لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۵:۳۸

افزایش دو برابری انرژی‌های پاک در آمریکا


تازه‌ترین گزارش اداره اطلاعات انرژی آمریکا حاکی است که تولید و مصرف انرژی‌های پاک (برق خورشیدی، بادی، آبی و غیره) در این کشور از سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۸ بیش از دو برابر شده است.

تولید انرژی‌های اولیه تجدیدپذیر به رقم ۱۱.۵ کوآدریلیون (هزار تریلیون) «بی‌تی‌یو» (یکی از واحدهای اندازه‌گیری انرژی) رسیده که معادل ۱۲ درصد از کل تولید انرژی‌های اولیه آمریکا است.

انرژی‌های تجدید‌پذیر

این گزارش می‌گوید در سال ۲۰۱۸ کل تولید برق کشور به چهار هزار و ۱۸۰ تراوات ساعت رسیده است که بیش از ۱۷ درصد آن معادل ۷۱۳ تراوات ساعت از منابع تجدیدپذیر و آبی بوده است. به عبارتی، تولید برق پاک آمریکا بیش از دو برابر کل تولید برق ایران از همه منابع انرژی است.


در بخش تولید برق آمریکا، ۱۱ درصد از آن سهم نیروگاه‌های بادی، ۸ درصد خورشیدی، دو درصد زمین‌گرمایی و ۲۳ درصد آبی بوده است.

بدین ترتیب، حتی در بخش انرژی‌های پاک، سهم تولید برق از منابع تجدیدپذیر از نیروگاه‌های آبی فراتر رفته و رکورد تاریخی برجای گذاشته است.

اخیرا اداره اطلاعات انرژی آمریکا گزارش داد که هزینه تمام شده تولید برق خورشیدی از ۳۷۰۰ دلار به ازای هر کیلووات در سال ۲۰۱۳ به حدود ۲۳۴۰ دلار در سال گذشته کاهش یافته است. قیمت‌ها برای انرژی بادی نیز از ۲۰۰۰ دلار به حدود ۱۶۵۰ دلار رسیده است، اما هنوز از هزینه تولید برق از گاز بسیار فاصله دارد. این هزینه برای نیروگاه‌های برقی که از گاز استفاده می‌کنند حدود ۹۲۰ دلار است.

تولید انرژی‌های فسیلی و هسته‌ای

این گزارش می‌افزاید انرژی هسته‌ای در سال گذشته سهمی ۸.۴ درصدی در کل تولید انرژی‌های اولیه در کشور داشته است. مابقی انرژی تولید شده در آمریکا شامل انرژی‌های فسیلی است، اما مصرف زغال سنگ در آمریکا از سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۸ با کاهشی ۴۰ درصدی مواجه شده است.

هم‌اکنون زغال سنگ، به عنوان یکی از آلاینده‌ترین سوخت‌های فسیلی، سهمی ۱۳ درصدی در کل مصرف انرژی کشور دارد. نفت سهمی ۳۷ درصدی و گاز سهمی ۳۱ درصدی در سبد انرژی مصرفی آمریکا دارد.

اوج‌گیری تولید نفت و گاز و نزدیکی به خودکفایی انرژی در آمریکا


بخش دیگری از گزارش اداره اطلاعات انرژی آمریکا که در سایت رسمی آن منتشر شده است، می‌گوید پارسال واردات خالص انرژی آمریکا به کمترین میزان از دهه ۶۰ میلیادی رسید.
واردات خالص انرژی آمریکا در سال گذشته میلادی به ۳.۶۴ کوآدریلیون «بی‌تی‌یو» کاهش یافت که نسبت به سال ۲۰۱۹ کاهشی ۷ برابری نشان می‌دهد.

علت این امر اوج‌گیری تولید نفت و گاز، همچنین منابع تجدیدپذیر کشور است، در حالی که مصرف انرژی آمریکا به خاطر افزایش بهره‌وری انرژی و راندمان نیروگاه‌ها، تجهیزات مصرف انرژی و غیره، تغییر چندانی نداشته است.

تولید نفت آمریکا پارسال به نزدیک ۱۱ میلیون بشکه در روز رسید که نسبت به سال ۲۰۱۷ افزایشی ۱۷ درصدی نشان می‌دهد. امسال انتظار می‌رود این رقم تا ۱۲.۴ میلیون بشکه اوج بگیرد.

تولید گاز کشور نیز با افزایشی ۱۱ درصدی به یک تریلیون متر مکعب در سال گذشته رسیده است.‎

با استفاده از آمار اداره اطلاعات انرژی آمریکا؛ ف.ق/س.ن


XS
SM
MD
LG