شماری از رسانههای ایران جزئیاتی از گزارش مفصل مربوط به تخلفات گسترده شهرداری تهران در سال ۹۳ را منتشر کردهاند که حدود دو هفته پیش در شورای شهر تهران مطرح شد.
این رسانهها با اشاره به مواردی نظیر «کمکهای گسترده به خیریه متعلق به همسر محمدباقر قالیباف» و «حسابهای بانکی مخفی»، آنها را «تعجب برانگیز» خواندهاند.
«گزارش حسابرسی تلفیقی از صورتهای مالی شهرداری در سال ۹۳» در جلسه روز ششم مرداد شورای شهر تهران قرائت شده و این شورا آن را «به صورت مشروط پذیرفته است».
بر اساس جزئیاتی که وبسایت «خبر آنلاین» در روزهای شنبه و دوشنبه، ۱۲ و ۱۴ مرداد، منتشر کرد، گزارش حسابرسی شورای شهر تهران شامل مواردی از تخلفات گسترده شهرداری تهران در سال ۹۳، به ریاست محمدباقر قالیباف، میشود.
به نوشته خبر آنلاین، برخی از مواردی که در گزارش حسابرسی شورای شهر به آنها اشاره شده شامل «۴۷ فقره حساب بانکی مخفی»، «بدهکاری ۲۲۹ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومانی قوه قضائیه به شهرداری و عدم پرداخت آن»، «طلب ۴۹۷ میلیارد تومانی شهرداری از بنیاد تعاون سپاه»، «پرداخت ۶۰ میلیارد تومان کمک و همچنین اعطای زمینهایی به مساحت هفتادهزار متر، هفتهزار متر و سههزار متر به خیریه امام رضا متعلق به همسر قالیباف» و «خرید و فروش ایستگاه مترو» میشود.
گزارش حسابرسی شورای شهر درباره عملکرد سال ۹۳ شهرداری تهران ۱۳۲ بند دارد و سایت «خبر آنلاین» تاکنون ۲۳ بند از آن را منتشر کرده است.
شورای شهر تهران حدود دو هفته پیش، پس از دو جلسه چهار ساعته سرانجام اعلام کرد که ۱۳۲ بند گزارش حسابرسی «به صورت مشروط پذیرفته شد».
به نوشته خبرگزاری ایرنا، «پذیرش مشروط اصولا به دلیل عدم دسترسی به اطلاعات و شواهد کافی مطرح میشود».
با اینکه نمایندگانی از شهرداری تهران در جلسات شورای شهر به برخی موارد مطرحشده پاسخ دادند اما محمدباقر قالیباف، شهردار وقت، هنوز واکنشی به گزارشهای منتشره نشان نداده است.
محمدباقر قالیباف از سال ۸۴ تا ۹۶ به مدت دوازده سال شهردار تهران بود و انتقادها از «فساد او اطرافیانش» همواره در ایران مطرح بوده است. در همان زمان شهرداری او، یک عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در نامهای به رئیس قوه قضاییه خواستار رسیدگی قضایی به «تخلفهای» شهرداری شد و نوشت: «رویههای خلاف» شهرداری تهران به سایر شهرها و استانها تسری یافته و «یکی از عوامل گسترش فساد و نابسامانیهای اجتماعی و ایجاد عقده در مردم و کاهش اعتماد آنها نسبت به نظام تلقی میشود».
انتقادهای گسترده به محمدباقر قالیباف پس از کنارهگیری او نیز ادامه یافت و شهرداران بعدی، از جمله محمدعلی نجفی و مرتضی الویری، وی را متهم به سیاسیکاری در شهرداری و نهادینهسازی فساد کردند.
محمدباقر قالیباف در حال حاضر، با حکم رهبر جمهوری اسلامی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام است.