در پی تکذیبیه معاون وزیر بهداشت ایران، نماینده قم در مجلس گفت فهرست جانباختگان کرونا در این شهر را ارائه کرده و معاون وزیر باید استعفا کند.
احمد امیری فراهانی، نماینده قم، صبح دوشنبه پنجم اسفند به خبرنگاران گفته بود فقط در شهر قم حدود ۵۰ نفر بر اثر ابتلا به ویروس کرونا فوت کردهاند.
پس از انتشار این اظهارات، احمد حریرچی، معاون وزیر بهداشت، گفت از این سخنان انتقاد کرد و با اشاره به اینکه این نماینده باید فهرست فوتیها را «در نامهای محرمانه» به آنها اعلام میکرد گفت: اگر تعداد فوتیها نصف و حتی یک چهارم این رقم باشد «استعفا خواهم کرد».
پس از آن احمد امیری فراهانی، نماینده قم، به خبرگزاری ایلنا گفت اسامی فوتیهای قم را به معاون وزیر بهداشت داده و منتظر استعفای اوست.
این کشمکش در ساعات بعد همچنان ادامه یافت و معاون وزیر بهداشت گفت نماینده قم باید ثابت کند که «افراد معرفیشده» داری «پرونده پزشکی مشخص» بوده و بر اثر کرونا جان باختهاند وگرنه اوست که باید استعفا دهد.
روایت فراهانی از وضعیت قم
احمد امیرآبادی فراهانی، نماینده قم روز دوشنبه ۵ اسفند علاوه بر اعلام فوت پنجاه نفر در قم، افشا کرد که «سه هفته است کرونا به قم آمده و این موضوع دیر اعلام شد» و زمان فوت برخی افراد مشکوک به کرونا ۲۴ بهمن بود.
او همچنین خواستار قرنطینه شدن این شهر قم شد و گفت: «روزانه ۱۰ نفر در قم از بین میروند».
آقای امیرآبادی همچنین گفت از ۵۰ نفری که در قم فوت کردهاند، ۳۲ نفر در محل قرنطینه جان باختند و جواب آزمایش دو نفر از کودکان هم در این شهر مثبت بوده است.
خبرگزاری ایلنا گزارش داده که نماینده قم در مجلس پس از این سخنان «به دلیل نامساعد بودن حالش» مجلس را ترک کرد و «محل استقرار وی» ضدعفونی شد.
پس از انتشار این خبر، برخی رسانهها از احتمال ابتلای این نماینده به ویروس کرونا خبر دادند ولی او به ایلنا گفته است که هیچ مشکلی ندارد.
آمار جدید دولت از ویروس کرونا
ساعتی پس از انتشار گفتههای نماینده قم در مجلس، دو مقام دولت ایران آمار دیگری درباره مبتلایان به ویروس کرونا ارائه کردند.
ایرج حریرچی، معاون وزیر بهداشت که به همراه علی ربیعی سخنگوی دولت در نشست خبری شرکت کرده بود، شمار جانباختگان بر اثر کرونا را ۱۲ نفر و تعداد مبتلایان به این ویروس در ایران را «۵۹ الی ۶۱ نفر» اعلام کرد.
کیانوش جهانپور، رئیس مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت بهداشت، نیز شمار مبتلایان به ویروس کرونا را «تا پیش از ظهر امروز» ۶۱ تن اعلام کرد و گفت از ۱۸ مورد جدید «هشت نفر در استان قم، یک مورد در استان همدان، سه مورد در تهران، دو مورد در مرکزی، دو مورد در استان اصفهان و دو نفر در گیلان» شناسایی شدند.
جلسه غیرعلنی مجلس درباره کرونا
مجلس شورای اسلامی صبح دوشنبه با حضور سعید نمکی، وزیر بهداشت، جلسهای غیرعلنی برگزار کرد.
پس از این جلسه اسدالله عباسی، سخنگوی هیأت رئیسه مجلس، به خبرنگاران گفت طبق گزارش وزیر بهداشت «در کل کشور تقریبا ۴۷ نفر به کرونا مبتلا شدند و متأسفانه ۱۲ نفر تا امروز بر اثر این بیماری فوت کردند».
مقامهای وزارت بهداشت ایران یک روز پیشتر شمار قربانیان را ۸ تن و تعداد مبتلایان را ۴۳ نفر اعلام کرده بودند.
اسدالله عباسی در اظهارات خود اشارهای به محل جان باختن چهار قربانی جدید نکرده است.
مرکز اولیه شیوع ویروس کرونا در ایران شهر قم اعلام شده و رسانههای ایران روز یکشنبه گزارش دادند که محمدرضا قدیر، رئیس دانشگاه علوم پزشکی این شهر، نیز در قرنطینه قرار گرفته است.
احمد امیرآبادی فراهانی، نماینده قم، در توئیترش نوشته بود که آزمایش ویروس کرونای آقای قدیر «مثبت اعلام شده است».
برخی رسانههای ایران پیش از این به نقل از سخنگوی وزارت بهداشت گزارش کرده بودند بیش از ۷۰۰ مورد مشکوک مبتلا به کرونا در بیمارستانها بستری شدهاند.
گزارشهایی نیز درباره آزمایش، قرنطینه یا نتیجه مثبت شمار دیگری از مقامهای رسمی به ویروس کرونا منتشر شده است.
توصیههای معمول پزشکی
شیوع ویروس کرونای جدید با نام «کووید-۱۹» از ماه دسامبر گذشته (نزدیک به سه ماه پیش) از شهر ووهان چین آغاز شد. برخی توصیهها برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری:
دستهای خود را با آب پاکیزه و مواد شوینده مانند صابون بشویید و بر تعداد شستن دستها بیفزایید.
در صورت در دسترس نبودن صابون، از مواد ضدعفونیکننده حاوی الکل استفاده کنید.
هنگام عطسه و سرفه حتما دهان خود را بپوشانید؛ اگر دستمالی در دست ندارید این کار را با حائل کردن بازو انجام دهید و نه کف دست که تماس بیشتری با محیط و دیگران دارد.
دستمالهای استفادهشده را نگه ندارید و بلافاصله دور بیندازید.
از دست زدن به صورت خود، بهویژه دهان، بینی و چشم، خودداری کنید.
از دست دادن و روبوسی پرهیز کنید.
از حضور در اماکن عمومی و شلوغ که احتمال شیوع ویروس در آنها هست تا جای ممکن پرهیز کنید.
به دنبال شیوع ویروس کرونا در ایران کشورهای همسایه مرزهای زمینی خود را با ایران بستهاند و پروازها از ایران به ترکیه، گرجستان، عراق و کویت نیز متوقف شده است.