لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۴:۲۶

کرونا؛ تقاضا برای بیمه بیکاری در آمریکا به بالاترین رقم در ۴۰ سال گذشته رسید


 نرخ بیکاری در آمریکا می‌تواند از ۳.۵ درصد در ماه فوریه به ۱۳ درصد در ماه مه برسد.
نرخ بیکاری در آمریکا می‌تواند از ۳.۵ درصد در ماه فوریه به ۱۳ درصد در ماه مه برسد.

در نتیجه اقدامات سختگیرانه برای مقابله با شیوع ویروس کرونا در آمریکا، از جمله تعطیلی بسیاری از کارخانه‌ها و موسسات اقتصادی بزرگ و کوچک، تعداد متقاضیان بیمه بیکاری طی هفته گذشته با به جا گذاشتن رکورد جديدی به ۳.۳ میلیون نفر رسید و به طولانی‌ترین دوران رونق اشتغال در اين کشور پایان داد.

این رقم بیش از چهار برابر رکورد قبلی تقاضا برای دریافت تسهیلات بیکاری در سال ۱۹۸۲ است.

آمارهای اداره کار آمریکا در روز پنجشنبه هفتم فروردین برجسته‌ترین نشانه از تاثیرات ویرانگر شیوع ویروس کرونا بر اقتصاد این کشور است.

اپیدمی بیماری کووید- ۱۹ در آمریکا باعث شده است که بانک مرکزی این کشور تصمیم‌های فوق‌العاده اتخاذ کند و کنگره آمریکا نیز تاکنون رقمی حدود دو تریلیون دلار محرک‌های اقتصادی را تصویب کرده که در تاریخ این کشور کم‌سابقه است.

اقتصاددان‌ها می‌گویند که اقتصاد آمریکا وارد دوران رکورد شده است. تعداد تقاضا برای بیمه بیکاری مهمترین شاخص وضعیت بازار اشتغال در آمریکا است.

طبق آمارهای اداره کار آمریکا، تعداد این تقاضاها تا روز دوم فروردین به نسبت رقم معمول در این مقطع از سال حدود سه میلیون مورد بیشتر بوده و به سه میلیون و ۲۸۰ هزار مورد رسيده است. رکورد قبلی در زمینه افزایش ناگهانی موارد تقاضای بیمه بیکاری با حدود ۷۰۰ هزار تقاضا بیشتر از میزان معمول مربوط به سال ۱۹۸۲بود.

اقتصاددان‌هایی که در نظرسنجی خبرگزاری رویترز شرکت کرده بودند میزان متوسط افزایش تقاضا برای بیمه بیکاری را حدود یک میلیون نفر پیش‌بینی کرده بودند هر چند برخی از آنها این رقم را تا چهار میلیون نفر هم ارزيابی کرده بودند.

اداره کار آمریکا دلیل اصلی این وضعیت را اقدامات مربوط به جلوگیری از شیوع ویروس کرونا می‌داند.

این اداره در بیانیه‌ای گفته است: «در هفته منتهی به دوم فروردین دلیل اصلی افزایش تقاضای بیمه بیکاری، شیوع ویروس کرونا است. در اکثر ایالت‌ها دلیل این وضعیت تعطیلی بخش خدمات به خصوص حوزه‌های مسکن و مواد غذایی بوده است. عرصه‌های دیگری که از این وضعیت آسیب دیده‌اند بخش‌های درمانی و خدمات اجتماعی، هنر و سرگرمی، حمل‌ونقل، انبارداری و صنایع تولیدی بوده‌اند».

فرمانداران حداقل ۱۸ ایالت آمریکا که محل زندگی حدود نیمی از جمعیت کشور است به مردم دستور داده‌اند که در خانه بمانند. به موسسات اقتصادی و مغازه‌های «غیرضروری» دستور داده شده که فعالیت‌هاشان را تعطیل کنند. طبق ارزیابی اقتصاددان‌ها حدود ۲۰ درصد از نیروی کار به شکلی فعالیت خود را متوقف کرده‌اند.

تقاضای بیمه بیکاری مربوط به هفته گذشته به احتمال فراوان روی گزارش ماه مارس از وضعیت اشتغال در کشور تاثیری نخواهد داشت چون این بررسی براساس میزان اشتغال در هفته منتهی به ۲۴ اسفند انجام خواهد شد.

اما اقتصاددان‌ها می‌گویند که افزایش ناگهانی و چشمگیر تقاضای بیمه بیکاری به خوبی کاهش اشتغال در ماه مارس را نشان می‌دهد و می‌تواند به دوره ۹ سال‌ونیم رونق بازار اشتغال در آمریکا پایان دهد.

مارک زندی، کارشناس اقتصادی از موسسه «مودی آنا لیتیکس»، می‌گوید: «میزان اشتغال در ماه مارس کاهش می‌یابد. گزارش‌های متعددی از بیکاری‌های گسترده وجود دارد و بسیاری از این کارگران به دلیل هجوم بیکاران برای تقاضای بیمه بیکاری هنوز نتوانسته‌اند تقاضای خود را به موقع ارائه دهند. در هفته‌های آینده میلیون‌ها مورد دیگر از بیکاری ثبت خواهد شد».

این گزارش می‌گوید چنین شمار بزرگی از تقاضا برای کمک‌های مالی مختص بیکاران نشان‌دهنده رکود در اقتصاد آمریکا و از دست رفتن درآمد بخش بزرگی از شاغلانی است که در رستوران‌ها، هتل‌ها، شرکت‌های هواپیمایی و دیگر بخش‌های خدماتی کار می‌کردند.

بر اساس این گزارش، فروش خودرو در کشور به شدت سقوط کرده و خودروسازان واحدهای تولیدی خود را می‌بندند. حال بسیاری از کسانی که فعال این حوزه‌ها هستند با بیکاری و ناتوانی در بازپرداخت بدهی‌های بانکی خود مواجهند.

این گزارش می‌گوید نرخ بیکاری کشور نیز می‌تواند از ۳.۵ درصد در ماه فوریه به ۱۳ درصد در ماه مه برسد، در حالی که رکورد قبلی در پایان سال ۲۰۰۹ تنها حدود ۱۰ درصد بود.

آسوشیتدپرس می‌گوید که برخی کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند تولید ناخالص داخلی آمریکا حتی حدود ۳۰ درصد کاهش یابد.

بر اساس گزارش خبرگزاری‌های رویترز و آسوشیتدپرس/ ش.ر/ ک.ر
XS
SM
MD
LG