علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، بدون ارائه هیچ توضیح یا شواهدی اتهامی مبنی بر «تولید ویروس کرونا» در آمریکا را پیش کشید و مدعی شد که: گفته میشود بخشی از این ویروس مخصوص ایران تولید شده است.
رهبر جمهوری اسلامی در سخنانی که روز یکشنبه سوم فروردین به طور زنده از تلویزیون پخش میشد، پیشنهاد آمریکا برای کمک به ایران در مقابله با کرونا را رد کرد و گفت: «این جزو حرفهای عجیب است ... اگر چیزی دارید و دستتان باز است صرف خودتان بکنید».
وی سپس خطاب به آمریکا گفت: شما «متهمید به اینکه این ویروس را شما تولید کردهاید. من نمیدانم این اتهام چقدر حقیقی است. اما وقتی این اتهام وجود دارد کدام عاقلی به شما اعتماد میکند که شما بیائید برای او دارو بیاورید؟»
علی خامنهای با ادعای اینکه ممکن است آمریکا در صدد ارسال دارویی برای «گسترش بیشتر بیماری» یا «ماندگار شدن ویروس» باشد گفت: «گفته میشود که یک بخش برای ایران بالخصوص تولید شده است».
همهگیری ویروس کرونای جدید از چین آغاز شد و دولت این کشور در آخرین روز سال میلادی وجود این ویروس در هر ووهان را به اطلاع سازمان جهانی بهداشت رساند.
کارشناسان و نهادهای معتبر پزشکی در مقالههایی متعدد آزمایشگاهی بودن این ویروس را رد کرده و گفتهاند هیچ مستندی برای این ادعا یافت نشده است.
از سوی دیگر کارشناسان هشدار دادهاند ایالات متحده با خطر شیوع بسیار گسترده کرونا روبهروست که میتواند فاجعهای انسانی برجای بگذارد. تاکنون حدد ۲۷هزار نفر در آمریکا به این بیماری مبتلا شدهاند، بیش از ۳۲۰ تن بر اثر آن جان باختهاند و حدود هشتاد میلیون آمریکایی در حال حاضر در شرایط قرنطینه به سر میبرند.
علی خامنهای در سخنان روز یکشنبهاش بارها از «دشمن» نام برد و گفت: «ما دشمن کم نداریم؛ اما از همه خبیثتر و عنودتر آمریکا است».
وی بارها به آمریکا تاخت و مقامهای آمریکا را «دروغگو، پشت همانداز، وقیح، طماع و انواع و اقسام شارلاتان» خواند و در مقابل، از «صبوری ملت ایران» تمجید کرد.
پیش از این برخی محافل مشهور به تئوری توطئه از «تولید آزمایشگاهی» ویروس کرونا سخن گفته بودند اما هیچ نهاد علمی چنین فرضیهای را تایید نکرده است.
در بین مقامهای کشورها نیز رهبر جمهوری اسلامی بالاترین مقامی است که چنین فرضی مطرح کرده است.
قبل از این فقط سخنگوی وزارت خارجه چین دو بار گفته بود بعید نیست یکی از نظامیان آمریکایی در ماه اکتبر ناقل این ویروس به چین بوده است.
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، بهشدت به چنین فرضی حمله کرده و در روزهای اخیر، به رغم انتقادها، از کرونا با عنوان «ویروس چینی» یاد میکند.
وزارت خارجه آمریکا پیشتر در بیانیهای اعلام کرده بود که حاضر به کمک به مردم ایران برای رهایی از ویروس کرونا است اما ایران این پیشنهاد را «ادعایی مضحک و یک بازی سیاسیروانی» نامید و آن را رد کرد.
مایک پومپئو، وزیر خارجه آمریکا، نیز روز اول فروردین ضمن تکرار این پیشنهاد گفته است، که ارسال کمکهای بشردوستانه به ایران تحریم نیست.