لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۳:۵۶

حامیان حزب‌الله و امل با معترضان لبنانی در بیروت رویارو شدند


این تصویر تجمع معترضان به ساختار سیاسی را در ۲۳ نوامبر در بیروت نشان می‌دهد: تجمعات عمدتا مسالمت‌آمیز بودند.
این تصویر تجمع معترضان به ساختار سیاسی را در ۲۳ نوامبر در بیروت نشان می‌دهد: تجمعات عمدتا مسالمت‌آمیز بودند.

درپی حضور حامیان حزب‌الله لبنان و گروه امل در یکی از مراکز تجمع معترضان در بیروت، درگیری‌هایی رخ داده است و نیروهای امنیتی دست به پرتاب گاز اشک‌آور زده‌اند.

آن‌طور که خبرگزاری اسوشیتدپرس گزارش داده‌است درگیری‌های اولیه پس از آن آغاز شد که ده‌ها تن از حامیان گروه‌های عمده شیعه، سوار بر موتور و در حالی‌که میله‌های آهنی و باتون در دست داشته‌اند، راهی محل تجمع معترضان شده‌اند.

آن‌طور که خبرگزاری رویترز گزارش داده حامیان حزب‌الله و امل در حالی‌که پرچم‌های این گروه‌ها را در دست داشتند در محل اعتراضات در یکی از جاده‌های اصلی شعارهایی در حمایت از گروه‌های شیعه و حسن نصرالله داده‌اند.

  • ویدئویی که حرکت گروهی از موتورسواران به‌سوی محل تجمع معترضان را نشان می‌دهد

رویترز و اسوشیتدپرس می‌گویند دو طرف به‌سوی یک‌دیگر سنگ پرتاب کرده‌اند، در حالی‌که نیروهای امنیتی لبنان تلاش کرده‌اند مانع از رویارویی مستقیم آن‌ها شوند.

خبرگزاری فرانسه نیز می‌گوید حامیان گروه‌های شیعه در نیمه‌شب یک‌شنبه راهی محل شده‌اند، سپس شروع به شعار دادن کرده‌اند و به برخی از معترضان که در خیابان جمع شده بودند، حمله کردند.

خبرگزاری فرانسه می‌گوید تجمع معترضان لبنانی در محل طی روز و پیش از حضور هواداران حزب‌الله و امل «مسالمت‌آمیز بود».

رویترز به‌نقل از شبکه لبنانی «الجدید» می‌گوید حملات پس از آن صورت گرفته که حامیان حزب‌الله و امل، معترضان را متهم به ناسزاگویی به حسن نصرالله کرده‌اند. این خبرگزاری می‌گوید مستقلا نمی‌تواند صحت این گزارش را تائید یا رد کند.

بنا بر گزارش‌های رسانه‌های لبنان نیروهای امنیتی سپس برای متفرق کردن جمعیت دست به پرتاب گاز اشک‌آور زده‌اند.

اسوشیتدپرس و رویترز می‌گویند رویارویی اخیر یکی از بدترین‌ها از این دست از زمان آغاز اعتراضات به ساختار سیاسی لبنان در هفته‌های گذشته بود.

ماه پیش نیز هواداران حزب‌الله و امل به یکی از مراکز اصلی تجمع معترضان حمله کرده بودند.

معترضان به ساختار سیاسی لبنان خواستار ایجاد تحول بنیادین، مقابله با فساد سازمان‌یافته و سوءاستفاده‌های سیاسی هستند.

اعتراضات به کناره‌گیری سعد حریری از مقام نخست‌وزیری انجامیده‌است. حزب‌الله لبنان که در تشکیل دولت نقش دارد، موافق کناره‌گیری حریری نبود.

رویترز، اسوشیتدپرس، خبرگزاری فرانسه/ت
XS
SM
MD
LG