها سه یا چهار نفر در برخوردها کشته شده اند و مامورین امنیتی 310 نفر را بازداشت کرده اند. اما ساکنین اهواز در تماس تلفنی با سازمان دیده بان حقوق بشر گفتند، نیروهای دولتی حداقل 50 نفر را کشته اند که نامشان در فهرست قربانیان خوزستان ذکر شده است. در میان آنان دو کودک 8 و 12 ساله هم قرار دارند.
گزارش سازمان دیدبان حقوق بشر می افزاید که از هنگام بروز خشونتها تا کنون، دولت فقط در هفته کالبد دو قربانی را از میان سایر قربانیان تحویل خانواده هایشان داده است که آنهم تنها در مقابل دریافت 50 میلیون ریال جریمه خساراتی که در جریان تظاهرات به ساختمانهای عمومی وارد آمده است. گفته می شود این مبلغ بعدا به 15 میلیون ریال کاهش داده شد. در مورد تعداد بازداشت شدگان که آقای شمخانی 310 تن ذکر کرده بود، ساکنین اهواز می گویند در دو روز دوم و سوم تظاهرات یک هزار و 200 نفر بازداشت شدند که بسیاری از آنها ایرانیان عرب تبار هستند. سازمان دیده بان حقوق بشر سخت نگران وضعیت بازداشت شدگان و احتمال اعمال شکنجه علیه آنان است.