معاون حقوقی رئیس جمهور ایران درباره ضربالاجل فیفا به جمهوری اسلامی برای مشخص شدن حضور زنان در ورزشگاهها گفت که «دولت موافق حضور زنان در ورزشگاهها است و این مسئله هیچ منع قانونی ندارد.»
لعیا جنیدی در گفتوگو با خبرنگار سیاسی ایلنا، دربارهٔ اینکه گفته میشود شرط حضور زنان در ورزشگاهها بستگی به نظر دولت دارد این موضوع تا چه حد در کابینه پیگیری شدهاست، گفت: «دولت موافق ورود خانمها به وزرشگاههاست و میدانم وزرات ورزش و جوانان هم همیشه پیگیر این موضوع بودهاست.»
معاونت حقوقی نهاد ریاست جمهوری در عین حال تأکید کرد: «برای ورود خانمها باید یک هماهنگی بین قوا به وجود بیاید».
داریوش مصطفوی، رئیس کمیته استیناف صدور مجوز حرفهای فدراسیون فوتبال، در روزهای اخیر گفته بود: «فیفا تا نهم شهریور مهلت داده تا تکلیف حضور زنان در استادیوم مشخص شود، شوخی هم ندارد. دست دولت هم نیست؛ ممکن است من زنده نباشم، ولی به زودی زنان برای تماشای فوتبال در استادیوم حاضر میشوند.»
خانم جنیدی دربارهٔ نظر قانون در خصوص ورود زنان به ورزشگاهها عنوان کرد: «کاری به بیرون که چه اتفاقی افتادهاست ندارم، از نظر من چیزی که به موجب صریح قانون منع نشده اصل بر جواز است و این یک حکم حقوقی است.»
وی خاطرنشان کرد: «هیچ حقوقدانی نمیتواند این حکم را زیر پا بگذارد زیرا این حکم روشن است».
معاونت حقوقی ریاست جمهوری بیان کرد: «عدم ورود زنان به وزرشگاه منع صریح نیاز ندارد و هنگامی که این منع وجود ندارد، اصل بر جواز است و من منعی برای ورود زنان به ورزشگاه ندیدهام.»
خبرگزاری ایلنا روز دوشنبه نوشت که بحث حضور زنان در ورزشگاهها برای تماشای مسابقات فوتبال این روزها «با هشدارهایی که فدراسیون جهانی فوتبال داده بسیار جدیتر از قبل دنبال میشود».
مقامهای ورزش ایران در روزهای اخیر سعی دارند موضوع حضور زنان در ورزشگاه را محدود به بازیهای ملی کنند و این در حالی است که فیفا این درخواست را محدود به بازیهای ملی نکرده است. تیم ملی فوتبال ایران در سال جاری و در چارچوب رقابتهای انتخابی جام جهانی، تنها یک دیدار با کامبوج خواهد داشت.
مخالفت ها با حضور زنان در ورزشگاهها در سالهای گذشته بارها خبرساز شده است.
سال گذشته و در بازی پرسپولیس ایران با کاشیما آنتلرز ژاپن که روز شنبه هفته جاری برگزار شد تعدادی از زنان به صورت گزینش شده حضور داشتند. براساس گزارشها، دولت ایران پس از فشار فیفا به حضور این زنان در ورزشگاه تن داد.
پس از این اتفاق برخی از دیگر مراجع تقلید شیعه بار دیگر با حضور زنان در ورزشگاهها مخالفت کردند.
همچنین پس از حضور محدود شماری از زنان ایرانی در جریان مسابقه تدارکاتی بین دو تیم فوتبال ایران و بولیوی که به دلیل تهدید فیفا رخ داد، محمدجعفر منتظری، دادستان کل ایران از این اقدام انتقاد کرده بود.
محمود احمدینژاد، رئیسجمهوری پیشین ایران، در سال ۸۵ دستور ورود زنان به ورزشگاهها را صادر کرد اما پس از مخالفت مراجع تقلید این دستور اجرا نشد.
در سالهای اخیر شماری از کنشگران حقوق زنان و فعالان اجتماعی و دیگر چهرهها برای رفع ممنوعیت ورود زنان به ورزشگاهها تلاش کرده و از جمله با ارسال نامهای به فیفا، خواستند که جمهوری اسلامی را وادار کند به ممنوعیت حضور زنان در استادیومها پایان دهد.