رئیسجمهوری ایالات متحده روز پنجشنبه ۱۴ آذر سرکوب اعتراضها در ایران را «وحشیانه» خواند و از رسانه ها خواست به بررسی اعتراضات اخیر در این کشور بپردازند.
دونالد ترامپ در نشستی با دیپلماتهای سازمان ملل متحد در کاخ سفید با اشاره به وقایع اخیر ایران اظهار داشت: حکومت ایران معترضان را میکشد و اینترنت را قطع کرد تا مردم مطلع نشوند چه اتفاقی افتاده است.
وی اضافه کرد: علاقهمندم که رسانهها وارد عمل شده و بروند ببینند چه اتفاقی در آنجا در حال رخ دادن است . چرا که وضعیت در آنجا خوب نیست. وضعیت وحشتناکی است.
دونالد ترامپ تاکید کرده است: این موضوعی است که به زودی یک رسوایی بزرگ در جهان خواهد بود.
رئیس جمهوری آمریکا گفت: آنها در یک سرکوب وحشیانه در هفتههای اخیر تعدادی زیادی از مردم را کشتند و هزاران نفر از شهروندان را بازداشت کردند، چرا که آنها دست به تظاهرات زده بودند.
وی اضافه کرد: ایالات متحده همواره در کنار مردم ایران و خواسته آنان برای آزادی خواهد ایستاد. مردمی که با آنها به درستی رفتار نمیشود، پولهایشان برای تسلیحات و دیگر کارها تلف می شود. مردم ایران در سراسر کشور تظاهرات میکنند و از وضعیت خود خشنود نیستند.
سازمان عفو بینالملل میگوید که در جریان اعتراضهای اخیر در ایران دستکم ۲۰۸ نفر کشته شدهاند. سایت «کلمه» هم برآورد کرده که شمار کشتهها دستکم ۳۶۶ نفر است.
این در حالی است که نماینده ویژه ایالات متحده در امور ایران پنجشنبه شمار کشته شدگان در اعتراضات به افزایش بهای بنزین در ایران را بیش از هزار نفر اعلام کرد.
برایان هوک گفته است: «با بیرون حقایق از داخل ایران، این طور بر میآید که رژیم از زمان آغاز اعتراضها بیش از هزار نفر از شهروندانش را به قتل رسانده است».
وی گفت یکی از ویدئوها از این اعتراضها نشان میدهد که بیش از صدنفر تیر خورده و کشته شدند.
نماینده ویژه آمریکا افزود که «هزاران ایرانی» نیز مجروح و دستکم هفت هزار نفر بازداشت شدهاند.
بیش از دو هفته از اعتراضات در ایران میگذرد، اما هنوز مقامهای جمهوری اسلامی حاضر نشدهاند آماری درباره تعداد کشتهشدگان، مجروحان و بازداشتیها ارائه کنند. این در حالی است که آنها آمار و اطلاعات ارائه شده توسط منابع مستقل در این زمینه را رد کردهاند.
علی خامنهای، رهبر ایران، در روزهای نخستین اعتراضات در کشور، این اعتراضها را «کار اشرار، کینهورزان و انسانهای ناباب» دانسته بود. اما روز گذشته در پاسخ به گزارش شورای عالی امنیت ملی گفته بود که به برخی خانواده «دیه» پرداخت و از آنها «دلجویی» شود.