لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۷:۱۸

سازمان جهانی بهداشت ویروس کرونای جدید را «بیماری همه‌گیر جهانی» اعلام کرد


مدیرکل سازمان جهانی بهداشت ( نفر وسط) می‌گوید: «ما زنگ‌های هشدار را به صدا در آورده‌ایم و هر لحظه صدای آن را بلندتر می‌کنیم».
مدیرکل سازمان جهانی بهداشت ( نفر وسط) می‌گوید: «ما زنگ‌های هشدار را به صدا در آورده‌ایم و هر لحظه صدای آن را بلندتر می‌کنیم».

مدیرکل سازمان جهانی بهداشت برای اولین بار اعلام کرد که ویروس کرونای جدید به مرحله «همه‌گیری جهانی» رسیده است.

تدروس گبریسوس روز چهارشنبه ۲۱ اسفند گفت که این ویروس به سرعت ۱۲۱ هزار نفر را در آسیا، اروپا، آمریکا و خاورمیانه مبتلا کرده است.

او افزود:‌ شمار مبتلایان در خارج از چین طی دو هفته گذشته ۱۳ برابر افزایش داشته است و شمار کشورهایی که ویروس به آنها رسیده، سه برابر شده است.

به گفته مدیرکل سازمان جهانی بهداشت، انتظار می‌رود که طی روزها و هفته‌های آینده شمار کشورهای آلوده، مبتلایان و قربانیان روند صعودی داشته باشد.

همزمان مایک ریان، مدیر اجرایی سازمان جهانی بهداشت، می‌گوید وضعیت ویروس کرونا در ایران «بسیار جدی» است و باید مراقبت و نظارت بیشتری برای جلوگیری از شیوع آن اتخاذ شود.

او اعلام کرد طی ۲۴ ساعت گذشته ۴۰ هزار کیت تشخیص ویروس کرونا تحویل ایران شده است، اما تخصیص بیشتر آن به خاطر «کمبود بسیار بسیار زیاد» با چالش مواجه شده است.

آقای ریان افزود: ایران و ایتالیا هم‌اکنون در خط مقدم ویروس کرونا قرار دارند، اما دیگر کشورها نیز می‌توانند به سرنوشت این دو کشور مبتلا شوند.

وزارت بهداشت ایران روز چهارشنبه در تازه‌ترین آمار خود اعلام کرد ۹ هزار نفر در کشور به ویروس کرونا مبتلا هستند و شمار قربانیان این بیماری به ۳۵۴ تن رسیده است.

اما بررسی‌های رادیو فردا حاکی است که شمار قربانیان ویروس در ایران دستکم هزار نفر است.

بر اساس آخرین آمارهای سازمان بهداشت جهانی، تا کنون حداقل چهار هزار و ۳۷۳ نفر در جهان جان خود ر بر اثر ابتلا به ویروس کرونا از دست داده‌اند. بر اساس آمارهای رسمی اعلام شده توسط دولت‌ها، بیشترین شمار قربانیان در چین، ایتالیا و ایران بوده است.

آقای گبریسوس می‌گوید شماری از کشورها نشان داده‌اند که می‌توان ویروس کرونا را مهار کرد.

او از دیگر رهبران کشورها خواست که اقدامی فوری برای مبارزه با این بیماری «همه‌گیر جهانی» انجام دهند: «ما زنگ‌های هشدار را به صدا در آورده‌ایم و هر لحظه صدای آن را بلندتر می‌کنیم».

به گفته مدیرکل سازمان جهانی بهداشت، موارد ابتلا در چین و کره جنوبی کاهش یافته است، ۸۱ کشور هیچ مورد ابتلایی نداشته و ۵۷ کشور نیز توانسته‌اند شمار مبتلایان را زیر ۱۰ نفر نگهدارند.

اعلام «همه‌گیر» شدن کرونا برای اولین بار می‌تواند اقدامات دولت‌ها برای محدود کردن رفت‌وآمدها را تشدید کند و بازارهای شکننده جهانی باز هم با رکود بیشتری مواجه شوند.

منابع: خبرگزاری فرانسه، سی‌ان‌بی‌سی، ایرنا/ ف.ق/ ک.ر
XS
SM
MD
LG