لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ تهران ۱۴:۰۱

حوثی‌های یمن می‌گویند حملات به عربستان را متوقف می‌کنند


حوثی‌ها و هوادارن آن‌ها در این تصویر از نوامبر ۲۰۱۸ در صنعا
حوثی‌ها و هوادارن آن‌ها در این تصویر از نوامبر ۲۰۱۸ در صنعا

حوثی‌های یمن می‌گویند تمامی حملات پهپادی و موشکی خود به عربستان را متوقف می‌کنند. این اظهارات یک هفته پس از حملات گسترده به تاسیسات نفتی عربستان و رخدادهای پس از آن، مطرح می‌شود.

مهدی مشاط، رئیس شورای عالی سیاسی حوثی‌ها، اواخر روز جمعه ۲۹ شهریور ماه اعلام کرد این گروه شبه‌نظامی «تمامی حملات به خاک عربستان را متوقف می‌کند».

آقای مشاط افزوده آن‌ها منتظر «واکنش مثبت» ریاض به این اقدام هستند.

حوثی‌ها می‌گویند حملات گسترده به تاسیسات نفتی عربستان در هفته گذشته کار آن‌هاست، و این حملات واکنش به حملات عربستان و ائتلافی که رهبری می‌کند به یمن است.

ائتلاف به رهبری ریاض چهار سال پیش برای بازگرداندن قدرت به دولت عبد ربه منصور هادی برپا شد، اما شبه‌نظامیان حوثی‌ همچنان کنترل پایتخت و بخش‌هایی دیگر از یمن را در دست دارند.

ایالات متحده و عربستان می‌گویند جمهوری اسلامی عامل حملات به تاسیسات نفتی‌ست.

تهران، که مهم‌ترین حامی حوثی‌هاست و پیشتر نیز متهم به «ارسال سلاح» و کمک‌های دیگر برای این گروه شده بود، اتهام ریاض و واشینگتن را رد کرده‌است.

با این حال تنش‌ها غرب آسیا بار دیگر شدت گرفته‌است.

روز جمعه وزیر دفاع آمریکا اعلام کرد دونالد ترامپ با افزایش «نسبی» نیروهای نظامی کشورش در عربستان و امارات موافقت کرده‌است.

مارک اسپر گفته «برای جلوگیری از افزایش تنش‌ها، عربستان سعودی درخواست کرده نیروهای بین‌المللی برای حفاظت از زیرساخت‌های حساس پادشاهی رهسپار آن کشور شوند. امارات نیز درخواست کمک کرده‌است».

عربستان در این مدت حملات تاز‌ه‌ای نیز به یمن انجام داده‌است. جنگنده‌های ائتلاف عربی روز جمعه مناطقی را در شمال بندر حدیده هدف قرار دادند. سخنگوی این ائتلاف گفته شبه نظامیان حوثی از این مناطق برای پرتاب موشک، هدایت هواپیماهای بدون سرنشین و ساخت قایق‌های کنترل از راه دور استفاده می‌کردند.

حوثی‌ها پیش از اظهارات اخیر در مورد «توقف حملات به عربستان» در روز چهارشنبه گذشته امارات متحده عربی را تهدید کرده بودند که ده‌ها نقطه از خاک آن کشور، از جمله شهرهای دوبی و ابوظبی را، هدف حمله قرار خواهند داد.

امارات بخشی از ائتلاف به رهبری عربستان است.

جنگ یمن «هزاران کشته» برجای گذاشته، بیش از سه میلیون نفر را جابه‌جا یا آواره کرده و این کشور را در آستانه قحطی شدید و همه‌گیری بیماری‌هایی مانند وبا قرار داده‌است.

در میانه شهریور ماه سازمان ملل متحد در گزارش تازه‌ای گفته بود ایران، ایالات متحده، بریتانیا، فرانسه و کشورهای دیگر ممکن است در جرایم جنگی جنگ یمن مقصر و مسئول شناخته شوند. ائتلاف عربی، مشخصا خود عربستان و همچنین شبه‌نظامیان حوثی نیز با اتهام‌های مختلفی در مورد دست زدن به جنایت جنگی روبه‌رو شده‌اند.

سازمان ملل وضعیت مردم یمن را «بدترین بحران انسانی معاصر» توصیف کرده است.

اسوشیتدپرس، خبرگزاری فرانسه، رادیو فردا/ت
XS
SM
MD
LG