لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ تهران ۲۰:۱۹

شمار قربانیان کرونا از مرز ۸۰ هزار نفر گذشت؛سیر نزولی مرگ‌ومیر در اروپا


شمار قربانیان کرونا در جهان در روز سه‌شنبه ۱۹ فروردین از مرز ۸۰ هزار نفر و شمار مبتلایان به حدود ۱.۴ میلیون نفر اوج گرفته است.

آمارهایی که تاکنون توسط سازمان‌های بین‌المللی و گزارش‌های رسمی دولت‌ها در دسترس هستند، نشان می‌دهند که تنها در ۲۴ ساعت گذشته چهار هزار و ۴۹۴ نفر از کرونا جان باخته‌اند، اما گزارش‌های رسمی دولت چین حاکی است که برای اولین بار از زمان شیوع ویروس کرونا، طی ۲۴ ساعت گذشته در این کشور کسی فوت نکرده است.

چین در نظر دارد از فردا مقررات منع رفت‌وآمد به شهر ووهان، نقطه اولیه شیوع ویروس را کاهش دهد. چین می‌گوید شیوع کرونا از ماه گذشته در کشور تحت کنترل درآمده و به گفته دولت تمامی موارد جدید ابتلا افرادی هستند که از خارج آمده‌اند.

با این همه انتشار ادعاهای مربوط به پنهانکاری چین در مورد تعداد واقعی موارد ابتلا و مرگ بر اثر ویروس کرونا ادامه دارد؛ هر چند دولت چین این اتهامات را تکذیب کرده است.

پکن در عین حال اعلام کرد تمام شهروندان این کشور که قصد دارند از آمریکا، ایتالیا و ایران به چین بازگردند در طول دو هفته قبل از سفر باید وضعیت سلامتی خود را از طریق ابزار پیام‌رسانی «وی چت» به مقامات مسئول گزارش دهند در غیر این‌صورت از پرواز آنها به مقصد چین جلوگیری خواهد شد.

آمریکا و اروپا

آمریکا با ۳۸۰ هزار ابتلای قطعی، هم اکنون در صدر لیست کشورها از لحاظ شیوع کرونا است. تاکنون ۱۲ هزار نفر در این کشور از کرونا جان باخته‌اند که بیش از هزار نفر آنها طی ۲۴ ساعت گذشته فوت کرده‌اند. آمریکا سه‌شنبه بیشترین شمار فوتی‌های روزانه را در جهان ثبت کرد.

در اروپا کماکان شمار قربانیان روزانه بسیار بالا است.

در حال حاضر بیش از ۵۵ هزار نفر در اروپا جان خود را از دست داده‌اند که نزدیک به سه هزار نفر آنها در ۲۴ ساعت گذشته فوت شده‌اند. بیشترین شمار جان‌باختگان طی یک روز گذشته از کشورهای ایتالیا (۶۰۴ نفر)، اسپانیا (۵۵۶ نفر)، بلژیک (۴۰۳ نفر) و هلند (۲۳۴ نفر) بوده است.

با این‌حال، طی روزهای گذشته شمار مرگ‌ومیر در اروپا نسبت به روزهای قبل سیر نزولی داشته است، موضوعی که دلگرمی‌های احتیاط‌ آمیز از وضعیت در اروپا را افزایش داده است. البته، هنوز هم بیشترین شمار قربانیان طی ۲۴ ساعت گذشته در میان کشورهای اروپایی دیده می‌شود.

آسیا

وضعیت مرگ‌ومیر در آسیا در روز سه‌شنبه بسیار کمتر از غرب گزارش شده است. در میان کشورهای آسیایی، ایران با ۱۳۳ مورد مرگ، در صدر قربانیان کرونا در ۲۴ ساعت گذشته بوده است هرچند تعداد قربانیان واقعی بسیار فراتر از آمارهای رسمی است. هند و فیلیپین هر کدام با ۱۴ مورد، اندونزی ۱۲ مورد و کره جنوبی شش مورد، بیشترین قربانیان روزانه را داشته‌اند و بقیه کشورها کمتر از پنج مورد فوتی گزارش داده‌اند.

گزارش‌ها حاکی است در پی باز شدن مرز افغانستان و پاکستان که به دلیل کنترل شیوع ویروس کرونا از مدتی پیش مسدود شده بود هزاران تن از افغان‌های ساکن پاکستان بدون هیچ کنترل بهداشتی به کشور خود بازگشتند. این وضعیت نگرانی در مورد شیوع بیشتر ویروس در افغانستان را افزایش داده که در هفته‌های گذشته شاهد بازگشت هزاران نفر از مهاجران از ایران بوده است.

دولت اندونزی برای تامین بخشی از هزینه‌های بحران بهداشتی و اقتصادی ناشی از شیوع ویروس کرونا «اوراق قرضه پاندمی» به ارزش ۲۷ میلیارد دلار را عرضه می‌کند.

توقف تولید در کارخانه‌های اتومبیل‌سازی هوندا و سوزوکی تازه‌ترین مورد از کاهش شدید فعالیت‌های اقتصادی و تولید در اندونزی است. دولت پیش‌بینی نرخ رشد اقتصادی کشور را کاهش داده و حتی هشدار داده که حجم اقتصاد کشور ممکن است کاهش یابد.

اندونزی قرار است برای کاستن از آسیب‌های اقتصادی شیوع ویروس ۲۵ میلیارد دلار هزینه کند.

دولت فیلیپین وضعیت قرنطینه در مورد نیمی از جمعیت کشور، حدود ۵۵ میلیون نفر را تا پایان ماه آوریل تمدید کرد. تمام مدارس و اماکن عمومی و اکثر موسسات اقتصادی و تولیدی از اواسط ماه مارس تعطیل شده‌اند و ساکنان این مناطق فقط برای نیازهای ضروری مثل خرید مواد غذایی و مراجعات پزشکی می‌توانند ازخانه خارج شوند.

طبق آمار دولتی موارد ابتلا شناسایی شده در فیلیپین به حدود سه هزار و ۷۰۰ نفر رسیده و تاکنون ۱۶۳ نفر جان خود را از دست داده‌اند.

دولت کامبوج به دلیل نگرانی از شیوع ویروس تعطیلات سال نو را به تاخیر انداخت. هان سن، نخست‌وزیر مستبد کامبوج، که در ماه فوریه خطر شیوع ویروس را کم‌اهمیت می‌دانست اکنون از مردم خواسته است به زادگاه خود سفر نکنند و تعطیلات سال نو را در خانه بگذرانند.

در پی کند شدن روند گسترش ویروس در کانون‌های اصلی شیوع آن و کاهش سختگیری‌ها در مورد قرنطینه و رفت‌وآمد مردم، بهای سهام در بازارهای مالی آسیا روز سه‌شنبه نیز افزایش یافت.

صندوق جهانی طبیعت از کشورهای آسیایی خواسته است که برای پرهیز از وقوع پاندمی‌های شدیدتر در آینده، تجارت غیرقانونی و کنترل نشده حیوانات وحشی و اعضای بدن آنها را ریشه‌کن کنند. این نهاد در بیانیه خود افزود طبق نظرسنجی که بین پنج هزار نفر در هنگ‌کنگ، ویتنام، ژاپن، تایلند و میانمار انجام داده است حدود ۹۳ درصد با چنین اقدامی موافقند.

مقامات شهر پادانگ در جزیره سوماترا اندونزی برای مجبور کردن مردم به استفاده از ماسک جریمه جالبی وضع کرده‌اند. هر فردی که ماسک نزند به تولید دو ماسک جریمه خواهد شد، یکی برای خودش و یکی هم برای یک فرد نیازمند.

وزیر بهداشت نیوزلند که با نقض مقررات قرنطینه همراه با خانواده‌اش به یک نقطه ساحلی در فاصله ۲۰ کیلومتری منزل خود رفته بود پس از افشای این موضوع عذرخواهی و خود را «یک احمق» توصیف کرد. او استعفایش را تسلیم کرد ولی نخست‌وزیر نیوزیلند به دلیل بحران بهداشتی فعلی استعفای او را نپذیرفت.

منابع: خبرگزاری فرانسه، وورلد او مترز، رادیو فردا/ ف.ق/ک.ر
XS
SM
MD
LG